BasBQ
Beef en Steak

Torta Pasqualina

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
19.966
fb2cfd0c7466310979a2bd8069f2525b.jpg


Dit is een Italiaanse paastaart. Origineel met 33 laagjes deeg, ??n voor ieder levensjaar van Jezus.


Ingredi?nten:

1 pak filodeeg (12 vellen) ontdooid!
1 grote pot spinazie
250 ml ricotta
180 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 ui (gefruit)
7 kleine eieren (1 + 6)
Italiaanse kruiden
Peper en zout naar smaak
Pakje boter (gesmolten)

Vorm: 24 cm

2a5c5dee167cf458fee6bda5937aef4e.jpg


Werkwijze:

Verwarm de barbecue tot 170Celcius indirecte hitte

Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.

Fruit de uitjes

Meng in een grote kom: 1 ei, de uitgelekte spinazie, de ricotta, parmezaanse kaas, samen met Italiaanse kruiden en peper en zout.

cbc8fc872e4bbf6c1a6387fb60ddae52.jpg

Boter de vorm in. Rol het filodeeg uit en leg er een vochtige doek over zodat het niet uitdroogt.

Leg nu 1 vel in de bakvorm en bestrijk deze met gesmolten boter. Herhaal dit met de elf overgebleven vellen.

c13b7a9de4962041fa20441fc255f53b.jpg


01c21150383bc6d0acf7e70b6158292e.jpg


Stort het spinazie-ricotta mengsel in de vorm.

ab311cd282f5b72beb75294aa5e1e62f.jpg


Maak met een pollepel zes diepe kuiltjes, vul deze ieder met een ei.

ca3de1df1885d2dccd666dce0d8c5a16.jpg


ef179c18f3dde62860314ef309aebb94.jpg


Vouw nu voorzichtig het filodeeg over de vulling en smeer ieder vel steeds weer in met boter

06b69f4a1a9105f529c9962b53266d47.jpg


12586b21be73d08ee181caadbab47039.jpg


Zet de vorm, indirect in een barbecue van ongeveer 170 C

22c8867e9a1d04074e4e547bd93419bf.jpg


Kijk na vijfendertig minuten hoe het eruit ziet.

955551f725f4eb940fbe61569ddfe87e.jpg


De bovenkant moet mooi gouden bruin worden. Anders gewoon vijf minuten erbij.

Succes

Bedankt voor het kijken.
 
Wow Frits. Dat ziet er goed uit! Heb je een foto van de binnenkant?  :D
 
Lijkt me erg lekker Frits, mooi goudkleurig jasje.
 
Oeps, de binnenkant is niet gebeurd. Ga binnenkort in herhaling en dan neem ik een foto.
 
Lekker hapje
 
Terug
Bovenaan Onderaan