BasBQ
Beef en Steak

Verantwoord Cote de Boeuf op hoogte

 
 

BS

Vuurmaker
Berichten
74
Goede avond mede Bbq fanaten.

Dit weekend ben ik alleen thuis omdat de vriendin in Londen zit met haar vriendinnen. Gister zat ik te genieten van mijn nieuwe aanwinst op mijn Bbq boekenplank

8bd368d71b0b3f0ac6b72c7a97b8f506.jpg


Prima boek van 'Noskos', het wakkerde meteen weer mijn verlangen naar de Q aan en toen schoot me iets te binnen. Ik had nog een mooie Cote de Boeuf (van mijn pakket van 'koop en koe') in de vriezer liggen. Mijn 57OTG staat bij mijn schoonouders maar laat ik nu net in de kelder nog een Smokey Joe hebben staan. Hoewel het op mijn balkon niet echt fijn voor de buren is dacht ik: "fuck it, moet al de hele dag in de warmte aan het geboortebord van mijn aanstaande petekind werken. Ik heb dat dan wel verdiend!"

Na gister het stukje vlees in de koelkast gelegd te hebben kon ik het nu mooi met zout en peper bestrooien. Niet te veel poespas want dat heeft dit mooie stukje vlees helemaal niet nodig.

695e9484bc7902719563719137972713.jpg


154635d476e2838a98506955d3d71259.jpg


Beetje groente erbij om de maaltijd compleet te maken. Ondertussen de Smokey Joe in elkaar geschroefd en even wat gefabriceerd om mooi indirect te kunnen garen.
7f434eb00615353730d8a800afa73a22.jpg


Sateh grillschaal van de Jumbo dubbelgevouwen en een gleuf ingeknipt, vervolgens over het rooster en voil?.

Kokosbriketten aangestoken (zonder al te veel rook gelukkig) en even wachten. Ik had al wat kersenhout snipper in de week gelegd voor erbij.
84361a46390eb7a298f73a8786fa60c7.jpg


Wat kan het leven toch mooi zijn :).

Tijd om het vlees er op te gooien.
57a6c43067ef27964a41dc1b3d58243e.jpg


Ik had de temperatuur mooi constant op zo'n 120 graden, +- 3 graden erboven of eronder. Na +/- 30 minuten gingen de tomaatjes en de paprika er op.
f8e58398a4dd65059fe3495ccfd0f02c.jpg


Wachten maar:)
a92c5f915f58022ac6534155db891e15.jpg


Na een klein half uurtje kon ik de Cote de Boeuf verplaatsen naar het hete gedeelte om hem iets meer kleur te geven. Kerntemperatuur was al bijna goed.
4006f1c71d1c7febd7946df13269f1fc.jpg


Na een kleine rustperiode kon ik aanvallen en wat was het lekker mensen! Het kersenhout gaf een heerlijke subtiele rooksmaak aan het vlees maar ook vooral aan de groente.
4ab6e38a7f10f75c0b371e880c8320d8.jpg

31e79543ee3d82a39684c6db431a287e.jpg


Al met al een geslaagde dag en heerlijk met de Q in de weer geweest.

Nog een fijne avond allen en thanks for watching!


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
 
Lekker bezig!!!!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekker!
 
Dat is wel genieten geweest. Mooi stukje vlees hoor.

Maar hoe zit het nu met dat geboorte bord? Nog niet af zeker  B-)
 
Ridevi71 zei:
Dat is wel genieten geweest. Mooi stukje vlees hoor.

Maar hoe zit het nu met dat geboorte bord? Nog niet af zeker  B-)

e906826b3cbd2b1990a7842b7fe457e0.jpg


Het schiet al aardig op :)



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Heerlijk gemaakt zo hoor, fijn dat we er toch een beetje bij waren door deze mooie reportage!
 
Terug
Bovenaan Onderaan