- Berichten
- 515
Ongeveer direct nadat ik me had aangemeld bij het BBQgenootschap kwam ik de Steven & Me tegen, dus me via het draadje direct opgegeven. Ik stond toen op de lijst voor juni 2013, dat was nog heel ver weg.. En ineens was het mei met onze eerste Tony Stone wedstrijd en direct daarna Q on the Canal. In al deze wedstrijd drukte kon ik mijn receptje een maandje uitstellen.. en dan ineens krijg je een berichtje op 1 juli waar je recept blijft!
Hier, iets verlaat, is hij dan eindelijk!
Mijn doel bij het zoeken naar een recept was iets wat iedereen kent (sate) van vlees wat minder vaak wordt gebruikt (geit) en omdat het nu toch eindelijk een soort van zomer lijkt te worden iets fris heeft (ananas).. Na een hoop geblader ben ik uitgekomen bij het boek Planet BBQ op pagina 302.
Ingredi?nten
Voor het vlees en de marinade
700 gram geitenbout
1/2 kop ketjap manis of 1/4 kop sojasuas & 1/4 kop melasse
225 gram verse ananas (geschild, zonder kern en gepureerd in keukenmachine).
Voor de pinda-hoisinsaus
1 kop pindasaus (zelf maken is het lekkerst maar kant en klaar kan ook natuurlijk)
1/4 kop hoisingsaus
2 sjalotjes in dunnen ringen
2 el plantaardige olie
Extra benodigheden
satestokjes
alufolie
Vlees marineren
1. Snij het vlees in blokjes van 1 cm en rijg ze aan de satestokjes. Leg deze vervolgens in een (diepe) schaal.
2. Neem de ketjap manis (of het mengsel van sojasaus & molasse) en sprenkel dit over de sate.
3. Giet de gepureerde ananas over de sate en zorg dat de sate helemaal goed is ingesmeerd met de ketjap en ananas.
4. Dek de schaal met sate af en zet deze in voor minimaal 30 minuten weg in de koelkast (langer is altijd beter ;D)
Pinda-hoisinsaus maken
1. Neem 4 kommetjes en giet in elke ervan 3 eetlepels pindasaus.
2. Schep midden in het kommetje 1 eetlepel hoisinsaus.
3. Leg wat van de sjalotringetjes op de saus.
Bereiden
1. Maak de BBQ gereed voor direct grillen.
2. Grill de sate recht boven de kolen 1-2 minuten per kant tot ze rose zijn. Bestrijk de sate tijdens het grillen met de olie.
3. Dien de sate op, roer met de eerste sate de pinda-hoisinsaus, doop de sate en smullen maar!
Hier, iets verlaat, is hij dan eindelijk!
Mijn doel bij het zoeken naar een recept was iets wat iedereen kent (sate) van vlees wat minder vaak wordt gebruikt (geit) en omdat het nu toch eindelijk een soort van zomer lijkt te worden iets fris heeft (ananas).. Na een hoop geblader ben ik uitgekomen bij het boek Planet BBQ op pagina 302.
Ingredi?nten
Voor het vlees en de marinade
700 gram geitenbout
1/2 kop ketjap manis of 1/4 kop sojasuas & 1/4 kop melasse
225 gram verse ananas (geschild, zonder kern en gepureerd in keukenmachine).
Voor de pinda-hoisinsaus
1 kop pindasaus (zelf maken is het lekkerst maar kant en klaar kan ook natuurlijk)
1/4 kop hoisingsaus
2 sjalotjes in dunnen ringen
2 el plantaardige olie
Extra benodigheden
satestokjes
alufolie
Vlees marineren
1. Snij het vlees in blokjes van 1 cm en rijg ze aan de satestokjes. Leg deze vervolgens in een (diepe) schaal.
2. Neem de ketjap manis (of het mengsel van sojasaus & molasse) en sprenkel dit over de sate.
3. Giet de gepureerde ananas over de sate en zorg dat de sate helemaal goed is ingesmeerd met de ketjap en ananas.
4. Dek de schaal met sate af en zet deze in voor minimaal 30 minuten weg in de koelkast (langer is altijd beter ;D)
Pinda-hoisinsaus maken
1. Neem 4 kommetjes en giet in elke ervan 3 eetlepels pindasaus.
2. Schep midden in het kommetje 1 eetlepel hoisinsaus.
3. Leg wat van de sjalotringetjes op de saus.
Bereiden
1. Maak de BBQ gereed voor direct grillen.
2. Grill de sate recht boven de kolen 1-2 minuten per kant tot ze rose zijn. Bestrijk de sate tijdens het grillen met de olie.
3. Dien de sate op, roer met de eerste sate de pinda-hoisinsaus, doop de sate en smullen maar!