Afgelopen zaterdag wederom een setje ribs gemaakt. Na de vorige keer besloten om wat dingen te veranderen.
Allereerst besloten om de dunne ribs te kopen in plaats van de dikke. De dikke waren ons iets te veel speklap. Zaterdagochtend dus even op en neer geweest naar Home-Made en een 5-tal heerlijke ribs opgehaald.
In de voorbereidingen ook wat veranderingen doorgevoerd. We maken dit keer wederom gebruik van dezelfde rubs. LetsQ Pork Rub en de Blues Hog Rub. De vorige keer heb ik de ribs een dag van tevoren in de rub gezet en vanuit de folie op de Q gelegd. Dit keer een uurtje van tevoren in de rub en net voordat ze op de Q gingen nogmaals lichtjes in de rub (alleen vleeskant). Helaas geen foto's gemaakt dit keer.
Het aanmaken van de Q ook iets gewijzigd. De vorige keer een ring gemaakt met briketten en in het midden zo'n 25 hete briketten gedaan. Dit keer eigenlijk hetzelfde maar nu 10 hete briketten in het midden.
Dan is het zaterdag een uur of 12, Q was heet en het vlees kon erin. (hier zie je ook de nieuwe aanwinst, de WGA!)
Na een kleine drie uur de ribs uit de Q gehaald om in te pakken.
De vorige keer heb ik de ribs na 3 uur met appelsap ingepakt. Toen ook te lang bezig geweest met het inpakken van de ribs. Dit keer van tevoren een partij bakjes gevouwen van aluminiumfolie waar de ribs in geplaatst zijn. Alle ribs zijn voorzien van een verdunde laag BBQ saus (Blues Hog Original op alle ribs op 1 na, daar is Jack Daniels BBQ saus op gegaan om te proberen), een flinke scheut honing en basterdsuiker. Eigenlijk was het de bedoeling om ook boter te gebruiken maar dit in de haast helaas vergeten.
Na nog eens 2 uur zijn de ribs uit de Q gekomen waarbij ze nogmaals in een laag BBQ saus gezet zijn en voor het laatste uurtje terug de Q in zijn gegaan.
Na een krappe 6 uur waren ze klaar:
Naast de ribs ook nog twee bijgerechten gemaakt.
Allereerst wat maiskolven bereid.
Ingesmeerd met roomboter, in een laag honing gezet en een snufje zeezout erop gedaan. Deze zijn vervolgens ingepakt in alufolie en wegens gebrek aan ruimte in de oven gegaan.
Uiteindelijk waren ze zeer lekker!
Daarnaast nog wat Hasselback aardappels gemaakt.
Aardappels insnijden:
Vullen met knoflook en spek (wij hebben katenspek gebruikt maar gebruik de volgende keer wat zouter spek, de smaak viel nu wat tegen)
De Q klaar gemaakt met een directe en indirecte zone:
Aardappels erop en wat houtsnippers voor een lichte rooksmaak
Nagenoeg klaar:
Uiteindelijk heerlijk gegeten. Volgende keer wel weer een paar dingen anders doen. Zo wil ik proberen de kooktijd te verkorten (2,5, 1,5, 1) en dit keer wel boter toevoegen. Daarnaast wederom temperatuurissues gehad. Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat ik de temperatuur probeerde te regelen met de bovenste schuif. De volgende keer zal ik deze volledig open zetten en dit alleen via de onderste regelen. Verder aardig tevreden onderhand!
Allereerst besloten om de dunne ribs te kopen in plaats van de dikke. De dikke waren ons iets te veel speklap. Zaterdagochtend dus even op en neer geweest naar Home-Made en een 5-tal heerlijke ribs opgehaald.
In de voorbereidingen ook wat veranderingen doorgevoerd. We maken dit keer wederom gebruik van dezelfde rubs. LetsQ Pork Rub en de Blues Hog Rub. De vorige keer heb ik de ribs een dag van tevoren in de rub gezet en vanuit de folie op de Q gelegd. Dit keer een uurtje van tevoren in de rub en net voordat ze op de Q gingen nogmaals lichtjes in de rub (alleen vleeskant). Helaas geen foto's gemaakt dit keer.
Het aanmaken van de Q ook iets gewijzigd. De vorige keer een ring gemaakt met briketten en in het midden zo'n 25 hete briketten gedaan. Dit keer eigenlijk hetzelfde maar nu 10 hete briketten in het midden.
Dan is het zaterdag een uur of 12, Q was heet en het vlees kon erin. (hier zie je ook de nieuwe aanwinst, de WGA!)

Na een kleine drie uur de ribs uit de Q gehaald om in te pakken.

De vorige keer heb ik de ribs na 3 uur met appelsap ingepakt. Toen ook te lang bezig geweest met het inpakken van de ribs. Dit keer van tevoren een partij bakjes gevouwen van aluminiumfolie waar de ribs in geplaatst zijn. Alle ribs zijn voorzien van een verdunde laag BBQ saus (Blues Hog Original op alle ribs op 1 na, daar is Jack Daniels BBQ saus op gegaan om te proberen), een flinke scheut honing en basterdsuiker. Eigenlijk was het de bedoeling om ook boter te gebruiken maar dit in de haast helaas vergeten.

Na nog eens 2 uur zijn de ribs uit de Q gekomen waarbij ze nogmaals in een laag BBQ saus gezet zijn en voor het laatste uurtje terug de Q in zijn gegaan.
Na een krappe 6 uur waren ze klaar:


Naast de ribs ook nog twee bijgerechten gemaakt.
Allereerst wat maiskolven bereid.

Ingesmeerd met roomboter, in een laag honing gezet en een snufje zeezout erop gedaan. Deze zijn vervolgens ingepakt in alufolie en wegens gebrek aan ruimte in de oven gegaan.


Uiteindelijk waren ze zeer lekker!

Daarnaast nog wat Hasselback aardappels gemaakt.
Aardappels insnijden:

Vullen met knoflook en spek (wij hebben katenspek gebruikt maar gebruik de volgende keer wat zouter spek, de smaak viel nu wat tegen)

De Q klaar gemaakt met een directe en indirecte zone:

Aardappels erop en wat houtsnippers voor een lichte rooksmaak

Nagenoeg klaar:

Uiteindelijk heerlijk gegeten. Volgende keer wel weer een paar dingen anders doen. Zo wil ik proberen de kooktijd te verkorten (2,5, 1,5, 1) en dit keer wel boter toevoegen. Daarnaast wederom temperatuurissues gehad. Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat ik de temperatuur probeerde te regelen met de bovenste schuif. De volgende keer zal ik deze volledig open zetten en dit alleen via de onderste regelen. Verder aardig tevreden onderhand!