- Berichten
- 522
Hey Pittmasters,
Deze avond stond de menukaart in huize jachtfestijn in het teken van terriyaki met mirin. De Japanse keuken is een wereld op zich. Voor ons in de gaarkeukens is de associatie met de Japanse keuken altijd de typische zoete ondertonen. Eend met hoisin is hiervan een voorbeeld. Maar vanavond was er varkensvlees gemarineerd in terriyaki. Op de BBQ is hier nog mirin aan toegevoegd.
Het voordeel van meerdere temperatuurzones in de offset komt ook nu weer naar voren. Nadat het vlees gegaard was, is het bovenin op de verticale roosters gezet. Hierdoor blijft het warm zonder dat het verbrand of uitdroogt.
Daarna de Japanse wokgroente met terriyaki en mirin in de ijzeren pan gegaard en ook deze op de warm houdt plaats gezet totdat de aardappels gaar waren.
Een feestelijke maaltijd, waar een beetje sesam in de wokgroente niet misstaan zou hebben.
Deze avond stond de menukaart in huize jachtfestijn in het teken van terriyaki met mirin. De Japanse keuken is een wereld op zich. Voor ons in de gaarkeukens is de associatie met de Japanse keuken altijd de typische zoete ondertonen. Eend met hoisin is hiervan een voorbeeld. Maar vanavond was er varkensvlees gemarineerd in terriyaki. Op de BBQ is hier nog mirin aan toegevoegd.
Het voordeel van meerdere temperatuurzones in de offset komt ook nu weer naar voren. Nadat het vlees gegaard was, is het bovenin op de verticale roosters gezet. Hierdoor blijft het warm zonder dat het verbrand of uitdroogt.
Daarna de Japanse wokgroente met terriyaki en mirin in de ijzeren pan gegaard en ook deze op de warm houdt plaats gezet totdat de aardappels gaar waren.
Een feestelijke maaltijd, waar een beetje sesam in de wokgroente niet misstaan zou hebben.





