- Berichten
- 321
Mijn vrouw had een etentje dus mooi de kans gegrepen wat pittigers op de bbq te maken. Ik had het boek Asian bbq van Jord Althuizen gekregen dus daar wat uit gemaakt. Het werden de sticky Korean chicken bao’s.
Een dag van tevoren de kip in een natte marinade van:
- 4 el gochujang
- 4 el ahorn siroop
- 70 ml sojasaus
- 3 el mirin
- 2 el rijstazijn
- 2 el sesamolie
- 3 knoflooktenen fijngehakt
- 2 el fijngehakte gemberwortel
Goed door elkaar husselen en dan 2 el marinade met 3 el mayonaise mengen voor een sausje.
Dit lekker een nachtje in de koelkast laten staan.
De volgende dag de bbq naar 180 graden direct grillen en de gemarineerde kip in ongeveer 20 minuten met af en toe draaien tot 78 graden gegrild. De kip in de eerste 10 minuten nog aan beide kanten met de marinade gelakt. Ondertussen Spicy komkommer gemaakt.
1 komkommer door de helft en de zaadlijsten er uit. Komkommer in halve maantjes gesneden en met een tl zout in een vergiet laten staan om het vocht er uit te trekken.
Daarna samen met
- 1 tl sojasaus
- 1,5 tl rijstazijn
- 0,5 el kristalsuiker
- 1 lente-ui dun gesneden
- 1 tl gochugaru (rode pepervlokken) ik gebruikte chilipepervlokken
- 2 tl geroosterde sesamzaadje.
Ook dit allemaal lekker doorroeren.
Bao buns een minuuutje in de magnetron. Kip in reepjes gesneden
Bao bun open en eerst insmeren met het mayo/marinademengsel. Dan lekker royaal spicy komkommer en gegrilde kip.
Nou het was niet normaal lekker!! Deze moet je maken!!
Laatst bewerkt door een moderator: