M
Martijn de Snaijer
Gast
Vandaag moest het ervan komen, mijn eerste PP ooit!
De nodige voorbereiding gedaan door het forum en internet uit te pluizen voor de juiste bereiding,
Gisteravond het knorretje getrimd en gerubt waarna hij een nachtje in de folie in de koelkast mocht

Vanmorgen mijn OTP 57 klaargemaakt met ecobrasa volgens de snake-method en wat rookhout. Met de minion methode heb ik de controle nog niet geheel door waardoor de temp vaak te hoog doorschiet. Mede hierom de snake geprobeerd. Denk dat die wat makkelijker te controleren is.

10 briketjes erbij en de knor kon plaatsnemen. Temperatuur had ik redelijk onder controle, liep gedurende de run wel iets op maar niet te extreem.


Na ruim vier en half uur bij een kerntemperatuur van 74 graden stevig ingepakt in de alufolie


Twee uur later tikte de meter 88 graden aan, uurtje laten rusten en vervolgens begon het pullen. Kostte me meer moeite als dat ik dacht!

Op een vers wit bolletje met augurk en een honing mosterdsaus, in een woord verrukkelijk!!

Ondanks de regen heb ik een fantastische BBQ dag gehad.
Groetjes
Martijn
De nodige voorbereiding gedaan door het forum en internet uit te pluizen voor de juiste bereiding,
Gisteravond het knorretje getrimd en gerubt waarna hij een nachtje in de folie in de koelkast mocht

Vanmorgen mijn OTP 57 klaargemaakt met ecobrasa volgens de snake-method en wat rookhout. Met de minion methode heb ik de controle nog niet geheel door waardoor de temp vaak te hoog doorschiet. Mede hierom de snake geprobeerd. Denk dat die wat makkelijker te controleren is.

10 briketjes erbij en de knor kon plaatsnemen. Temperatuur had ik redelijk onder controle, liep gedurende de run wel iets op maar niet te extreem.


Na ruim vier en half uur bij een kerntemperatuur van 74 graden stevig ingepakt in de alufolie


Twee uur later tikte de meter 88 graden aan, uurtje laten rusten en vervolgens begon het pullen. Kostte me meer moeite als dat ik dacht!

Op een vers wit bolletje met augurk en een honing mosterdsaus, in een woord verrukkelijk!!

Ondanks de regen heb ik een fantastische BBQ dag gehad.

Groetjes
Martijn