Is er een manier om (globaal) een inschatting te maken van hoeveel tijd er nodig is om een bepaald stuk vlees op een bepaalde temperatuur te krijgen?
De situatie is:
2,5kg Cote de Boeuf
Weber Ø 57cm @ 120-130 keteltemperatuur
Ik wil de Cote de Boeuf tot 50-52 graden verwarmen, laten rusten en daarna nog een keer op hoge temperatuur searen, uitkomend op +/- 55 graden.
Hoeveel tijd zouden jullie aanhouden voor het laten garen tot die 50-52 graden? De tijd daarna kan ik aardig inschatten en het rusten geeft je nog wat bewegingsruimte, maar het is zonde als het veel te snel die temperatuur bereikt heeft, of juist nog lang niet daar is tegen de tijd dat je het wil afronden.
De situatie is:
2,5kg Cote de Boeuf
Weber Ø 57cm @ 120-130 keteltemperatuur
Ik wil de Cote de Boeuf tot 50-52 graden verwarmen, laten rusten en daarna nog een keer op hoge temperatuur searen, uitkomend op +/- 55 graden.
Hoeveel tijd zouden jullie aanhouden voor het laten garen tot die 50-52 graden? De tijd daarna kan ik aardig inschatten en het rusten geeft je nog wat bewegingsruimte, maar het is zonde als het veel te snel die temperatuur bereikt heeft, of juist nog lang niet daar is tegen de tijd dat je het wil afronden.