Beef en Steak

Voorstellen

Low & Slow Smoker

Tondelzoeker
Berichten
3
Hallo allemaal, Sjaak hier, bijna met pre pensioen en wil me vrije tijd vooral met leuke zaken bezighouden. Alle enige tijd “jaloers” op een goede vriend met een gave off set smoker en genoten van zijn recepten. Heb er nu ook een gekocht en sta te trappelen om er mee aan de slag te gaan. Ook dit mooie forum gevonden en al vele goede aanbevelingen tot me genomen. Volgende week mijn eerste project, zalm zijde droog pekelen en warm roken. Eind november me voor de leeuwen gegooid en winter bbq aan onze vrienden aangeboden. Merk wel dat ik af en toe wat bevestigingen nodig heb om aan de slag te gaan. Maar denkt dat het jullie support wel goed komt.
Groeten Sjaak

IMG_8386.jpeg
 
Je hebt er in elk geval een mooie smoker bij Sjaak. Als jij met net zoveel passie gaat bbqen dan waarmee jij je hebt voorgesteld voorzie ik veel goede stukken vlees voor je! 👍🏻👍🏻
 
Hoi Sjaak,
Welkom bij het Genootschap.
Een offset is niet 1 van de makkelijkste BBQ's
Het vergt nogal wat arbeid om zo'n calorieën vreter aan de praat te houden.
Veel succes
 
Welkom Sjaak!

Gave smoker heb je.
 
Hoi Sjaak,
Welkom bij het Genootschap.
Een offset is niet 1 van de makkelijkste BBQ's
Het vergt nogal wat arbeid om zo'n calorieën vreter aan de praat te houden.
Veel succes
Dank je Ewald, dat is ook precies de uitdaging die ik aan wil gaan. Onthaasten en met goed gezelschap genieten. Volgende week gaan we de zalm zijde proberen. Eind november de spareribs. Ben er “ druk” maar heb er ook heel veel zin. Veel info vanuit het Genootschap. Ik mijn ervaringen met jullie.
 
Welkom Sjaak!

Aan je foto te zien zij jouw en mijn smoker broertjes. Ik ben er nog steeds super blij mee. Het is inderdaad veel werk, maar je wordt er wel zen van, zo de hele tijd met je vuur en vlees bezig zijn.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen, ik heb het idee dat ik nog genoeg kan leren.
 
Welkom Sjaak!

Aan je foto te zien zij jouw en mijn smoker broertjes. Ik ben er nog steeds super blij mee. Het is inderdaad veel werk, maar je wordt er wel zen van, zo de hele tijd met je vuur en vlees bezig zijn.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen, ik heb het idee dat ik nog genoeg kan leren.
Bedankt Martin, is zeker een kwestie van veel doen denk ik. De zalm is prima gelukt, maar was wel "werken" . Gestart met houtskool en daarna rookhout er bij. Temperatuur bleef netjes rond 110 graden. Kerntemperatuur van de zalm op 52 graden en ook de temperatuur gemeten op het rooster. In mijn recept stond rooktijd rond de 45 minuten. Maar de temperatuur begon toch te snel te dalen en moest toen brandhout toevoegen, dat resulteerde weer in te hoge temperatuur. Dus constant managen. Maar na klein uurtje toch de zalm eruit en was super van smaak. Conclusie, voorbereiden op wisselende temperatuur en voldoende middelen voor het grijpen hebben liggen. Volgende week gaan we voor de dikbevleesde spareribs.

20251108_160008135_iOS.jpg


20251109_143853757_iOS.jpg


20251109_201626114_iOS.jpg


20251109_201626168_iOS.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan