- Berichten
- 2.093
Zoals een aantal van jullie wellicht weten verblijven wij deze dagen bij mijn schoonouders in Frankrijk. Uiteraard gaat de BBQ dan ook mee. Gisteren hebben wij heerlijk geBBQ't. Hierbij wil ik tevens iets 'typisch Frans' maken. Ik kwam uit op Bavette. Bavette bij de slager gekocht (aan 1 stuk) van 500 gram. Bavette is in Amerika bekent onder de naam Flank steak. Gerecht op gezocht uit de regio Tuscan in de VS. Zij doen veel met citroen, rozemarijn en peper. Daar ging het 'typtisch Frans' dus
Ik heb het vleesch 5 uur laten marineren in een geblenderde mix van olijfolie, citroensap, citroenrasp, peper, zout, cayennepeper en rozemarijn. [edit: en knofloof natuurlijk!!] Dat zag er zo uit:
Vervolgens uit de marinade gehaald, droog gedept en opnieuw peper en zout erop gesmeerd
Dit was het gezelschap:
Bavette recht op het vuur gegrild, ongeveer 6 minuten per kant en 5 minuten laten rusten. Na het rusten:
Bavette is een heel stevig stukje vlees. Net als bij de brisket, moet je die stukje dun en tegen de draad in snijden:
Tada:
Wij hebben het gegeten op medium / rare (buitenkanten zijn medium / well done, binnenkant is dat medium / rare).
Wat vonden we er van? Iedereen was laaiend enthousiast. Wij vonden het dan ook erg geslaagd en voor herhaling vatbaar!
Ik heb het vleesch 5 uur laten marineren in een geblenderde mix van olijfolie, citroensap, citroenrasp, peper, zout, cayennepeper en rozemarijn. [edit: en knofloof natuurlijk!!] Dat zag er zo uit:
Vervolgens uit de marinade gehaald, droog gedept en opnieuw peper en zout erop gesmeerd
Dit was het gezelschap:
Bavette recht op het vuur gegrild, ongeveer 6 minuten per kant en 5 minuten laten rusten. Na het rusten:
Bavette is een heel stevig stukje vlees. Net als bij de brisket, moet je die stukje dun en tegen de draad in snijden:
Tada:
Wij hebben het gegeten op medium / rare (buitenkanten zijn medium / well done, binnenkant is dat medium / rare).
Wat vonden we er van? Iedereen was laaiend enthousiast. Wij vonden het dan ook erg geslaagd en voor herhaling vatbaar!