- Berichten
- 497
Beste Q'fanaten,
Ik zie veel draadjes over de BCC en de bereidingswijze.
Vaak liggen deze niet langer dan 2 uurtjes in de Q.
Nu zit ik eraan te denken zondag zo'n lekker kippetje klaar te maken.
Kan dit ook low&slow?
Ik zat er aan te denken het kippetje rond een uurtje of 12/13 uur op de Q te leggen op ca. 60 C rooster (100 C deksel) in de Q te doen.
Rond 15 uur de temperatuur verhogen naar ca. 100 C rooster.
En tot slot tegen 17 uur de kip een half uurtje hoog te zetten op ca. 150 graden voor een krokant velletje.
Natuurlijk elk half/heel uur de kip insmeren met olie (en misschien whiskey).
Is dit mogelijk? En zo ja, wat zou dit voor effect hebben op het resultaat vergeleken met high&fast?
Groeten,
Niels
Ik zie veel draadjes over de BCC en de bereidingswijze.
Vaak liggen deze niet langer dan 2 uurtjes in de Q.
Nu zit ik eraan te denken zondag zo'n lekker kippetje klaar te maken.
Kan dit ook low&slow?
Ik zat er aan te denken het kippetje rond een uurtje of 12/13 uur op de Q te leggen op ca. 60 C rooster (100 C deksel) in de Q te doen.
Rond 15 uur de temperatuur verhogen naar ca. 100 C rooster.
En tot slot tegen 17 uur de kip een half uurtje hoog te zetten op ca. 150 graden voor een krokant velletje.
Natuurlijk elk half/heel uur de kip insmeren met olie (en misschien whiskey).
Is dit mogelijk? En zo ja, wat zou dit voor effect hebben op het resultaat vergeleken met high&fast?
Groeten,
Niels