- Berichten
- 131
Vandaag voor de 2e keer een Portie PP klaar maken... "helaas" B-) moet dit nog een keer omdat ik de vorige keer geen knor heb gekregen.(http://www.bbqgenootschap.nl/forum/low-slow/mijn-eerste-pulled-pork-(een-tijdje-terug)/msg168363/#msg168363)
Gistermiddag eea voorbereid:
2,3 kg Varkensnek
Rub:
1/4 cup (60 gram)bruine basterd suiker
1/4 cup (20 gram)paprika poeder
1/4 cup zeezout
3 eetlepels versgemalen zwarte peper
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels uienpoeder
1 theelepel cayennepeper
20 gram Southern bbq spices
Ge?njecteerd met 100ml (van de 350ml)
Chris Lilly's Six-Time World Championship Pork Shoulder Injection
3/4 cup apple juice
1/2 cup water
1/2 cup white sugar 1/4 cup table salt
2 Tablespoons Worcestershire Sauce
Van de overige 250 ml maak ik straks een glaze met nog een paar andere ingredi?nten die nog voorhanden zijn...
En vanochtend om 11.30u is ze naast een blokje beukenhout en een schaaltje appelsap gemixt met apfelkorn (ach je moet wat...) de q in gegaan.
Voor de statestiekfetisjisten onder ons:
Tijd Kerntemp. Keteltemp. Roostertemp. Rook (Beukenhout)
11.30 12 niet bekeken 108 Ja
12.30 40 140 115 Ja
13.30 54 130 98 Ja klein beetje
14.30 61 130 111 nee
16.00 66 110 100 nee
16.30 66 100 94 Nee. Glaze aangebracht.
18.30 74 115 104 Nee. Ingepakt in folie
19.30 80 130 116
20.30 ETEN!
Gewicht voor dat deze op de q ging was 2,3kg en klaar was dit 1,7kg. Nog wat foodporn:
En ook nog maar een paar hamburgers volges Spiffsrecept (ipv ui vermalen doritos chips gebruikt) klaar gemaakt..
Rest mij te zeggen: Het was top en is helemaal op gekomen heerlijk... bedankt voor het volgen!
Gistermiddag eea voorbereid:
2,3 kg Varkensnek
Rub:
1/4 cup (60 gram)bruine basterd suiker
1/4 cup (20 gram)paprika poeder
1/4 cup zeezout
3 eetlepels versgemalen zwarte peper
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels uienpoeder
1 theelepel cayennepeper
20 gram Southern bbq spices

Ge?njecteerd met 100ml (van de 350ml)
Chris Lilly's Six-Time World Championship Pork Shoulder Injection
3/4 cup apple juice
1/2 cup water
1/2 cup white sugar 1/4 cup table salt
2 Tablespoons Worcestershire Sauce
Van de overige 250 ml maak ik straks een glaze met nog een paar andere ingredi?nten die nog voorhanden zijn...
En vanochtend om 11.30u is ze naast een blokje beukenhout en een schaaltje appelsap gemixt met apfelkorn (ach je moet wat...) de q in gegaan.

Voor de statestiekfetisjisten onder ons:
Tijd Kerntemp. Keteltemp. Roostertemp. Rook (Beukenhout)
11.30 12 niet bekeken 108 Ja
12.30 40 140 115 Ja
13.30 54 130 98 Ja klein beetje
14.30 61 130 111 nee
16.00 66 110 100 nee
16.30 66 100 94 Nee. Glaze aangebracht.
18.30 74 115 104 Nee. Ingepakt in folie
19.30 80 130 116
20.30 ETEN!
Gewicht voor dat deze op de q ging was 2,3kg en klaar was dit 1,7kg. Nog wat foodporn:



En ook nog maar een paar hamburgers volges Spiffsrecept (ipv ui vermalen doritos chips gebruikt) klaar gemaakt..


Rest mij te zeggen: Het was top en is helemaal op gekomen heerlijk... bedankt voor het volgen!