- Berichten
- 301
Deze maand mocht ik wat gaan bedenken voor Steven&Me,het bedenken was niet zo'n probleem
het posten ivm zwaar tijdgebrek wel..maar goed hier gaan we!
Ik heb gekozen voor "Varkenslende met tapenade" uit culinair bbqen blz. 120/121
Benodigdheden voor de tapenade,
350gr uitgelekte,ontpitte zwarte olijven.
(2blikjes van 175gr) of 200gr Griekse kalamata's met pit en/of
in olie ingelegde olijven.
2 teentjes knoflook.
2 el. uitgelekte kappers.
1el. dijonmosterd.
1,5tl. drooge oregano.
zwarte peper.
2el. olijfolie extra vergine.
Voor het vlees,
1 varkenslende (1 tot 1,5 kg)
grof zout en zwarte peper.
4 repen bacon of pancetta.
Bereidingswijze,
1. Maak de tapenade: Doe olijven,knoflook,kappers,mosterd en oregano in een keukenmachine en meng tot een gladde pasta.
Voeg peper naar smaak toe en olie blijf mengen tot alles goed is opgenomen.
2. Rol en snijd de varkenslende, (zie blz 118/119)
Bestrooi de bovenkant met zout en peper (wees zuinig met zout de olijven zijn al behoorlijk zout)
Smeer de tapenade op het vlees en rol het op (zie blz 119)
Knip vier stukken slagerstouw van 30cm en leg ze op de snijplank.
Als u bacon gebruikt,legt u de repen op het touw.
Bind de rol vast,bestrooi de rol met zout (als u geen bacon gebruikt) en peper.
3. Maak de bbq gereed voor indirect grillen en verwarm matig voor.
4. Leg het vlees in het midden vd bbq,weg van de hitte en doe de deksle erop.
Gril tot het door en door gaar is ongeveer 1 uur,kerntemperatuur moet ten minste 70gr zijn.
5. Leg de rol op een snijplank en laat 5 min rusten.
verwijder de touwtjes en snijd het vlees in plakjes van 1cm dik.
Volgens Steven kan je ook een lamsbout gebuiken ipv varkenslende,bereiding is dan het zelfde!
Overgebleven tapenade niet weggooien...
Hopelijk vinden jullie het een leuk/lekker recept die ik heb uitgezocht,succes!
het posten ivm zwaar tijdgebrek wel..maar goed hier gaan we!
Ik heb gekozen voor "Varkenslende met tapenade" uit culinair bbqen blz. 120/121
Benodigdheden voor de tapenade,
350gr uitgelekte,ontpitte zwarte olijven.
(2blikjes van 175gr) of 200gr Griekse kalamata's met pit en/of
in olie ingelegde olijven.
2 teentjes knoflook.
2 el. uitgelekte kappers.
1el. dijonmosterd.
1,5tl. drooge oregano.
zwarte peper.
2el. olijfolie extra vergine.
Voor het vlees,
1 varkenslende (1 tot 1,5 kg)
grof zout en zwarte peper.
4 repen bacon of pancetta.
Bereidingswijze,
1. Maak de tapenade: Doe olijven,knoflook,kappers,mosterd en oregano in een keukenmachine en meng tot een gladde pasta.
Voeg peper naar smaak toe en olie blijf mengen tot alles goed is opgenomen.
2. Rol en snijd de varkenslende, (zie blz 118/119)
Bestrooi de bovenkant met zout en peper (wees zuinig met zout de olijven zijn al behoorlijk zout)
Smeer de tapenade op het vlees en rol het op (zie blz 119)
Knip vier stukken slagerstouw van 30cm en leg ze op de snijplank.
Als u bacon gebruikt,legt u de repen op het touw.
Bind de rol vast,bestrooi de rol met zout (als u geen bacon gebruikt) en peper.
3. Maak de bbq gereed voor indirect grillen en verwarm matig voor.
4. Leg het vlees in het midden vd bbq,weg van de hitte en doe de deksle erop.
Gril tot het door en door gaar is ongeveer 1 uur,kerntemperatuur moet ten minste 70gr zijn.
5. Leg de rol op een snijplank en laat 5 min rusten.
verwijder de touwtjes en snijd het vlees in plakjes van 1cm dik.
Volgens Steven kan je ook een lamsbout gebuiken ipv varkenslende,bereiding is dan het zelfde!
Overgebleven tapenade niet weggooien...
Hopelijk vinden jullie het een leuk/lekker recept die ik heb uitgezocht,succes!