BasBQ
Beef en Steak

Vandaag toch echt een knor verdienen...

 
 

JJD-GRILL

Kooltjesharker
Berichten
131
Vandaag voor de 2e keer een Portie PP klaar maken... "helaas"  B-) moet dit nog een keer omdat ik de vorige keer geen knor heb gekregen.(http://www.bbqgenootschap.nl/forum/low-slow/mijn-eerste-pulled-pork-(een-tijdje-terug)/msg168363/#msg168363)

Gistermiddag eea voorbereid:

2,3 kg Varkensnek

Rub:
1/4 cup (60 gram)bruine basterd suiker
1/4 cup (20 gram)paprika poeder
1/4 cup zeezout
3 eetlepels versgemalen zwarte peper
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels uienpoeder
1 theelepel cayennepeper
20 gram Southern  bbq spices
rw464i.jpg


Ge?njecteerd met 100ml (van de 350ml)
Chris Lilly's Six-Time World Championship Pork Shoulder Injection
3/4 cup apple juice
1/2 cup water
1/2 cup white sugar 1/4 cup table salt
2 Tablespoons Worcestershire Sauce

Van de overige 250 ml maak ik straks een glaze met nog een paar andere ingredi?nten die nog voorhanden zijn...

En vanochtend om 11.30u is ze naast een blokje beukenhout en een schaaltje appelsap gemixt met apfelkorn (ach je moet wat...) de q in gegaan.
15dugi0.jpg


Voor de statestiekfetisjisten onder ons:

Tijd   Kerntemp.     Keteltemp.     Roostertemp.          Rook (Beukenhout)
11.30     12         niet bekeken              108                          Ja
12.30     40             140                        115                          Ja
13.30        54              130                        98                            Ja klein beetje
14.30        61              130                        111                          nee
16.00        66              110                        100                          nee
16.30        66              100                        94                            Nee. Glaze aangebracht.
18.30        74              115                        104                          Nee. Ingepakt in folie
19.30        80              130                        116
20.30        ETEN!

Gewicht voor dat deze op de q ging was 2,3kg en klaar was dit 1,7kg. Nog wat foodporn:

2us7whg.jpg


rjh5xg.jpg


303fz28.jpg


En ook nog maar een paar hamburgers volges Spiffsrecept (ipv ui vermalen doritos chips gebruikt) klaar gemaakt..

260v2c9.jpg


2dmecnn.jpg


Rest mij te zeggen: Het was top en is helemaal op gekomen heerlijk... bedankt voor het volgen!
 
goed bezigggggg  :D

hoelaat moeten we er zijn?  :D:D
 
Je bent mooi op weg. Het verschil tussen beide meet methoden is dat je bij meten op het rooster de temperatuur controleert die je vlees 'ervaart'. Afhankelijk van je Q kan de deksel temperatuur 20-30 graden er naast zitten.

JJD-GRILL zei:
mike visser zei:
goed bezigggggg  :D

hoelaat moeten we er zijn?  :D:D

Haha Gezien jij links onder in NL woont en ik rechtsboven zou ik maar vast op de fiets stappen  ;)
Ha mooi lekker dichtbij dus :D
 
Dat blok hout heeft zo geen nut...
 
Dan ben je bij mijn weten de eerste die zo rook toevoegd. Maar goed als het rookt rookt het.
 
Ziet er goed uit!
Die knoets hout heb ik nog nooit gezien! Slim.

Maar idd "Helaas" dat je dit vervelend klusje nog een keer moet doen.
Mocht je trouwens wat over hebben dan zou ik toch eens hier op het forum kijken om kroketten van de restjes te maken!
 
ShuttleX zei:
Dan ben je bij mijn weten de eerste die zo rook toevoegd. Maar goed als het rookt rookt het.

Voor mij de eerste keer dat ik het zo doe.. de eerste 1,5 uren is het goed gegaan. Zojuist weer even gekeken en en het rookt nog steeds maar wel een stuk minder terwijl er toch nog een behoorlijk stuk hout op ligt.

*update: Toch nog even gekeken hoe het kan dat het nu bijna niet meer rookt. De kooltjes zijn behoorlijk ingezakt waardoor het hout niet meer dicht genoeg tegen de kolen ligt. Nog een keer op deze manier... denk het niet...  :)

groundhog667 zei:
Ziet er goed uit!
Die knoets hout heb ik nog nooit gezien! Slim.

Maar idd "Helaas" dat je dit vervelend klusje nog een keer moet doen.
Mocht je trouwens wat over hebben dan zou ik toch eens hier op het forum kijken om kroketten van de restjes te maken!

Ik heb ze voorbij zien komen lijkt me erg leuk maar ben bang dat het vanavond op gaat, krijg een groepje vrienden over de vloer en als het net zo lekker is als de vorige keer dan weet ik zeker dat het op komt. Maar ja dan zal ik "helaas" nog een 3e keer moeten om ook de pp kroketten te maken...
 
hij gaat lekker, ik zou dat blok hout maar wat kleiner maken en tussen je briketten leggen.
succes verder  :)
 
Ik woon ook rechtsbovenin. Ik stap vast op de fiets! Tot zo!  :D
 
Ziet r goed uit ,
Ik krijg er al trek in . De mijne ligt nog in de koelkast en gaat  er morgen op :p


f een update  ..... is er vannacht opgegaan 
 
Lin zei:
Ik woon ook rechtsbovenin. Ik stap vast op de fiets! Tot zo!  :D

Nog onderweg Lin? Of heb je al op de bel gedrukt... wel jammer dat die stuk is. Volgende keer beter!

Eas zei:
Ziet r goed uit ,
Ik krijg er al trek in . De mijne ligt nog in de koelkast en gaat  er morgen op :p

Veel plezier, succes en alvast eet smakelijk!
 
Ziet er goed uit, gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Heerlijk op een broodje... goed gedaan hoor!
 
Heerlijk!! Knorrekop verdient!!
 
JJD-GRILL zei:
Nog onderweg Lin? Of heb je al op de bel gedrukt... wel jammer dat die stuk is. Volgende keer beter

Nou inderdaad! Het rook heerlijk bij je huis en ik maar bellen.... Ben na een half uur maar weer teruggefietst....  :(:p :p

Gefeliciteerd met je knor hoor!  <:p
 
Terug
Bovenaan Onderaan