- Berichten
- 2.292
Vol vlees pastasaus.
350 gr rundvlees
300 gr Ribben
3 worsten
Zout en peper
Olijfolie
2 blikken tomatenblokjes
2 blikken water
6 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
1 flinke ui in stukken
1 blikje tomatenpuree
250 ml rode wijn of port
2 tenen knoflook
2 laurierblaadjes
1 bosje verse basilicum
1 el Italiaanse kruiden
Snij het vlees in stukken en kruid het met zout en peper. Verhit de olijfolie in de dutch oven of potjie zoals ik deed, en bak het vlees bruin aan alle kanten. Voeg dan de ui toe en bak mee. Doe de helft van de wijn door de tomatenpuree. Voeg de knoflook in stukken en de italiaanse kruiden bij het vleesmengsel en doe 1 blik tomatenblokjes en de andere helft van de wijn bij het vlees, roer goed en laat het geheel koken zodat de alcohol verdampt. Voeg daarna het andere blik tomatenblokjes en het pureemengsel toe en laat alles weer goed doorkoken. Schep dan de zongedroogde tomaatjes door het geheel. Voeg de laurierblaadjes en de helft van de basilicum ( wat fijner gesneden) toe en verlaag dan de temperatuur van je vuur of bbq. Laat het geheel 3 tot 4 uur zachtjes pruttelen. Zorg ervoor dat je het geheel af en toe doorroert. Als het geheel te droog wordt kan je wat water toevoegen. Kijk de laatste 3 kwartier of het geheel niet te nat is. Is dit wel het geval laat dan de laatste kooktijd het deksel van de pan. Voeg ook de laatste 3 kwartier de andere heft van de basilicum toe. Na de kooktijd trek of snij je het vlees uit elkaar en verwijder je de botten. Kook tagliatelle en serveer de saus hierdoor. Serveer er een Italiaanse salade bij.
350 gr rundvlees
300 gr Ribben
3 worsten
Zout en peper
Olijfolie
2 blikken tomatenblokjes
2 blikken water
6 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
1 flinke ui in stukken
1 blikje tomatenpuree
250 ml rode wijn of port
2 tenen knoflook
2 laurierblaadjes
1 bosje verse basilicum
1 el Italiaanse kruiden
Snij het vlees in stukken en kruid het met zout en peper. Verhit de olijfolie in de dutch oven of potjie zoals ik deed, en bak het vlees bruin aan alle kanten. Voeg dan de ui toe en bak mee. Doe de helft van de wijn door de tomatenpuree. Voeg de knoflook in stukken en de italiaanse kruiden bij het vleesmengsel en doe 1 blik tomatenblokjes en de andere helft van de wijn bij het vlees, roer goed en laat het geheel koken zodat de alcohol verdampt. Voeg daarna het andere blik tomatenblokjes en het pureemengsel toe en laat alles weer goed doorkoken. Schep dan de zongedroogde tomaatjes door het geheel. Voeg de laurierblaadjes en de helft van de basilicum ( wat fijner gesneden) toe en verlaag dan de temperatuur van je vuur of bbq. Laat het geheel 3 tot 4 uur zachtjes pruttelen. Zorg ervoor dat je het geheel af en toe doorroert. Als het geheel te droog wordt kan je wat water toevoegen. Kijk de laatste 3 kwartier of het geheel niet te nat is. Is dit wel het geval laat dan de laatste kooktijd het deksel van de pan. Voeg ook de laatste 3 kwartier de andere heft van de basilicum toe. Na de kooktijd trek of snij je het vlees uit elkaar en verwijder je de botten. Kook tagliatelle en serveer de saus hierdoor. Serveer er een Italiaanse salade bij.



