BasBQ
Beef en Steak

Steven & Me September 2015 - Varkensrolletjes met bacon en kaas

 
 
 
 
 

structor

BBQ Junkie
Berichten
6.708
Helaas is het recept van Augustus niet ingevuld, dat hebben we in Augustus opgelost door het recept van Bidle te vervroegen. Helaas werkte deze truuk niet deze keer. Daarom heeft de master S&M-er ons aller Ceriel een extra recept voor ons allemaal uit gezocht. Het recept komt goed uit deze maand, want een van de ingredi?nten is bacon, dus je kunt meteen je eigengemaakt bacon gebruiken!

Het recept wat Ceriel uitgezocht heeft komt uit Planet Bbq blz. 255 en is een recept uit Servi?. De spiezen uit dit recept combineren twee favourieten uit Montenegro: rolovani (vleesrolletjes) en raznjici (shish kebab uit de Balkan). De kaas en bacon voorkomen dat zelfs een vrij mager stuk vlees als varkenshaas uitdroogt op de barbeque. De bacon, kaas, augurken en ui geven de rolletjes meer smaak dan je aantreft in een hele maaltijd.

Voor 4 personen, ingredi?nten.

  • 700 gr varkenshaas
  • zeezout en verse zwarte peper
  • 170 gr licht pittige kaas zoals Edammer, Goudse of Gruyere in repen van 5 cm lang en 0,5 cm breed en dik
  • 1 middelgrote ui in dunne halve ringen
  • 12-16 coctail augurkjes
  • 225 gr dunne plakken gerookte bacon
  • 1 cup kajmak, clotted cream, mascarpone of zure room

Ook nodig lange platte bamboe of metalen spiezen.

Bereiding

[list type=decimal]
[*]Snijd het vlees diagonaal in dunne plakken van 7,5 cm lang, 5cm breed en 3mm dik. Het vlees is gemakkelijk te snijden als je het eerst even in de vriezer legt (voor meer uitleg zie het boek)
[*]Leg een stuk vlees op het werkvlak, leg een reep kaas, wat ui en een augurkje op een van de korte uiteinden en rol het vlees op. herhaal dit met de resterende stukken vlees, kaas, ui en augurk. Wikkel een stuk bacon om elke vleesrol en rijg de rolletjes aan platte spiezen. Rijg 4-6 rolletjes aan elke spies en zet de bacon goed vast.
[*]Maak de barbeque klaar voor de directe grill methode en verhit hem tot hij matig heet is. Houd een deel van de bbq vrij.
[*]Maak het grill rooster schoon en vet het in met olie. Leeg thet vlees op het hete grill rooster en grill het 4-6 minuten per kant, tot de bacon en varkenshaas goudbruin en gaar zijn en de kaas gesmolten is. Als er door de bacon steekvlammen ontstaan leg je het vlees boven het vrije deel van de bbq.
[*]Leg het vlees op een bord, verwijder de spiezen en schep wat kajmak over het vlees. Serveer meteen.
[/list]

Succes!
 
Ik maak deze zelf altijd met schnitzels (ingredi?nten aanpassen mag toch? ;) )
Simpel, snel ?n lekker!
 
Klinkt goed benieuwd wanneer ik tijd heb.

wel een klein vraagje bij bereiding punt 1 staat zie boek. alleen heb ik het boek niet. kortom wat staat er in dat boek?
 
KippetjeHaasje zei:
Klinkt goed benieuwd wanneer ik tijd heb.

wel een klein vraagje bij bereiding punt 1 staat zie boek. alleen heb ik het boek niet. kortom wat staat er in dat boek?

"Leg het vlees tussen twee stukken plasticfolie en sla het met een vleeshamer plat tot het 3 mm dik is.
Kajmak is een dikke room, je kunt hem vervangen door clotted cream, mascarpone of zure room."
 
Omdat het laatste weekend van de maand alweer voorbij is, mogen de resultaten voor september 2015 hier gepost worden
 
Ook deze weer gemaakt. Ook weer erg lekker. Alleen de augurk is wat apart!

1fe7503352d705484d0f69d6d049260d.jpg

db47e3b87d29f5f89f0ea88cb73bfe57.jpg

121bad92070903c3d9974669c47d5d76.jpg

d240e697babb9d088efb82f3a06c9950.jpg

78e9dfbf95c49dd0bbec936b5646347a.jpg

66892b39549385aa053f34602441b009.jpg

142857369917fbb946cd9892d50727ce.jpg

556adc431996ff5f543326d0a8e7b7e8.jpg
 
Terwijl ik buiten met cateribben ( :p) in de weer was, was Hilke al druk bezig met een van onze favoriete Steven's, dus geen mooie groepsfoto dit keer....
Meestal maken we ze met schnitzels, dit keer kophaasjes gebruikt













Met frietjes en een kloddertje Hatseflats  :p :


Voordeel van haasjes tov schnitzels: ze zijn toch een stuk sappiger....


En wat vonden we er van?
Dit is zo simpel, snel en lekker, met zekerheid de meest gemaakte Steven bij ons thuis
 
Dit weekend was het weer ons traditionele lowprofile kampeerweekend. Midden in t bos, waar je alleen lopend kan komen, dus met zo weinig middelen (dan kun je meer bier dragen).
Een mooi weekend om deze S&M maar eens te maken. (Die van volgende maand had ook prima gepast...).

Geen teamfoto vooraf, maar gelijk met de varkenshaas aan het snijden.

326e1117f056e28b3ad15d88e9c80ef9.jpg


Spekkie er onder
f62e0dfa2d4476952cf4c949dec8a4ca.jpg


Plakkie kaas
ab417ca313b319f4c992a4af8fa56b3f.jpg


Uitje
e74526cd6ddbbaee232d1abe19d8357b.jpg


Shit, slechte inkoop... Zonder augurk oprollen en op een prikkert dus
3572828285e094fd9928972d3a35724e.jpg


De barbecue voorbereiden
071e350ab346649b7cf36abd5da6af10.jpg


En op het 'rooster' ermee
1bab0fb3452c5a07770f606223de2177.jpg


Geen grill marks deze keer

Overzichtje
a11e5beb0da3038c665f7701c42eaf7d.jpg


En omnomnom
f668fbce9e730cf316af52a021f9e2c3.jpg


Leermomentje: twee spiesen is beter dan 1 (of van die mooie als die van Ceriel hierboven natuurlijk)
7d437d7967944e296f107c371b3a0e17.jpg


Lekker, deze blijft wel op de lijst!
 
Nice  :D
mooie fire pit
 
Mooi Chuck! Die dubbele spiesjes zijn idd een uitkomst, scheelt een hoop ergernis bij het draaien  :D
 
Zit ik even in de S&M sectie te bladeren zie ik dat ik gewoon simpelweg vergeten ben deze bijdrage te posten  :blush:.

Nou ja dan of-we-go.. In tegenstelling tot sommige andere mensen heb ik geen partner die het bbq werk voor me doet, dus kan ik wel een fijne begin pic laten zien :D.

20150918-_MG_4523.jpg


Sterker nog feitelijk heb ik er bijna 2, want hier was ik redelijk klaar met het voorbereiden van het vlees en de rest van de attributen. Ik heb geen vleeshamer gebruikt maar gewoon ouderwets gesneden.
20150918-_MG_4525.jpg


O ja er staan 2 augurken potten, want de chef inkoop (ik in dit geval) had niet zo opgelet bij de kleine augurkjes dus ik had pittige augurkjes meegenomen en die voelde je best branden om de kinderen niet te laten afhaken, ook maar een set aangemaakt met wat mildere varianten ;)

20150918-_MG_4527.jpg


20150918-_MG_4529.jpg


Event het dekseltje (bijna) dicht, de spiezen zijn dermate groot dat deze net tussen de rand komen, de rook komt van de bacon...
20150918-_MG_4530.jpg


En dan klaarrrr

20150918-_MG_4531.jpg


Ik vond ze dikke prima de rest van de gezin was gematigd enthousiast dus 3 sterretjes van de 5.
 
Ohohoh deze steven was zo lekker dat we hem zelfs meerdere malen gemaakt hebben deze maand.  Zelfs de Ceriel variant. Hierbij de foto's

Ook ik helaas geen groepsfoto.  X(










Het resultaat


Lekker hoor.
 
Helemaal lekker dit recept. Verrassend hoe de augurk mengde met die van de kaas.
Ik ben nu lekker een zelfgemaakt brood (van de Q) aan het eten en heb dus even helemaal geen zin om ingewikkeld mijn foto's te uploaden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan