- Berichten
- 537
Laatste heb ik pulled pork gemaakt van een varkensnek van 1,5 kg. Ik heb getracht het te doen volgens noskos. Dit lukt echter niet helemaal omdat de tijden, natuurlijk, anders zijn bij een kleinere varkensnek.
Het is nu als volgt gegaan:
De eerste actie na het erop leggen dient volgens recept te gebeuren na 5 uur of 74 graden. 75 graden was na 3,5 uur al bereikt dus dan al ingesmeerd.
Dan komt het eigenlijke probleem: hij moet vervolgens nog twee uur, ingesmeerd, blijven liggen om een bark te krijgen. Maar na een uur was de kern al 82 graden en heb ik hem maar ingepakt omdat er anders weer te weinig tijd overblijft in de folie om de boel weer zacht te maken.
Uiteindelijk lukt alles wel hoor zoals te zien is. En het smaakt wel ok?. Maar.... ik heb het gevoel dat het vlees niet echt tijd heeft gehad om een goede bark te vormen.
Herkent iemand dit probleem en weet hij/zij er een oplossing voor?
Je kunt zeggen smeer hem ??n uur eerder in en laat hem dan twee uur liggen. Echter, de tijden vari?ren natuurlijk met de hoeveelheid vlees en ook per beest zeg maar.
Ik zit eraan te denken om een lagere kerntemperatuur aan te houden voor de eerst fase, maar wat zou een nuttige waarde kunnen zijn?
Ik zit zelf te denken aan insmeren bij 70 graden zodat er dan wellicht meer tijd is voor de bark.
Echter, kun je dit zomaar doen bij die lagere temperatuur? Natuurlijk gewoon proberen dat snap ik. Maar het zou fijn zijn als iemand hier tips over heeft
Het is nu als volgt gegaan:
- 10:00 vlees erop
- 13:30 75 graden bereikt -> insmeren met saus
- 14:30 82 graden bereikt -> inpakken in folie
- 16:00 90 graden bereikt -> eraf halen en laten rusten
De eerste actie na het erop leggen dient volgens recept te gebeuren na 5 uur of 74 graden. 75 graden was na 3,5 uur al bereikt dus dan al ingesmeerd.
Dan komt het eigenlijke probleem: hij moet vervolgens nog twee uur, ingesmeerd, blijven liggen om een bark te krijgen. Maar na een uur was de kern al 82 graden en heb ik hem maar ingepakt omdat er anders weer te weinig tijd overblijft in de folie om de boel weer zacht te maken.
Uiteindelijk lukt alles wel hoor zoals te zien is. En het smaakt wel ok?. Maar.... ik heb het gevoel dat het vlees niet echt tijd heeft gehad om een goede bark te vormen.
Herkent iemand dit probleem en weet hij/zij er een oplossing voor?
Je kunt zeggen smeer hem ??n uur eerder in en laat hem dan twee uur liggen. Echter, de tijden vari?ren natuurlijk met de hoeveelheid vlees en ook per beest zeg maar.
Ik zit eraan te denken om een lagere kerntemperatuur aan te houden voor de eerst fase, maar wat zou een nuttige waarde kunnen zijn?
Ik zit zelf te denken aan insmeren bij 70 graden zodat er dan wellicht meer tijd is voor de bark.
Echter, kun je dit zomaar doen bij die lagere temperatuur? Natuurlijk gewoon proberen dat snap ik. Maar het zou fijn zijn als iemand hier tips over heeft
