- Berichten
- 1.648
Afgelopen 5 weken ben ik met vrouw en kind in een camper door het westen van Amerika getrokken. Op bijna iedere campground is wel een firepit cq bbq te vinden. En daar heb ik veelvuldig gebruik van gemaakt.
In iedere Amerikaanse supermarkt kan je voor niet veel geld heerlijk BBq vlees kopen. Dankzij ons geweldige forum kende ik de meest voorkomende stukken vlees. We hebben vooral veel tri-tip, flanck steak en sukade gegeten. 1 keer, niet ingevroren geweest, wilde Alaska zalm (sockeye). en veel, heel veel burger (ook van bizon en rendier). Ook kippendijen zijn op de q gegaan. Er was helaas geen deksel dus heb ik met alufolie e.e.a. in elkaar geknutseld. Dat heeft wonderbaarlijk goed gewerkt. Onze Amerikaanse buren moesten er nogal om lachen, maar nadat ik ze een stuk had gegeven waren ze ook verbaasd over het resultaat.
Hierbij een kleine foto impressie

Camping in Yosemite, aan het water met uitzicht op Glacier Point

Rooster kon helaas niet lager, gelukkig bood de snelstarter uitkomst, in het pannetjes bonen met ahornsiroop

Indirect q-en boven houtvuur mbv "dakje" van alufolie

Kip nog even kleuren


Op deze camping mochten we alleen maar gebruikmaken van de centrale bbq. Rooster kon makkelijk omhoog en omlaag

De centrale q werd iedere dag helemaal schoon gemaakt

Vlees erop

Heerlijk....

Stuk tri-tip dit keer



Flanck steak

Sockeye zalm op een plankje (2 plankjes voor 3,5 dollar
)
In Page zijn we naar het bbq restaurant van Big John geweest, heerlijk pulledpork, ribs en brisket gegeten.


Uitlaten zijn net een stukje gedraaid, het eikenhout is al van verre te ruiken

1 smoker vol met Brisket, andere lag vol met varkensschouders en ribs

Ieder uur even de smokers controleren
Naast het heerlijke eten hebben we ook genoten van de prachtige natuur in het westen van de VS
In iedere Amerikaanse supermarkt kan je voor niet veel geld heerlijk BBq vlees kopen. Dankzij ons geweldige forum kende ik de meest voorkomende stukken vlees. We hebben vooral veel tri-tip, flanck steak en sukade gegeten. 1 keer, niet ingevroren geweest, wilde Alaska zalm (sockeye). en veel, heel veel burger (ook van bizon en rendier). Ook kippendijen zijn op de q gegaan. Er was helaas geen deksel dus heb ik met alufolie e.e.a. in elkaar geknutseld. Dat heeft wonderbaarlijk goed gewerkt. Onze Amerikaanse buren moesten er nogal om lachen, maar nadat ik ze een stuk had gegeven waren ze ook verbaasd over het resultaat.
Hierbij een kleine foto impressie

Camping in Yosemite, aan het water met uitzicht op Glacier Point

Rooster kon helaas niet lager, gelukkig bood de snelstarter uitkomst, in het pannetjes bonen met ahornsiroop

Indirect q-en boven houtvuur mbv "dakje" van alufolie

Kip nog even kleuren


Op deze camping mochten we alleen maar gebruikmaken van de centrale bbq. Rooster kon makkelijk omhoog en omlaag

De centrale q werd iedere dag helemaal schoon gemaakt

Vlees erop

Heerlijk....

Stuk tri-tip dit keer



Flanck steak

Sockeye zalm op een plankje (2 plankjes voor 3,5 dollar

In Page zijn we naar het bbq restaurant van Big John geweest, heerlijk pulledpork, ribs en brisket gegeten.


Uitlaten zijn net een stukje gedraaid, het eikenhout is al van verre te ruiken

1 smoker vol met Brisket, andere lag vol met varkensschouders en ribs

Ieder uur even de smokers controleren
Naast het heerlijke eten hebben we ook genoten van de prachtige natuur in het westen van de VS