- Berichten
- 6.637
Helaas is het recept van Augustus niet ingevuld, dat hebben we in Augustus opgelost door het recept van Bidle te vervroegen. Helaas werkte deze truuk niet deze keer. Daarom heeft de master S&M-er ons aller Ceriel een extra recept voor ons allemaal uit gezocht. Het recept komt goed uit deze maand, want een van de ingredi?nten is bacon, dus je kunt meteen je eigengemaakt bacon gebruiken!
Het recept wat Ceriel uitgezocht heeft komt uit Planet Bbq blz. 255 en is een recept uit Servi?. De spiezen uit dit recept combineren twee favourieten uit Montenegro: rolovani (vleesrolletjes) en raznjici (shish kebab uit de Balkan). De kaas en bacon voorkomen dat zelfs een vrij mager stuk vlees als varkenshaas uitdroogt op de barbeque. De bacon, kaas, augurken en ui geven de rolletjes meer smaak dan je aantreft in een hele maaltijd.
Voor 4 personen, ingredi?nten.
Ook nodig lange platte bamboe of metalen spiezen.
Bereiding
[list type=decimal]
[*]Snijd het vlees diagonaal in dunne plakken van 7,5 cm lang, 5cm breed en 3mm dik. Het vlees is gemakkelijk te snijden als je het eerst even in de vriezer legt (voor meer uitleg zie het boek)
[*]Leg een stuk vlees op het werkvlak, leg een reep kaas, wat ui en een augurkje op een van de korte uiteinden en rol het vlees op. herhaal dit met de resterende stukken vlees, kaas, ui en augurk. Wikkel een stuk bacon om elke vleesrol en rijg de rolletjes aan platte spiezen. Rijg 4-6 rolletjes aan elke spies en zet de bacon goed vast.
[*]Maak de barbeque klaar voor de directe grill methode en verhit hem tot hij matig heet is. Houd een deel van de bbq vrij.
[*]Maak het grill rooster schoon en vet het in met olie. Leeg thet vlees op het hete grill rooster en grill het 4-6 minuten per kant, tot de bacon en varkenshaas goudbruin en gaar zijn en de kaas gesmolten is. Als er door de bacon steekvlammen ontstaan leg je het vlees boven het vrije deel van de bbq.
[*]Leg het vlees op een bord, verwijder de spiezen en schep wat kajmak over het vlees. Serveer meteen.
[/list]
Succes!
Het recept wat Ceriel uitgezocht heeft komt uit Planet Bbq blz. 255 en is een recept uit Servi?. De spiezen uit dit recept combineren twee favourieten uit Montenegro: rolovani (vleesrolletjes) en raznjici (shish kebab uit de Balkan). De kaas en bacon voorkomen dat zelfs een vrij mager stuk vlees als varkenshaas uitdroogt op de barbeque. De bacon, kaas, augurken en ui geven de rolletjes meer smaak dan je aantreft in een hele maaltijd.
Voor 4 personen, ingredi?nten.
- 700 gr varkenshaas
- zeezout en verse zwarte peper
- 170 gr licht pittige kaas zoals Edammer, Goudse of Gruyere in repen van 5 cm lang en 0,5 cm breed en dik
- 1 middelgrote ui in dunne halve ringen
- 12-16 coctail augurkjes
- 225 gr dunne plakken gerookte bacon
- 1 cup kajmak, clotted cream, mascarpone of zure room
Ook nodig lange platte bamboe of metalen spiezen.
Bereiding
[list type=decimal]
[*]Snijd het vlees diagonaal in dunne plakken van 7,5 cm lang, 5cm breed en 3mm dik. Het vlees is gemakkelijk te snijden als je het eerst even in de vriezer legt (voor meer uitleg zie het boek)
[*]Leg een stuk vlees op het werkvlak, leg een reep kaas, wat ui en een augurkje op een van de korte uiteinden en rol het vlees op. herhaal dit met de resterende stukken vlees, kaas, ui en augurk. Wikkel een stuk bacon om elke vleesrol en rijg de rolletjes aan platte spiezen. Rijg 4-6 rolletjes aan elke spies en zet de bacon goed vast.
[*]Maak de barbeque klaar voor de directe grill methode en verhit hem tot hij matig heet is. Houd een deel van de bbq vrij.
[*]Maak het grill rooster schoon en vet het in met olie. Leeg thet vlees op het hete grill rooster en grill het 4-6 minuten per kant, tot de bacon en varkenshaas goudbruin en gaar zijn en de kaas gesmolten is. Als er door de bacon steekvlammen ontstaan leg je het vlees boven het vrije deel van de bbq.
[*]Leg het vlees op een bord, verwijder de spiezen en schep wat kajmak over het vlees. Serveer meteen.
[/list]
Succes!