Lanzgaamaan ben ik de bestelling van Aalvink aan het verorberen, dit weekend stond er Boston Butt van 4KG op het menu.
Besloten om een naked versie te maken, op de gok want tot nu altijd pulled pork met procureur gemaakt en dan altijd een wrap in folie of butcher paper.
In volgorde van handelen:
-Vlees schoongespoeld en droog gemaakt
-Huid verwijderd
-Dikke delen vet verwijderd
-Ingesmeerd met zonnebloemolie om de rub wat beter te laten plakken
-Rub van peper, zout, knoflookp, uienp, thijm, cayenne, gerookte paprika poeder
-19:00 de kolenmand vd WSM helemaal gevuld met kokosbriketten en een kleine starter met houtskool in het midden, waterpan met 5 liter heet water gevuld vanuit de waterkoker
-Blokken appelhout voor de rook op de kolen verspreid
-Heatermeter aangesloten en doeltemp van de pit op 105, wekker op de meatprobe als 87
-Eerste 5 uur elk uur even de plantenspuit erover met half apple cider vinegar en half een mexicaans biertje
-Rond uur of 11:00 de volgende ochtend bij bij 85 graden besloten eraf te halen, vond het wel welletjes en vlees voelde goed zacht)
-Vlees nog uurtje laten rusten en daarna gepulled
-4 porties van 500 gram gevacumeerd *4 eetlepels van de Rub er nog doorheen gemengd
Conclusie: vond dat de WSM in samenwerking met de Heatermeter erg stabiel zijn werk heeft gedaan, denk dat hij nog 3 a 4 uur vooruit had gekund met restant briketten. Resultaat van het vlees vond ik na bijna 16 uur ook echt nog lekker sappig, mooie smaakvolle en stevige bark, en vrij weinig tot geen stukken vet welke ik in de procureurs nog wel eens tegenkwam. Qua rooksmaak had het van mij nog wat steviger gemogen, ik miste wel de smaak van de jus welke ik normaal vanuit de folie nog deels gebruikte in de eindsaus tijdens het pullen. (smaak) Nu had ik 0 vocht vanuit het vlees opgevangen, echter was de sappigheid nu gewoon prima. Wellicht de volgende keer een allu bak onder het vlees, dan vang je denk ik nog wel wat vocht op om evt te gebruiken. De eters savonds vonden het heerlijk, klassiek op een dinner roll met wat coleslaw en een home made chipotle-cola-vinegar bbq saus.
Zie wat sfeerimpressies hieronder, bedankt weer voor het kijken!
Besloten om een naked versie te maken, op de gok want tot nu altijd pulled pork met procureur gemaakt en dan altijd een wrap in folie of butcher paper.
In volgorde van handelen:
-Vlees schoongespoeld en droog gemaakt
-Huid verwijderd
-Dikke delen vet verwijderd
-Ingesmeerd met zonnebloemolie om de rub wat beter te laten plakken
-Rub van peper, zout, knoflookp, uienp, thijm, cayenne, gerookte paprika poeder
-19:00 de kolenmand vd WSM helemaal gevuld met kokosbriketten en een kleine starter met houtskool in het midden, waterpan met 5 liter heet water gevuld vanuit de waterkoker
-Blokken appelhout voor de rook op de kolen verspreid
-Heatermeter aangesloten en doeltemp van de pit op 105, wekker op de meatprobe als 87
-Eerste 5 uur elk uur even de plantenspuit erover met half apple cider vinegar en half een mexicaans biertje
-Rond uur of 11:00 de volgende ochtend bij bij 85 graden besloten eraf te halen, vond het wel welletjes en vlees voelde goed zacht)
-Vlees nog uurtje laten rusten en daarna gepulled
-4 porties van 500 gram gevacumeerd *4 eetlepels van de Rub er nog doorheen gemengd
Conclusie: vond dat de WSM in samenwerking met de Heatermeter erg stabiel zijn werk heeft gedaan, denk dat hij nog 3 a 4 uur vooruit had gekund met restant briketten. Resultaat van het vlees vond ik na bijna 16 uur ook echt nog lekker sappig, mooie smaakvolle en stevige bark, en vrij weinig tot geen stukken vet welke ik in de procureurs nog wel eens tegenkwam. Qua rooksmaak had het van mij nog wat steviger gemogen, ik miste wel de smaak van de jus welke ik normaal vanuit de folie nog deels gebruikte in de eindsaus tijdens het pullen. (smaak) Nu had ik 0 vocht vanuit het vlees opgevangen, echter was de sappigheid nu gewoon prima. Wellicht de volgende keer een allu bak onder het vlees, dan vang je denk ik nog wel wat vocht op om evt te gebruiken. De eters savonds vonden het heerlijk, klassiek op een dinner roll met wat coleslaw en een home made chipotle-cola-vinegar bbq saus.
Zie wat sfeerimpressies hieronder, bedankt weer voor het kijken!