BasBQ
Beef en Steak

Steven & Me Oktober 2014: Nonyasteak met Nonyasaus

Zo hop dan moet ik er toch ook maar aan geloven. Eerst maar eens de ingredienten op een rij:

20141109-_MG_2704.jpg


Daarna mijn jongste aan het werk gezet met de knoflook, ze wilde alleen snijden dus vandaar een iets minder scherp mes ;)

20141109-_MG_2705.jpg


Marinades in elkaar roeren is altijd lekker knoeien.

20141109-_MG_2707.jpg


En na 4 uurtjes badderen...
20141109-_MG_2712.jpg


En klaarrrrr, mocht je nu denken wat is dat stuk vlees gekrompen, dat klopt ik heb hem na de begin foto gehalveerd, mede met het oog op de volgende S&M
20141109-_MG_2713.jpg


En dan ziet het er op een bord zo uit:

20141109-_MG_2716.jpg


Ik vond het een heerlijke S&M, mijn dames (met name de dochters), vonden het vlees niet makkelijk weg te krijgen (het was dus supermals).

Al met al ga ik hem een keer herhalen, maar dan met kip voor de dames! Bedankt Ceriel!

ps: van harte Structor met je 25e =))
 
Hoppa, de 25ste in de zak!! Gefeliciteerd. :)

Ziet er mooi uit enne met kip lijkt me overigens ook niet verkeerd.
 
Mmmmmmmm steven is weer langs geweest vandaag. Altijd goed zullen we maar zeggen.

De benodigdheden


Ik heb bavette gebruik.

De knoflook stukskes.


De marinade


Lekker laten marineren


De bijbehorende saus


Op de Q ermee


Het resultaat


Wat vonden we ervan;

Het vlees was heerlijk. Bij de saus overheerste de knoflook.

 
Knoflook is ook te ver..... Ziet er verder wel super uit!!
 
Vandaag mijn derde S&M gemaakt, wat een heerlijke was dit! Erg pittig, maar super smaakvol! Geserveerd met naanbrood van de Q en komkommersalade (niet gebeurd)...

150228_194227_COLLAGE-1_zps4tcf5quk.jpg
 
Na het succes van dit recept twee weken terug (met entrecotes) wil ik dit recept komend weekend nogmaals maken voor een groep gasten. Nu heb ik dezelfde groep een maand geleden al bavette voorgezet, en ik heb het zelf dus met entrecote gegeten, dus ik wil een ander stuk vlees proberen. In het recept staat ook als alternatief dikke lende genoemd; laat nu net komende week Argentijnse dikke lende in de aanbieding zijn bij de Makro. Heeft iemand hier ervaring mee?

Moet ik een stuk dikke lende (zal uiteindelijk iets van anderhalve kilo worden) eerst L&S bereiden op 150 graden tot een kern van +/- 48 graden en dan een reverse sear? Of juist alleen maar heet en direct?
 
Zaterdag snel nog langs de slager in de hoop dat deze nog bavette had liggen.
Gelukkig had de man nog 500gram liggen, een mooi stukje vlees voor 2.


Familiefoto #1
IMG_3320.JPG


IMG_3321.JPG


Familiefoto #2
IMG_3322.JPG


Met de saus rustig aan gedaan met de oelek en peper, toch een aardig pittige saus geworden.
IMG_3323.JPG


IMG_3324.JPG


IMG_3327.JPG


Deze S&M gaat zeker nogmaals voorbij komen.
 
Gisteren mijn 2e Steven & Me gemaakt (eerste mag ik nog niet publiceren) en deze is ons zeer goed bevallen. Bij de Makro een heerlijk stuk Longhaas in de aanbieding gekocht en daarme dit geweldige gerecht gemaakt. Marinade vonden we heerlijk en lekker pittig. Als tegenhanger voor de peper een heerlijke frisse coleslaw gemaakt met gedroogde cranberries

Knoflook olie maken

De ingredi?nten (bijna de suiker vergeten)

Vlees ingesneden

Marinade is klaar

Ingredi?nten voor de Nonyasaus

Even goed roeren

Coleslaw met cranberries gemaakt

Vlees op super heet rooster van strepen voorzien

Ziet er zeer belovend uit

Door marinade heerlijke knapperige buitenkant en mooi rood van binnen

Top begin van het weekend, we hebben weer heerlijk gegeten

 
Hierbij mijn bijdrage van wederom een ontzettende lekkere Steven!

Groepsfoto voor de Nonyasteak:

4577927b92f36084d972f26c5e361899.jpg


Groepsfoto voor de Nonyasaus:

7894cf0edc1aeb96bb3c762ba4834bcf.jpg


En alle voorbereidingen :

041f7d05956c22bb092d4ebf769fd86d.jpg


95b54acc42afa26dac4e9bd8957bebf1.jpg


c8d2c97486ecda543db3792e8b6f171d.jpg


Totaal plaatje met gewokte groenten en rijst erbij! Heerlijke combinatie.

34d16c48b6de065e31eb9fe819664c46.jpg





Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan