BasBQ
Beef en Steak

Steven & Me november 2012 - runderfajita's

Dominique zei:
Dat ziet er erg lekker uit Mike! Ik denk zomaar dat Gerda spijt heeft, als ze deze foto's ziet.

Thx Dominique, en idd er is al een reactie voorbij gekomen  ;)
 
Gisteravond hadden Gerard en ik een Steven&Me avond ingepland. De planning was om 4 gerechten te maken, in kleine porties.
Dus vol goede moed naar de Makro boodschappen doen.
Helaas, geen dino ribben. Dan blijft alleen Toscaanse kip, Runderfajita`s en Saffraan-Citroen kebabs over. En als "bijgerecht" overheerlijke galapenos.
Uiteindelijk hebben we ook de kip een mooi plaatsje in de vriezer gegeven omdat we (lees ik) de porties te groot hadden gemaakt!  8)

We zijn begonnen met de Runderfajita`s. Als basis een picanha gebruikt. Ik vond de kruiden erg lekker. Wat jammer is dat je zulke dunne plakjes moet snijden dat je vlees eigenlijk al koud is voordat je het eet. Met de gegrilde paprika erbij wel een goede combi.
We hadden er geen sausje bij gemaakt, voor een volgende keer zou ik dat wel doen. Net ff dat extraatje.





 
Vanmiddag als lunch mijn 10e Steven gemaakt:

Pico de Gallo gemaakt, met spaanse peper ipv jalapeno en gedroogde koriander:



Rib-eye ingeklopt met het kruidenmengsel en na enige tijd besprenkeld met citroensap:



Op de WGA, met een bosje bos-ui:



Zelf samenstellen (zonder de paprika....):



Op het bordje:



En wat vonden we ervan? Weer een lekker gerecht voor de zondag....
 
We gaan gestaag door, Steven nummer 11. Op naar zilver!

Topping grillade

IMG_5645_zps37767f87.jpg


Bavette

IMG_5644_zpsd2141ef0.jpg


IMG_5646_zpsc0dcd5d7.jpg


Ingerubt met het kruidenmengsel.

IMG_5648_zpsfc7cb04d.jpg


IMG_5649_zps3b686563.jpg


IMG_5651_zps7973128e.jpg


IMG_5656_zps5379e77a.jpg


IMG_5661_zps860797da.jpg


Moeharhar

IMG_5662_zps0ebc3d60.jpg


De Dis

IMG_5663_zpsabb64d4c.jpg


IMG_5665_zpsb6995d08.jpg


Zoooooooo lekker. Ik hou ervan MET koriander!
 
En weer een recept van onze grootmeester; Steven R! ;)


Vandaag vers "vangvlees" gehaald bij de slachterij. Daar gelijk duidelijke uitleg gekregen dat de vang enkel bestaat uit pezen ed. dus het vlees wat daar onder zit "flank",... mee gekregen. Altijd leuk om daar termen te gebruiken die je tegen komt op internet,.. die mannen staan dan al snel klaar met hun opmerkingen; 't is hier geene Jumbo!! :)


Enfin,.. starten maar. Bosuitjes samen met paprika is sowieso mijn favoriet en dan vlees erbij,... moet goed komen:

2014-08-13 Runderfajita's 01 by Bidle, on Flickr


2014-08-13 Runderfajita's 02 by Bidle, on Flickr

De paprika weer in vieren gedeeld,.. scheelt weer draaien en worden ze sneller mooi zwart. :)

2014-08-13 Runderfajita's 03 by Bidle, on Flickr


2014-08-13 Runderfajita's 05 by Bidle, on Flickr


Vlees stond al even in de rub en was nu aan de beurt:

2014-08-13 Runderfajita's 06 by Bidle, on Flickr


Snel even mijn nieuwe gietijzeren rooster uitproberen,... altijd een leuk moment natuurlijk!!

2014-08-13 Runderfajita's 07 by Bidle, on Flickr

Na ruim 3 minuten elke kant even er af,.... zat een dikker stuk aan en die wilde ik even iets langer erop hebben:

2014-08-13 Runderfajita's 08 by Bidle, on Flickr


Hoppa, alles even klaarleggen op mijn plankje en weer snel in elkaar zetten en genieten:


2014-08-13 Runderfajita's 09 by Bidle, on Flickr


Twee close-ups:

2014-08-13 Runderfajita's 10 by Bidle, on Flickr


2014-08-13 Runderfajita's 11 by Bidle, on Flickr


Oh bijna vergeten,... en natuurlijk netjes opgerold! :D

2014-08-13 Runderfajita's 12 by Bidle, on Flickr



Dit was echt erg lekker,.... de rub was vrij pittig, maar icm met de pico de gallo en de paprika was het perfect!! Kortom heb weer heerlijk gegeten.


 
Mijn ontmaagding; eerste gerecht gemaakt voor Steven en me. Fan van Mexicaans eten na een paar keer in Mecico City geweest te zijn. Escamoles (miereneitjes) zijn hier niet te krijgen, maar dit zag eruit als een heerlijk alternatief.

Alle ingredi?nten, besloten om ook een versie met kip te maken

74c766d2fc263ca69d0b8c49972ea7fd.jpg


Voor de kip special shit rub gebruikt en voor het rundvlees all purpose Bbq rub van Nederlandse bodem.

Eerste de paprika gerookt op 120 graden (direct met kersenhout)

60535dfb181770eccbe45204beeccc05.jpg


ab6a178642c84757e36c646554004df4.jpg


Kip (indirect 170 graden) en rundvlees (direct 200 graden) gegrild
8ffed9d50ed5abe00d99b226d5085da8.jpg


8aa7515eeeefb06f2133ba040c6c1df5.jpg


Eindresultaat was heerlijk (ook de kip)
c0b1ce3f36f488475ea5246fa493a6bc.jpg

54ccb7d6492853abc0f8dfe771cbc2de.jpg


f01e0dcced030032da51e397f58f4d5f.jpg


Op naar de volgende Steven & Me.....
 
En die miereneitjes zijn zo lekker!!! :)
 
Net zo als je cactus wormen en dan naspoelen met een magarita.
 
Deze vanmiddag als lucnh gemaakt, en mijn 10e Steven & Me!! :)
Was een lekker hapje, alleen snap ik de hoeveelheid kruiden en citroensap niet, door alle toevoeging aan de wrap proef ik die niet terug.























Sorry Steven, deze gaat toch echt niet winnen van mijn eigen Asian Wrap! ;)
 
Thnks, was de laatse paar weken ook wel erg hard gegaan! :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan