- Berichten
- 1.554
Vandaag in het teken van Braaidag
een poging ondernomen om een Scotch Egg te maken volgens het recept van Sander. Deze had ik voor het eerst op de afgelopen meating mogen proeven en deze waren errug lekker 
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/low-slow/scotch-eggs/
Voor het omhulsel had ik een aantal braadworstjes van de AH gebruikt. In totaal was dit 440 gram voor 4 worsten en in dit geval ook voor 4 Scotch Eggs.
Notitie voor de volgende keer is zoeken naar in totaal ongeveer 500 gram worst, zodat de buitenkant iets dikker wordt. Maar dit 'probleem' lost zichzelf hoop ik deels op na de worst workshop in oktober
De eieren waren medium gekookt en waren zachter dan wat ik op de meating heb geproefd. Volgende keer mogen deze nog korter gekookt wat mij betreft en gaan we het met zacht gekookte eieren proberen.
Als paprika had ik een zoete puntpaprika gebruikt en hier 4 reepjes van gegrild op de Q. Verder geraspte Emmentaler en belegen Maaslander als kaas gebruikt en voor de buitenkant 3Eyz rub.
De 'ballen' indirect op de OTP voor een uur (vanwege de redelijk dunne vlees-laag was dit ruim voldoende) en in die tijd twee flinke handen met appelhout-snippers voor de rook gebruikt.
Na een uurtje waren de eggs klaar en heb ik ze nog heel even direct boven de briketten gelegd.
En toen hup naar binnen, want we hadden nog trek. Hiervoor al wat andere braadworstjes, gebakken krieltjes en sperziebonen soldaat gemaakt, maar we zaten toch met smart op dit hopelijk lekkere 'toetje' te wachten.
En toen kwam ik binnen......#%$#@#.......en zie ik in een hoekje nog de bus met chili/pepperflakes staan en realiseer me dat ik deze vergeten ben. Nou ja.....tenminste een excuus om het snel binnenkort nog eens te maken :-/
Snel de Scotch Eggs uitgedeeld en dan proberen maar.
In ??n woord; yummie yummie, wat lekker! (ooh....zijn het vier woorden?!....nou ja).
Wat een lekker eitje is dit!!!
Maar als we toch moeten klagen, dan missen we toch een beetje kick. Volgende keer dus niet de chiliflakes vergeten en/of tenminste een rub met kick gebruiken.
Maar ??n ding is zeker.....deze staat vaker op het menu en ??n nieuw gerechtje heb ik alvast voor onze zomer BBQ 2014


http://www.bbqgenootschap.nl/forum/low-slow/scotch-eggs/
Voor het omhulsel had ik een aantal braadworstjes van de AH gebruikt. In totaal was dit 440 gram voor 4 worsten en in dit geval ook voor 4 Scotch Eggs.
Notitie voor de volgende keer is zoeken naar in totaal ongeveer 500 gram worst, zodat de buitenkant iets dikker wordt. Maar dit 'probleem' lost zichzelf hoop ik deels op na de worst workshop in oktober

De eieren waren medium gekookt en waren zachter dan wat ik op de meating heb geproefd. Volgende keer mogen deze nog korter gekookt wat mij betreft en gaan we het met zacht gekookte eieren proberen.
Als paprika had ik een zoete puntpaprika gebruikt en hier 4 reepjes van gegrild op de Q. Verder geraspte Emmentaler en belegen Maaslander als kaas gebruikt en voor de buitenkant 3Eyz rub.
De 'ballen' indirect op de OTP voor een uur (vanwege de redelijk dunne vlees-laag was dit ruim voldoende) en in die tijd twee flinke handen met appelhout-snippers voor de rook gebruikt.


Na een uurtje waren de eggs klaar en heb ik ze nog heel even direct boven de briketten gelegd.

En toen hup naar binnen, want we hadden nog trek. Hiervoor al wat andere braadworstjes, gebakken krieltjes en sperziebonen soldaat gemaakt, maar we zaten toch met smart op dit hopelijk lekkere 'toetje' te wachten.
En toen kwam ik binnen......#%$#@#.......en zie ik in een hoekje nog de bus met chili/pepperflakes staan en realiseer me dat ik deze vergeten ben. Nou ja.....tenminste een excuus om het snel binnenkort nog eens te maken :-/
Snel de Scotch Eggs uitgedeeld en dan proberen maar.
In ??n woord; yummie yummie, wat lekker! (ooh....zijn het vier woorden?!....nou ja).


Wat een lekker eitje is dit!!!
Maar als we toch moeten klagen, dan missen we toch een beetje kick. Volgende keer dus niet de chiliflakes vergeten en/of tenminste een rub met kick gebruiken.
Maar ??n ding is zeker.....deze staat vaker op het menu en ??n nieuw gerechtje heb ik alvast voor onze zomer BBQ 2014
