- Berichten
- 2.026
Nadat ik heel veel goede verhalen over sucade op de grill gelezen had en de sucade in de aanbieding was bij makro heb ik een mooi stuk noord-amerikaanse sucade gehaald en in de vriezer gelegd om deze op een mooi moment klaar te maken. (ik had de brisket er net uit gehaald, die ging even voor)
Ik heb het filmpje van Frits een keer bekeken en dit kan ik iedereen aanraden, want dit is zo duidelijk dat iedereen het kan. Ik heb het er ook bijgehouden tijdens het snijden zoals je hieronder kunt zien.
Het slachtoffer van vandaag na ontdooit te zijn in de koelkast
Van de vacuum verpakking ontdaan en even afgespoeld. Alles staat er klaar voor.
De eerste laag vet er af gesneden, dit ging vrij eenvoudig
en dit kwam er af
De eerste kant ontdaan van de taaie stukjes
Toen kwam er een lastig puntje, het flapje met daaronder een zeen en was bij mij kleiner dan op het filmpje. Ik heb een poging gedaan om het zelfde te doen als het flimpje...
Maar uiteindelijk er gewoon maar afgesneden :-[
Het doormidden snijden was ook wel een beetje zoeken, want ook al loopt de zeen er doorheen (hey dat rijmt) je wilt zo dicht mogelijk op de zeen snijden om uiteindelijk zoveel mogelijk vlees over te houden... Dit hield ik over aan vlees...
en dit is het "slachtafval".... een beste berg. Volgende keer zal t minder zijn
Ik heb er kleinere stukken van gemaakt en in de marinade gezet van drie delen cola en een deel ketjap
Na de marinade ingesmeerd met olie
en direct een minuut per kant op 300 graden op het gietijzeren rooster gehad (op de foto op de raised grid inmiddels)
en daarna indirect gegaard tot 55 graden (dat kan dus ook op een bge dat direct-indirect-in-een-barbecue verhaal
)
ingepakt in folie om even bij te komen van het vuur in het ei en dit lag uiteindelijk op mijn bordje
Conclusie: HEERLIJK... wat is dit zoveel lekkerder dan de biefstukjes die ik normaal klaar maak. Hoge kwaliteit van het vlees, de marinade en de bereiding geven echt een uniek stukje vlees... ?cht geweldig, ben heel enthousiast!!! Dit ga ik vaker maken.
Ik heb het filmpje van Frits een keer bekeken en dit kan ik iedereen aanraden, want dit is zo duidelijk dat iedereen het kan. Ik heb het er ook bijgehouden tijdens het snijden zoals je hieronder kunt zien.
Het slachtoffer van vandaag na ontdooit te zijn in de koelkast

Van de vacuum verpakking ontdaan en even afgespoeld. Alles staat er klaar voor.

De eerste laag vet er af gesneden, dit ging vrij eenvoudig

en dit kwam er af

De eerste kant ontdaan van de taaie stukjes

Toen kwam er een lastig puntje, het flapje met daaronder een zeen en was bij mij kleiner dan op het filmpje. Ik heb een poging gedaan om het zelfde te doen als het flimpje...

Maar uiteindelijk er gewoon maar afgesneden :-[

Het doormidden snijden was ook wel een beetje zoeken, want ook al loopt de zeen er doorheen (hey dat rijmt) je wilt zo dicht mogelijk op de zeen snijden om uiteindelijk zoveel mogelijk vlees over te houden... Dit hield ik over aan vlees...

en dit is het "slachtafval".... een beste berg. Volgende keer zal t minder zijn


Ik heb er kleinere stukken van gemaakt en in de marinade gezet van drie delen cola en een deel ketjap

Na de marinade ingesmeerd met olie

en direct een minuut per kant op 300 graden op het gietijzeren rooster gehad (op de foto op de raised grid inmiddels)

en daarna indirect gegaard tot 55 graden (dat kan dus ook op een bge dat direct-indirect-in-een-barbecue verhaal


ingepakt in folie om even bij te komen van het vuur in het ei en dit lag uiteindelijk op mijn bordje

Conclusie: HEERLIJK... wat is dit zoveel lekkerder dan de biefstukjes die ik normaal klaar maak. Hoge kwaliteit van het vlees, de marinade en de bereiding geven echt een uniek stukje vlees... ?cht geweldig, ben heel enthousiast!!! Dit ga ik vaker maken.