BasBQ
Beef en Steak

Steven & Me Maart 2014 (Varkenslende met tapenade)

Gefeliciteerd met je Steven-stickertje Aad!
Onze stukken vlees lijken wel uit dezelfde keuken te komen....
 
Hierbij mijn eerste steven and me bijdrage. Ik heb de varkenslende gegeten met gekookte asperges en zoete gepofte aardappelen. Ipv van de tapenade heb ik groene pesto gebruikt omdat ik die nog in huis had zonder bestemming. Ik vond de rollade erg lekker en de combinatie met asperges en zoete aardappel was heerlijk. Al met al een leuk gerecht om te maken en heerlijk om te eten.








Till next time..
 
Hier mijn bijdrage voor deze maand.

Ik heb gekozen voor de lamsbout.

DSC03379_zpsea8dd731.jpg


DSC03381_zps28e5432a.jpg


Omdat het bot er uit was gehaald ging het snijden niet zo lekker en had ik uiteindelijk een hoop losse stukken.

DSC03383_zps13faab02.jpg


De zelfgemaakte tapenade.

DSC03384_zps6270c4ec.jpg


DSC03385_zpsbbe9f1aa.jpg


DSC03386_zps74a148a5.jpg


DSC03387_zpsbe605f0f.jpg


DSC03388_zps45271bc9.jpg


Ik heb pancetta gebruikt.

DSC03390_zps9feea36f.jpg


DSC03393_zps50091b24.jpg


DSC03395_zps7e0531f5.jpg


DSC03401_zpse2d64809.jpg


DSC03403_zpsbba7b21e.jpg


DSC03410_zps5ff91407.jpg


DSC03414_zpsf2c78238.jpg


Wij vonden het heerlijk!!

Thanx for watching.

Greetz Marco
 
Bij deze ook mijn bijdrage voor deze maand. Zo ondertussen begin ik te leren waar de pitfalls van de Steven&Me's zijn. Ik had dus dit keer hulplijn Dennis ingeschakeld om de juiste kerntemperatuur van te voren op te halen (60 graden). Steven heeft wel eens de neiging om aan de te veilige kant te gaan zitten met zijn kerntemperaturen waardoor ik al een paar keer te droog uitkwam.
Ik vond bij deze uitdaging vooral het snijden van de lende toch nog lastig uitpakken. De eerste snede waarbij ik 1cm dikte aanhield, resulteerde in toch wat losse 'verbindingen'. Later ben ik iets dikker gaan zitten wat optisch wat minder mooi is.
Hoe is het totaal dan uitgepakt, nou ik vond dit niet de beste S&M ooit. Ik vond dat het vlees toch een beetje droog (kern was uiteindelijk 62) en ik had denk ik een iets te dikke tappende laag gesmeerd.

Ik heb dus 3 van de 5 stemmen uitgebracht (hebben de makers met een account op de controller site ook gestemd??). Deze zou dus bij mij niet boven in de herhaallijst komen, of... toch wel Dennis had deze gemaakt met een appel vulling wat mij dan wel weer prikkelt om dit toch eens te gaan proberen...

Nou ja genoeg op naar de platen.

20140331-_MG_1498.jpg


20140331-_MG_1500.jpg


20140331-_MG_1501.jpg


20140331-_MG_1505.jpg


20140331-_MG_1508.jpg


En ja de peertjes hadden zo'n kleur, mijn vrouw had ze gemaakt dus ik kan hier niet meer details over geven ;)

20140331-_MG_1514.jpg
 
Ziet er allemaal goed uit.  Het is voormij niet helemaal duidelijk waar ik die stem dan kan uit brengen op de controller site. Of moet dit ergens anders?
 
A3aan84 zei:
Ziet er allemaal goed uit.  Het is voormij niet helemaal duidelijk waar ik die stem dan kan uit brengen op de controller site. Of moet dit ergens anders?
Nee het stemmen op recepten zit gewoon op dit forum voor Steven & Me hebben we er voor gekozen omdat er altijd 2 topics zijn (het ingredi?nten topic en de resultaten), de waardering te plaatsten bij de ingredi?nten, dus voor deze maand hier
 
Duidelijk. Het was me nog niet opgevallen maar heb bij deze m'n stem uitgebracht.
 
Hier is Steven ook weer, op de valreep, langs geweest. Want het was eindelijk BBQ-weer dit weekend ;)

Aangezien we hier al behoorlijk wat varkensvlees voorbij zien komen, natuurlijk helemaal niks mis mee maar lamsvlees is ook erg lekker, heb ik voor de lamsbout variant gekozen. Dus op naar de turkseslager, maar dan moet je uitleggen wat je wilt.
ik: ik wil graag een lamsbout
slager: [pakt een bout uit de vitrine] zonder bot?
ik: ja graag zonder bot, maar hij moet ook opengelegd worden
slager: [vage blik]...
ik: ja opengelegd of zoiets, stond in het recept [hmmm hier gaan we zo niet uit komen. Dan maar beschrijven] ik wil de lamsbout vullen met tapanade
slager: oh het kan in stukken gesneden worden
ik: [wanhoop begint toe te slaan] neee.. uhhhh...  opengel.... het moet een soort rollade worden [BINGO]
slager: oh rollade geen probleem [slager gaat los op de lamsbout]
... paar minuten later liggen er allemaal stukjes de snijplank, waarschijnlijk ziet de slager mijn enigszins hopeloze blik...
slager:  als je zo, zo ,zo, beetje zo doet heb je een mooie rollade
ik: oke...

De ingredienten van de tapanade:


Slagveld... wat ging je ook al weer maken, rollade?


Na wat passen en meten begint het ergens op te lijken:


Laag tapenade (volgende keer wat minder):


Om alles goed bij elkaar te houden heb ik een baconmatje gevlochten en hier de "rollade" ingerold. Daarna opbinden en in de folie voor een paar uurtjes terug in de koelkast:


Op de Q met een paar stukjes notenhout, past net:


De Q waarschijnlijk iets te hoog opgestookt met als resultaat en iets te zwarte buitenkant, wat trouwens (gelukkig) niet terug te vinden was in de smaak.


Dan het resultaat:


Doordat het erg gezellig was je kent het wel, biertje, kletsen etc., helaas geen "op het bordje" foto gemaakt.

En wat vonden we er van, redelijk. De tapenade was wat overheersend, wellicht een volgende keer met wat minder tapenade en (gewoon) een varkenslende. Met de huidige todo-lijst in gedachte zal het wel even duren voordat deze in de re-match komt.
 
Afgelopen zondag is deze Steven geweest. Dit is de eerste die binnen de maand gemaakt is. Hiervoor waren alleen inhaal Stevens.
De ingredienten waren snel gevonden in de supermarkt en al snel werd de rollade in elkaar geknutseld.
Ik vond het lastig om recht te snijden, wel leuk om zelf zo je rollade te vlinderen.
Zelf denk ik dat er teveel tapanade tussen het vlees zat, de smaak was wat overheersend. Ik ben blij dat ik de kerntemp op
65C hebt gehouden, anders zou deze zeker te droog zijn geweest. Mijn vermoeden is dat deze niet nogmaals op de to-do komt.



IMG_2426.JPG

De gebruikelijke ingredienten foto   

IMG_2428.JPG

Tapanade verdelen

IMG_2429.JPG

Opgeknoopt samen met zelf gerookte bacon

IMG_2431.JPG


IMG_2434.JPG

Het resultaat na iets meer dan een uur.

 
@uipko vond je het niet lastig zo al die stukjes lam opbinden.
@dennis leuk detail met eigen bacon
@adriaan nog vergeten, gefeliciteerd met brons
 
En mijn bijdrage. Vorige week zondag was het de perfecte dag ervoor.

Tapenade in progress:

IMG_5077_zps5692a5b7.jpg


Het Lende Subject:

IMG_5078_zps556f8144.jpg


http://i754.photobucket.com/albums/xx181/Jaspro500/Varkenslende%20met%20tappenade/IMG_5079_zps2f67a23d.jpg[/IMG

Met laagje:

[IMG]http://i754.photobucket.com/albums/xx181/Jaspro500/Varkenslende%20met%20tappenade/IMG_5080_zpsafa88c16.jpg

Bijelkaar gebonden:

IMG_5081_zps9d6fdd6d.jpg


IMG_5082_zpsb121881f.jpg


Op de Q met op de achtergrond Tante Agnes aardappeltjes (Blijvertje!)

IMG_5083_zpsace7cdfc.jpg


IMG_5085_zps7f07d82e.jpg


Moment supreme:

IMG_5087_zps56486f5f.jpg


IMG_5088_zps967dcf47.jpg


Was goed te doen, lekker zelfs.
 
Ook hier vandaag een Steven & Me dagje.
Ik moest de maand Maart nog inhalen, dus vandaag ging er varkenslende op de BBQ.
Een stuk besteld bij de slager en dit bij het ophalen vrijdag gelijk laten snijden zodat ik een mooie lap had.
Vanmiddag de tapenade gemaakt en het geheel op de BBQ.
In het boek staat dat het vlees maar een uur hoeft te liggen. Hier heeft het er bij 170 graden in totaal 2 uur en een kwartier opgelegen.
Hierdoor ook wat later gegeten :D.
Wij vinden het een heerlijk stuk vlees. Ook dit is weer een Steven die een keer herhaald gaat worden.
Maar eerst nog de Dinoribben inhalen, dan ben ik helemaal bij.
Hieronder de foto`s........ bedankt voor het kijken.













 
Nr. 2 van de Steven&me's vandaag,mijn eigen keuze nog wel!  :)


Spulletjes voor de tapenade

20140419_163717_zps3172de33.jpg


Leftovers vd tapenade

20140419_170337_zpsec7892d0.jpg


20140419_171353_zps47d4a2b6.jpg


20140419_182506_zps59a1dca3.jpg


Op het laatst de gasser erbij aan voor de asperges!

20140419_195050_zps2060db1c.jpg


Ready!  :)

20140419_195231_zps46441dce.jpg


20140419_195339_zpsbade50e1.jpg


20140419_195711_zps0e8cd230.jpg


Op een bordje met gegrilde asperges,eigen gerookte zalm en sinaasappel balsamicoboter dressing
(aardappeltjes zijn niet gebeurd.. ;) )

20140419_195957_zps9b7a7648.jpg



Erg lekker alles bij mekaar,vond de tapenade bij het maken erg zout!
Dit proefde ik toen het klaar was gelukkig niet terug!!
Mijn vriendin vond de asperges niet lekker,maar die houd zowiezo niet van groente.. :(
Gaat vast en zeker nog een keer op het menu komen.. :)


 
Zo mijn eerste Steven en me achter de rug.. Vond het zeer leuk om te maken, en beter nog het smaakte ook heeeeel goed. Ik zat vooraf te twijfelen over de kerntemperatuur van 70*, maar heb het toch aangehouden. Het vlees was een klein tikkeltje aan de drogere kant, dus volgende keer wat minder aan de veilige kant.  ;)

Heb gekozen voor 500gr. aangezien we maar met 3e waren, dus heb het recept enig sinds aangepast.

Foto's:
image-0-1024x765.jpg

image-1-1024x765.jpg

image-3-1024x765.jpg


Ingebonden met gewone spek, en deze zelf gezout.. (mijn vriendin mag geen onbijtspek/bacon etc.)

image-4-1024x765.jpg


Wat champignons, aardappelpartjes en puntpaprika erbij....

image-5-1024x765.jpg


Klein foutje....... ik sneed hem in de verkeerde richting aan, dus geen mooie kringen in deze sneede.....

image-6-1024x768.jpg


Op naar de volgende uitdaging...
 
Ik ben ook al een aantal keren tegen Steven's veilige kerntemperaturen aangelopen, ik zou volgende keer zijn kerntemperatuur niet aanhouden. Bij twijfel gewoon even vragen er is altijd wel iemand die je op weg kan helpen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan