Natuurlijk stond m'n pa in het middelpunt gisteren, op vaderdag, dus zijn we samen met de WSM die hij (wel) heeft aan de slag gegaan. Ik had de MOINKS thuis al voorbereid:
De Q opgestookt tot 107 graden (was mijn eerste keer. Minion methode gebruikt, wat een tegensputterende vader opleverde: "Dat zijn veel te veel kolen en dan komt daar ook nog zwarte damp vanaf als ze in de hens gaan!". Na wat uitleg nam Mr. Eigenwijs het toch voor waar aan ;D
Marr goed, na 1 1/2 uur roken tussen de 107 en 116 graden (met beneden 2 schuiven volledig dicht, de laatste afgeknepen tot 1/4 open en boven ook 1/4 open wilde hij niet zakken tot onder de 115 graden. Ik heb wel gewoon houtskool briketten gebruikt, geen kokos. Kan het daar aan liggen?) de MOINKS ingesmeerd met de offici?le saus, zonder Chipotle helaas, maar met canyennepeper.
Daarna nog een half uurtje op de Q en.... tadaa:
Tot slot nog een wat wazige foto van de binnenkant. Ik zag een goede rode rand, maar durf niet te zeggen of die nu van het roken komt (hickory) of van de rub.
Al met al was dit een prima vaderdag!

De Q opgestookt tot 107 graden (was mijn eerste keer. Minion methode gebruikt, wat een tegensputterende vader opleverde: "Dat zijn veel te veel kolen en dan komt daar ook nog zwarte damp vanaf als ze in de hens gaan!". Na wat uitleg nam Mr. Eigenwijs het toch voor waar aan ;D
Marr goed, na 1 1/2 uur roken tussen de 107 en 116 graden (met beneden 2 schuiven volledig dicht, de laatste afgeknepen tot 1/4 open en boven ook 1/4 open wilde hij niet zakken tot onder de 115 graden. Ik heb wel gewoon houtskool briketten gebruikt, geen kokos. Kan het daar aan liggen?) de MOINKS ingesmeerd met de offici?le saus, zonder Chipotle helaas, maar met canyennepeper.

Daarna nog een half uurtje op de Q en.... tadaa:


Tot slot nog een wat wazige foto van de binnenkant. Ik zag een goede rode rand, maar durf niet te zeggen of die nu van het roken komt (hickory) of van de rub.

Al met al was dit een prima vaderdag!