Goede avond mede Bbq fanaten.
Dit weekend ben ik alleen thuis omdat de vriendin in Londen zit met haar vriendinnen. Gister zat ik te genieten van mijn nieuwe aanwinst op mijn Bbq boekenplank
Prima boek van 'Noskos', het wakkerde meteen weer mijn verlangen naar de Q aan en toen schoot me iets te binnen. Ik had nog een mooie Cote de Boeuf (van mijn pakket van 'koop en koe') in de vriezer liggen. Mijn 57OTG staat bij mijn schoonouders maar laat ik nu net in de kelder nog een Smokey Joe hebben staan. Hoewel het op mijn balkon niet echt fijn voor de buren is dacht ik: "fuck it, moet al de hele dag in de warmte aan het geboortebord van mijn aanstaande petekind werken. Ik heb dat dan wel verdiend!"
Na gister het stukje vlees in de koelkast gelegd te hebben kon ik het nu mooi met zout en peper bestrooien. Niet te veel poespas want dat heeft dit mooie stukje vlees helemaal niet nodig.
Beetje groente erbij om de maaltijd compleet te maken. Ondertussen de Smokey Joe in elkaar geschroefd en even wat gefabriceerd om mooi indirect te kunnen garen.
Sateh grillschaal van de Jumbo dubbelgevouwen en een gleuf ingeknipt, vervolgens over het rooster en voil?.
Kokosbriketten aangestoken (zonder al te veel rook gelukkig) en even wachten. Ik had al wat kersenhout snipper in de week gelegd voor erbij.
Wat kan het leven toch mooi zijn
.
Tijd om het vlees er op te gooien.
Ik had de temperatuur mooi constant op zo'n 120 graden, +- 3 graden erboven of eronder. Na +/- 30 minuten gingen de tomaatjes en de paprika er op.
Wachten maar
Na een klein half uurtje kon ik de Cote de Boeuf verplaatsen naar het hete gedeelte om hem iets meer kleur te geven. Kerntemperatuur was al bijna goed.
Na een kleine rustperiode kon ik aanvallen en wat was het lekker mensen! Het kersenhout gaf een heerlijke subtiele rooksmaak aan het vlees maar ook vooral aan de groente.
Al met al een geslaagde dag en heerlijk met de Q in de weer geweest.
Nog een fijne avond allen en thanks for watching!
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
Dit weekend ben ik alleen thuis omdat de vriendin in Londen zit met haar vriendinnen. Gister zat ik te genieten van mijn nieuwe aanwinst op mijn Bbq boekenplank

Prima boek van 'Noskos', het wakkerde meteen weer mijn verlangen naar de Q aan en toen schoot me iets te binnen. Ik had nog een mooie Cote de Boeuf (van mijn pakket van 'koop en koe') in de vriezer liggen. Mijn 57OTG staat bij mijn schoonouders maar laat ik nu net in de kelder nog een Smokey Joe hebben staan. Hoewel het op mijn balkon niet echt fijn voor de buren is dacht ik: "fuck it, moet al de hele dag in de warmte aan het geboortebord van mijn aanstaande petekind werken. Ik heb dat dan wel verdiend!"
Na gister het stukje vlees in de koelkast gelegd te hebben kon ik het nu mooi met zout en peper bestrooien. Niet te veel poespas want dat heeft dit mooie stukje vlees helemaal niet nodig.


Beetje groente erbij om de maaltijd compleet te maken. Ondertussen de Smokey Joe in elkaar geschroefd en even wat gefabriceerd om mooi indirect te kunnen garen.

Sateh grillschaal van de Jumbo dubbelgevouwen en een gleuf ingeknipt, vervolgens over het rooster en voil?.
Kokosbriketten aangestoken (zonder al te veel rook gelukkig) en even wachten. Ik had al wat kersenhout snipper in de week gelegd voor erbij.

Wat kan het leven toch mooi zijn

Tijd om het vlees er op te gooien.

Ik had de temperatuur mooi constant op zo'n 120 graden, +- 3 graden erboven of eronder. Na +/- 30 minuten gingen de tomaatjes en de paprika er op.

Wachten maar


Na een klein half uurtje kon ik de Cote de Boeuf verplaatsen naar het hete gedeelte om hem iets meer kleur te geven. Kerntemperatuur was al bijna goed.

Na een kleine rustperiode kon ik aanvallen en wat was het lekker mensen! Het kersenhout gaf een heerlijke subtiele rooksmaak aan het vlees maar ook vooral aan de groente.


Al met al een geslaagde dag en heerlijk met de Q in de weer geweest.
Nog een fijne avond allen en thanks for watching!
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro