- Berichten
- 72
Het BBQ virus is behoorlijk toegeslagen sinds de OTP57 in de tuin staat, mede ook door al het heerlijks wat ik hier voorbij zie komen. Daarom maar eens besloten wat vrienden (6) uit te nodigen in het weekend, zodat we met een goede bodem 's avonds op stap konden.
De dag ervoor gestart met de voorbereidingen;
1,5KG varkenshaas kortgemaakt voor de sate.
Eerder geposte Java sateh marinade gemaakt en vervolgens in de ziplock voor een uurtje of 24
Chickenwings voorzien van de basic noskos rub
En ten slotte, om de volgende dag de Q alvast warm te draaien: babyback ribs!
Membraam verwijderd, even afgespoeld en drooggedept. Deze vervolgens ook in de rub gezet (mix van kruiden: pezo, suiker, paprika, cayenne, knoflook, uien)
Klaar voor een nachtje in de koelkast:
De volgende dag de ribs rond half 3 op de Q. Besloten om een 1,75-2-1 methode te hanteren
Beetje rookhout erbij voor de buren :-o
Na 1.75 uur de ribs in folie gepakt met appelsap
Temperatuur tijdens de ribs sessie mooi tussen de 100/120 graden kunnen houden, beetje klooien met de onderste schuif. De bovenste soms ook maar een kwart open. Setup werkt dus prima om binnenkort PP te proberen
Na de 2 uur in de folie de ribs afgelakt met een glaze van maple, ketchup, worchester, wijnazijn, basterdsuiker en wat aanvullende kruiden.
Resultaat:
Van de resterende BBQ sessie enkel nog deze foto, hierna geen pics meer gemaakt.
Opmerkingen waren tijdens en na de Q uiterst positief, al direct verzocht om een volgende BBQ te organiseren
De dag ervoor gestart met de voorbereidingen;
1,5KG varkenshaas kortgemaakt voor de sate.

Eerder geposte Java sateh marinade gemaakt en vervolgens in de ziplock voor een uurtje of 24

Chickenwings voorzien van de basic noskos rub

En ten slotte, om de volgende dag de Q alvast warm te draaien: babyback ribs!

Membraam verwijderd, even afgespoeld en drooggedept. Deze vervolgens ook in de rub gezet (mix van kruiden: pezo, suiker, paprika, cayenne, knoflook, uien)
Klaar voor een nachtje in de koelkast:

De volgende dag de ribs rond half 3 op de Q. Besloten om een 1,75-2-1 methode te hanteren

Beetje rookhout erbij voor de buren :-o

Na 1.75 uur de ribs in folie gepakt met appelsap

Temperatuur tijdens de ribs sessie mooi tussen de 100/120 graden kunnen houden, beetje klooien met de onderste schuif. De bovenste soms ook maar een kwart open. Setup werkt dus prima om binnenkort PP te proberen


Na de 2 uur in de folie de ribs afgelakt met een glaze van maple, ketchup, worchester, wijnazijn, basterdsuiker en wat aanvullende kruiden.
Resultaat:

Van de resterende BBQ sessie enkel nog deze foto, hierna geen pics meer gemaakt.

Opmerkingen waren tijdens en na de Q uiterst positief, al direct verzocht om een volgende BBQ te organiseren
