- Berichten
- 175
Vandaag weer wat lekkers gemaakt op de pelletsmoker, in de dutch oven en op de fat Fred.
Voor dit lekkers heb ik het recept sticky steaks van Pitmaster X gebruikt en mijn eigen recept van de uiensoep in de dutch oven.
Wederom goed gelukt. Heb alleen geen foto's van de frietjes in de rotisserie op de fat Fred, alleen van achteraf in de kom. (Mijn man zou daar voor zorgen maar helaas hij is dat vergeten...... hij had maar 2 taken
rotisserie aanzetten en foto maken maar helaas kan hij maar 1 ding tegelijk
)
Ik wou de foto's tussen het verhaal toevoegen maar op een of andere manier lukt dat via mijn telefoon niet dus foto's zijn te zien onder de tekst.
Eerst heb ik de procureur aan de buitenkant het vet een beetje bij getrimd, toen in steaks gesneden van 3 vingers dik en deze steaks opgebonden met slagerstouw.
Toen met mosterd ingestreken en de rub erop gedaan volgens recept.
De pelletsmoker aangezet en ingesteld en zodra die op temperatuur was de steaks erin gelegd.
Deze heb ik 2 uur laten smoken en na 2 uur elke 15 minuten ingespoten met kippenbouillon, ook volgens recept. Nog 1 uurtje.
Na die 3 uur heb ik de steaks netjes een voor een ingepakt in terug gelegd tot een kerntemperatuur van 96 graden.
In die tussentijd heb ik de bbq saus gemaakt die het recept voorschreef (leker sausje) en heb ik de uiensoep gemaakt.
Dat recept is vrij simpel en zal ik hieronder plaatsen.
De steaks heb ik uit de aluminiumfolie gehaald en weer terug op de pelletsmoker gelegd en daar de bbq saus goed dik op gedaan met kwast. (Van het instrijken op zich heb ik ook geen foto's
)
30 minuutjes later konden we heerlijk eten.
Uiensoep
1,5 kg uien in ringen gesneden,
5 teentjes knoflook geperst,
3 theelepels verse of gedroogde tijm,
4 groentenbouillon blokjes,
6 kleine maggieblokjes (per 2 verpakt)
2 laurierblaadjes en
2,5 liter water
Uien, knoflook en tijm even bakken met wat olie of boter in de DO daarna afblussen met water en de bouillonblokjes, maggieblokjes en tot slot de laurierblaadjes erin. Even door laten koken en klaar is je soep.
Lekker met een gegratineerd stokbroodje.
Ik moest mijn soep nog even warm houden maar op de fat Fred is dat lastig dus heb hem verplaatst naar mijn campingfornuisje waar die zachtjes op kon blijven staan tot de gasten er waren.
Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk
Voor dit lekkers heb ik het recept sticky steaks van Pitmaster X gebruikt en mijn eigen recept van de uiensoep in de dutch oven.
Wederom goed gelukt. Heb alleen geen foto's van de frietjes in de rotisserie op de fat Fred, alleen van achteraf in de kom. (Mijn man zou daar voor zorgen maar helaas hij is dat vergeten...... hij had maar 2 taken


Ik wou de foto's tussen het verhaal toevoegen maar op een of andere manier lukt dat via mijn telefoon niet dus foto's zijn te zien onder de tekst.
Eerst heb ik de procureur aan de buitenkant het vet een beetje bij getrimd, toen in steaks gesneden van 3 vingers dik en deze steaks opgebonden met slagerstouw.
Toen met mosterd ingestreken en de rub erop gedaan volgens recept.
De pelletsmoker aangezet en ingesteld en zodra die op temperatuur was de steaks erin gelegd.
Deze heb ik 2 uur laten smoken en na 2 uur elke 15 minuten ingespoten met kippenbouillon, ook volgens recept. Nog 1 uurtje.
Na die 3 uur heb ik de steaks netjes een voor een ingepakt in terug gelegd tot een kerntemperatuur van 96 graden.
In die tussentijd heb ik de bbq saus gemaakt die het recept voorschreef (leker sausje) en heb ik de uiensoep gemaakt.
Dat recept is vrij simpel en zal ik hieronder plaatsen.
De steaks heb ik uit de aluminiumfolie gehaald en weer terug op de pelletsmoker gelegd en daar de bbq saus goed dik op gedaan met kwast. (Van het instrijken op zich heb ik ook geen foto's

30 minuutjes later konden we heerlijk eten.
Uiensoep
1,5 kg uien in ringen gesneden,
5 teentjes knoflook geperst,
3 theelepels verse of gedroogde tijm,
4 groentenbouillon blokjes,
6 kleine maggieblokjes (per 2 verpakt)
2 laurierblaadjes en
2,5 liter water
Uien, knoflook en tijm even bakken met wat olie of boter in de DO daarna afblussen met water en de bouillonblokjes, maggieblokjes en tot slot de laurierblaadjes erin. Even door laten koken en klaar is je soep.
Lekker met een gegratineerd stokbroodje.
Ik moest mijn soep nog even warm houden maar op de fat Fred is dat lastig dus heb hem verplaatst naar mijn campingfornuisje waar die zachtjes op kon blijven staan tot de gasten er waren.

















Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk