- Berichten
- 574
Beste Q vrienden. Deze maand ben ik aan de beurt om een recept te kiezen. Het wordt een recept uit Planet BBQ. Het is wat later in de maand dus ik heb een eenvoudig recept gekozen zonder exotische ingredi?nten.
Volgens Steven is dit een van de beste steaks die je ooit op hebt gehad. De steak komt uit Casa Julian twee uur rijden van San Sebastian.
Uit Planet BBQ blz. 164
Voor vier personen:
Ingredi?nten:
4 riblappen (elk 3 cm dik en ca. 450 gram).
2 koppen steenzout of zeer grof zeezout.
Voorbereiding:
geen.
Bereiding:
1. Maak de barbecue klaar voor de directe grill methode en verhit hem tot hij matig heet is.
2. Maak het grillrooster schoon en vet het in met olie. Leg de steaks op het hete grillrooster en bestrooi de bovenkant met een 0,5 cm dikke laag zout. Gril de steaks circa 5 minuten tot ze aan de onderkant donkerbruin zijn en erbovenop druppels bloed zichtbaar zijn.
3. Keer de steaks (een deel van het zout valt in het vuur, dat hoort zo) en bestrooi ook de bovenzijde met een 0,5 cm dikke laag zout. Grill de steaks nog 4-5 minuten, tot ze aan beide kanten donkerbruin en vanbinnen rood tot ros? zijn. Druk op het vlees om te zien hoe gaar het is. In casa Julian dienen ze de steaks bloedrood op.
4. Houd de steaks met een tang rechtop en sla er met de achterkant van een mes tegenaan om het overtollige zout te verwijderen. Laat de steaks 2 minuten rusten op een snijplank en snijd het vlees dan van het bot. Schroei de botten dicht op de barbecue en dien ze apart op.
5. Snijd het vlees in enigszins schuine repen van 1 cm dik.
Ik ben erg benieuwd wat hier van gevonden wordt. Ik ga gebruiken maken van gewone riblappen die anders voor draadjesvlees gebruikt worden en ben erg benieuwd.
Volgens Steven is dit een van de beste steaks die je ooit op hebt gehad. De steak komt uit Casa Julian twee uur rijden van San Sebastian.
Uit Planet BBQ blz. 164
Voor vier personen:
Ingredi?nten:
4 riblappen (elk 3 cm dik en ca. 450 gram).
2 koppen steenzout of zeer grof zeezout.
Voorbereiding:
geen.
Bereiding:
1. Maak de barbecue klaar voor de directe grill methode en verhit hem tot hij matig heet is.
2. Maak het grillrooster schoon en vet het in met olie. Leg de steaks op het hete grillrooster en bestrooi de bovenkant met een 0,5 cm dikke laag zout. Gril de steaks circa 5 minuten tot ze aan de onderkant donkerbruin zijn en erbovenop druppels bloed zichtbaar zijn.
3. Keer de steaks (een deel van het zout valt in het vuur, dat hoort zo) en bestrooi ook de bovenzijde met een 0,5 cm dikke laag zout. Grill de steaks nog 4-5 minuten, tot ze aan beide kanten donkerbruin en vanbinnen rood tot ros? zijn. Druk op het vlees om te zien hoe gaar het is. In casa Julian dienen ze de steaks bloedrood op.
4. Houd de steaks met een tang rechtop en sla er met de achterkant van een mes tegenaan om het overtollige zout te verwijderen. Laat de steaks 2 minuten rusten op een snijplank en snijd het vlees dan van het bot. Schroei de botten dicht op de barbecue en dien ze apart op.
5. Snijd het vlees in enigszins schuine repen van 1 cm dik.
Ik ben erg benieuwd wat hier van gevonden wordt. Ik ga gebruiken maken van gewone riblappen die anders voor draadjesvlees gebruikt worden en ben erg benieuwd.