- Berichten
- 20.447
Dit is een Italiaanse paastaart. Origineel met 33 laagjes deeg, ??n voor ieder levensjaar van Jezus.
Ingredi?nten:
1 pak filodeeg (12 vellen) ontdooid!
1 grote pot spinazie
250 ml ricotta
180 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 ui (gefruit)
7 kleine eieren (1 + 6)
Italiaanse kruiden
Peper en zout naar smaak
Pakje boter (gesmolten)
Vorm: 24 cm
Werkwijze:
Verwarm de barbecue tot 170Celcius indirecte hitte
Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
Fruit de uitjes
Meng in een grote kom: 1 ei, de uitgelekte spinazie, de ricotta, parmezaanse kaas, samen met Italiaanse kruiden en peper en zout.
Boter de vorm in. Rol het filodeeg uit en leg er een vochtige doek over zodat het niet uitdroogt.
Leg nu 1 vel in de bakvorm en bestrijk deze met gesmolten boter. Herhaal dit met de elf overgebleven vellen.
Stort het spinazie-ricotta mengsel in de vorm.
Maak met een pollepel zes diepe kuiltjes, vul deze ieder met een ei.
Vouw nu voorzichtig het filodeeg over de vulling en smeer ieder vel steeds weer in met boter
Zet de vorm, indirect in een barbecue van ongeveer 170 C
Kijk na vijfendertig minuten hoe het eruit ziet.
De bovenkant moet mooi gouden bruin worden. Anders gewoon vijf minuten erbij.
Succes
Bedankt voor het kijken.