- Berichten
- 4.941
Het is weer even geleden dat ik wat op het forum heb gezet. BBQ gaat wel geregeld aan. Alleen niet echt iets heel bijzonders gemaakt. Vandaag wel een mooie Blonde d'Aquitaine T-Bone van z’n 775gr op de BBQ gehad. Dit gaf toch wel heerlijke plaatjes die ik jullie niet wil onthouden.
Op YT zie ik Guga regelmatig z’n steaks dry brine. Dit heb ik zelf nog nooit gedaan en wou dat wel eens proberen. Dus avond van tevoren T-Bone rijkelijk bestrooid met zout en deze onafgedekt in de koelkast gelegd.
Dus vandaag overdag had ik niks beters te doen dan bier drinken en bij de kachel zitten
s’ Avonds vlak voor het eten mocht de steak de koelkast uit.
En dat ziet er dan zo uit
Niet verkeerd hè
Vrouw lief was ondertussen in de keuken aan de slag geweest met een aardappel-knolselderij gratin.
Recept van appie. https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R680228/aardappelgratin-met-knolselderij
Dat was bijna klaar dus mocht d’n ouwe van de bank komen en z’n stukkie vlees gaan grillen. En dat was best een leuk klusje
Even insmeren met gesmolten knoflookboter om een mooi korstje te krijgen
Dat was even fun pitmasters. Mooie korst op het vlees. Nog heel even indirect laten na garen tot kern van 48gr en hij kon er af. Even rusten en vader kon het vlees aansnijden.
Dat was weer smullen. De aardappel-knolselderij gratin was erg goed bevallen icm de T-Bone. Deze gaan we vaker maken. En dan van de BBQ natuurlijk.
Bedankt voor het kijken
Bram.
Op YT zie ik Guga regelmatig z’n steaks dry brine. Dit heb ik zelf nog nooit gedaan en wou dat wel eens proberen. Dus avond van tevoren T-Bone rijkelijk bestrooid met zout en deze onafgedekt in de koelkast gelegd.
Dus vandaag overdag had ik niks beters te doen dan bier drinken en bij de kachel zitten


s’ Avonds vlak voor het eten mocht de steak de koelkast uit.
En dat ziet er dan zo uit

Niet verkeerd hè
Vrouw lief was ondertussen in de keuken aan de slag geweest met een aardappel-knolselderij gratin.
Recept van appie. https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R680228/aardappelgratin-met-knolselderij
Dat was bijna klaar dus mocht d’n ouwe van de bank komen en z’n stukkie vlees gaan grillen. En dat was best een leuk klusje


Even insmeren met gesmolten knoflookboter om een mooi korstje te krijgen


Dat was even fun pitmasters. Mooie korst op het vlees. Nog heel even indirect laten na garen tot kern van 48gr en hij kon er af. Even rusten en vader kon het vlees aansnijden.


Dat was weer smullen. De aardappel-knolselderij gratin was erg goed bevallen icm de T-Bone. Deze gaan we vaker maken. En dan van de BBQ natuurlijk.

Bedankt voor het kijken
Bram.