BasBQ
Beef en Steak

Steven & Me Oktober 2014: Nonyasteak met Nonyasaus

Het is weer einde van de maand. De resultaten mogen dus hier gepost worden. Denk ook even aan de rating van het Steven&Me recept!

Ik heb deze helaas nog niet gemaakt, maar dit gaat nog wel gebeuren.
 
Voorruit dan maar, lets kick off! ;)
We vonden het een heerlijk hapje, hebben deze als lunch gemaakt en was zeker voor herhaling vatbaar!
De saus was behoorlijk spicy! :)

















 



De groepsfoto, mooie rib-eye's en ik heb er nog wokgroenten met noodels en geblancheerde courgette bijgemaakt.
Saus was lekker pittig maar daar houden we wel van.







De marinade.



Beetje knoflook en marinade op het vlees.



Pittig sausje erbij...


















Het resultaat...een heerlijk recept, mijn lekkerste Steven en Me tot nu toe.
 
Het vanglapje en de ingredi?nten voor saus en marinade:

eLJfLkQ.jpg


De saus voor het inkoken:

jDMzYx2.jpg


Vlees in de marinade:

TRAjzIK.jpg


En vanwege tijdgebrek (ik had storingsdienst, en al een melding voordat de dienst begon  X() op de gasser:

DQpL4tW.jpg


Na het rusten aansnijden:

BAQ7NRX.jpg


Dit keer gegeten met home-made stokbrood en een gevulde aardappel:

XITno0u.jpg


De try-out in september met indiaas bladerdeeg (blz 98 Planet BBQ):

zr9IjUc.jpg

eVtQk6W.jpg

zLiTBUw.jpg


En weer een lekkere Steven&Me voor op de herhalingslijst!


 
structor zei:
Mooie bijdragen weer, leuk altijd om te zien wat voor verschillen er zijn tussen de gerechten!
Ik zie net dat bij mijn 2 pogingen al veel verschil zit in de kleur van de saus.... :-/
Welke, zoals Dave al opmerkte, behoorlijk spicy is...
 
Dit is mijn tweede Steve&me en dit is toch weer eens wat anders als de standaard burgers rubs en bcc of PP.
Heel leuk om te doen en erg lekker.

De ingredi?nten
4da4217f39735bb816fc50ef77520dae_zps86551130.jpg

Knoflook bakken, ruikt al lekker

En het is echt op de Q bereid

Grillmarkjes

Lekker met de nonyasaus orover en de gebakken knoflook.


Heerlijk stukje vlees met een lekker pittige saus erbij. We hebben er van genoten en er maar een bladwijzer in het boek gedaan. Deze maken we nog maar een keer.
 
Deze maand ook weer lekker meegedaan en moet zeggen dat het een heerlijk gerecht is.
Ik heb bavette gebruikt en de pepers weggelaten uit de saus. Wel een extra schepje suiker toegevoegd.
Hier mijn foto's ;

DSC03954_zps58da8ea1.jpg


DSC03956_zpsaa405a02.jpg


DSC03959_zpsedfa6663.jpg


DSC03960_zpsb3d0b67b.jpg


DSC03962_zpsb1821178.jpg


DSC03965_zpsfb2a13f3.jpg


DSC03966_zps2e851b5c.jpg


DSC03973_zpse2119b66.jpg


DSC03977_zps13f8f9f5.jpg


DSC03980_zpse59714be.jpg


DSC03981_zps1394f1dc.jpg


Thanx for watching en eet smakelijk.

Greetz Marco
 
Ziet er meer dan prima uit Marco !
 
Had zin in dit recept van Steven Raichlen en dat was terecht! :)



Alles verzamelen:

2014-10-17 Nonya steak met Nonya sauce 01 by Bidle, on Flickr


De marinade prepareren en die rook gelijk al goed:

2014-10-17 Nonya steak met Nonya sauce 02 by Bidle, on Flickr


2014-10-17 Nonya steak met Nonya sauce 03 by Bidle, on Flickr


Hier wel met twee mooie dikke grote entrecotes!! :)

2014-10-17 Nonya steak met Nonya sauce 04 by Bidle, on Flickr


2014-10-17 Nonya steak met Nonya sauce 05 by Bidle, on Flickr


2014-10-17 Nonya steak met Nonya sauce 06 by Bidle, on Flickr


En fikkie stoken. ;-)

2014-10-17 Nonya steak met Nonya sauce 07 by Bidle, on Flickr


2014-10-17 Nonya steak met Nonya sauce 08 by Bidle, on Flickr


En opdienen en smullen:

2014-10-17 Nonya steak met Nonya sauce 09 by Bidle, on Flickr


2014-10-17 Nonya steak met Nonya sauce 10 by Bidle, on Flickr



Het was erg lekker en komt zeker nog een keertje voorbij,... zoals zoveel andere dingen. :D
 
Ikke ook!

Ik heb het recept een beetje moeten aanpassen omdat ik niet alle ingredienten in huis had.
Vond het een lekker recept.

2%2520part%2520of%2520other%2520ingredients.jpg

Rode ui gebruikt inplaats van een shallotje en een beetje rijstazijn in plaats van citroen/limoen sap.

1%2520frying%2520garlic.jpg

Knoflook bakken

4%2520sauce.jpg

En vervolgens de knoflook in de saus gebruikt in plaats van apart

5%2520coriander.jpg

Leek me lekker om er verse coriander in te gebruiken

7%2520and%2520steak.jpg

De steak (rump steak) op de bbq, beetje moeilijk te zien omdat 'ie nogal donker was vanwege de marinade (ook op de foto: plakken aubergine en zelfgemaakte chorizo)

9%2520with%2520sauce.jpg

Smikkelen en smullen  :D
 
En mijn variant!

De groeps foto's

dd10f5e4caa9c0b4009f2967e8d0f4b8_zps468703c5.jpg


10cf4bb5a13dba69f281d4a3455546fb_zps9d98a7ad.jpg


Ik had nog Bavette in vriezer:

45f80d42eda4ff8a55626bc449136510_zps19e79ab7.jpg


8c16c9c40716b23846333082db9b6312_zps40bc7556.jpg


Foutje gemaakt door de knof weer bij de marinade te doen. Soms moet ik beter lezen:

c8c36ac0b78dd92399947f8f0cfd85da_zps62d6409c.jpg


Na de marinade:

9abfc53d93ddf4fb8df52e7ff9f4d1ae_zps8c95454d.jpg


Saus in wording:

efaa03a82766dfeb8d64834bbf51b7f6_zps29c4bdce.jpg


En klaar:

e695371a7bf1371f9cb8230c6e1c0a29_zpse94a80ee.jpg


Vlees op de Q:

e9638ae8623dd16eaae28abbedb5d0e0_zps8fa472b8.jpg


The money shot:

68a611b12b6fa72613ad9adc3ac64f95_zps11c4b0ee.jpg


En klaar is het resultaat:

d20792b1b735ed73e557d9b468c492ed_zpsdaca38b9.jpg


Het was weer fantastisch!
 
ook ik heb (eindelijk) weer eens mee gedaan en Steve kwam hier dan ook op bezoek!

ik had van Aalvink nog een mooi klein ossehaasje liggen en deze heb ik dan ook in mooie medaillonnetjes gesneden.
en ja voor moeder de vrouw een paar varkenshaas medaillons

hieronder een kleine sfeer impressie

















wat vonden wij ervan.

echt superlekker, ik denk dat de saus bij meer dan alleen maar deze steak past en die gaat hier dan ook zeker vaker komen
 
Als je de knoflook zo bruin bakt, wordt hij dan niet erg bitter?
 
Ja, dat word hij.
Knoflook moet net verkleuren en zacht blijven, (= aan de tanden plakken)
 
Lowietje72 zei:
Als je de knoflook zo bruin bakt, wordt hij dan niet erg bitter?

Nope, de eerste foto is de knoflook bruiner dan hij daadwerkelijk was

Overigens hier een citaat uit het recept:
2 Verhit de olie op matig vuur en bak de knoflook goudbruin. Laat het uitlekken op een bord met keukenpapier en laat de olie afkoelen tot kamertemperatuur

En is goudbruin dus een kwestie van perceptie in deze

 
Terug
Bovenaan Onderaan