BasBQ
Beef en Steak

Steven & Me: januari 2016: Roemeense Knoflooksteak met gegrilde pepers

 
 
 
 

dave79

Stoker
Berichten
384
Beste BBQers,

Bij deze eerst allen een heel goed, gelukkig en vooral gezond 2016 toegewenst!!
Dat het voor iedereen een heel mooi jaar mag worden, en met mooie blauwe rook pluimen...  :D

Mijn keuze voor deze Steven & Me is gevallen op de Roemeense Knoflooksteak, en daarbij gegrilde pepers als side-dish.
De recepten zijn te vinden in Planet BBQ op blz. 135 en blz. 542

Roemeense Knoflooksteak:
750 gr vanglap
1-2 eetl zoet paprikapoeder
6-8 hele teentjes knoflook en hak deze zeer fijn, gebruik verse knoflook voor de juiste smaak
1/2 kop zeer fijn gesneden bladpeterselie
2 eetl. plantaardige olie

Vlees kruislings 3mm diep insnijden met 5mm ruimte ertussen.
Royaal bestrooien met zout, peper, en de paprikapoeder.
Verdeel de knoflook en op 2 eetl. na de peterselie over het vlees.
Hierna de olie over het vlees verdelen en de knoflook met peterselie goed aandrukken.
Hierna 1 to 4 uur marineren, hoe langer hoe sterker de smaak.

BBQ gereed maken voor directe grill, en hier begint Steven weer over invetten en schoonmaken, mijn visie is gewoon heet stoken en een borstel erover en gaan met die Q!! ...  ;)
Het vlees 4 tot 7 minuten per kant, per zijde een keer diagonaal verplaatsen voor een mooi grillpatroon.
Serveren met de overgebleven peterselie en eventueel met de onderstaande pepers.

Roemeense Pepers:
700 gram kleine paprika's, het recept geeft dit als alternatief op de hier niet te verkrijgen cubanelle of anaheimpepers.
1 theel. zout
1/2 kop gedestilleerde witte azijn
1/2 kop plantaardige olie
3 eetlepels gehakte verse dille

BBQ gereed maken voor directe grill, en hier begint Steven alweer over invetten en schoonmaken, mijn visie is dus ook weer gewoon heet stoken en een borstel erover en gaan met die Q!! ...  ;)
Grillen tussen de 6 en 8 minuten, dus ongeveer 2 minuten per zijde, totdat er blaasjes ontstaan.
Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur en schraap dan het vel eraf.
Meng het zout en de azijn tot de het zout is opgelost, voeg dan de olie en de dille toe.
Schep het dan over de pepers/paprika's tot ze bedekt zijne n laat tussen de 2 uur en 2 weken ( :-O!!!!!) marineren, hoe langer hoe intenser de smaak.
Serveren op kamertemperatuur met de marinade.

Servische Pepers:
Hetzelfde als de Roemeense, maar dan met Chilipepers en in plaats van de dille, 2-3 teentjes knoflook gebruiken.
Dat is meer een tip van Steven en dus ook van Me!!  B-)

Succes!!

Gr Dave









 
Ja hoor,


Ik heb gewoon nog bavette in de vriezer liggen dus aankomend weekend kan deze zo maar gebeuren. Ik heb er nu al zin in.
 
Goede voornemen nr 1!
 
Haha, idd een goed voornemen!

Hoop dat hij in de smaak gaat vallen, suc6 iedereen!! B-)
 
Leuk ook weer, ff langs de makro om een lap te vangen B-)
 
Ligt het aan mij of is de kans groot dat de knoflook verbrand na 5 min op direct. We gaan het meemaken.
 
pfffff .  ik denk ik net iets te hete Chili's bij de Servische pepers gedaan heb.  X( :D
Maar wel lekker steakje!
 
Klinkt erg lekker! Vandaag mijn eerste Steven & Me gemaakt enorm succes dus deze staat op de ToDo voor volgende week Zondag!
 
Hierbij mijn poging

Op vrijdagavond de puntpaprika's gegrild, schoongemaakt, versneden en ingelegd:











Daarna op zondag het stukje vlees, krap aan genoeg voor 2  :p







Voordat het vlees op het rooster ging, eerst Armeens stokbrood (Planet BBQ blz 96) gebakken als bijgerecht:





Schuiven open en vlees erop:




En op het bordje:


Wat vonden we er van? Alweer lekker, ik begin eraan te twijfelen of er ook recepten van Steven zijn die ik niet lekker vind....
De paprika's gaan zeker vaker gemaakt worden.

 
Zoekende naar een recept voor een Bavette kwam ik uit bij de S&M van deze maand. Een mooi excuus om met S&M te beginnen  :D

Het vlees


De rest van de ingredi?nten


Vlees ingesneden om vervolgens te marineren




Het resultaat




Wat vonden we er van?


Wat een heerlijk stuk vlees is dit toch en de marinade was ook top. Zeker voor herhaling dit recept!
 
Hier die van mij:

2567c035f55b6ab6f66c37da6e8a32f0.jpg

96821ccddf5c9b18164b90a0381dec32.jpg

0a97a053a2c8ad62e7483dd37444d709.jpg

f90ffc43a41e2fb33eba646b76469e8e.jpg

b1e3b5173cf2d1d27b67c4d876fd6cd6.jpg

48ad63958d14386177dc884cbdf833cc.jpg

c8623cf46393b8481daa2d9c876309f8.jpg

a428e72854aaa1decb742598395aee58.jpg

f2ff134676292a722e9319b3ae24f41f.jpg

62e70fd6bea02bc2e55116beda99cd95.jpg

799427d2b0eec1007d72daa8f1723310.jpg

07ea7a5dc2b164f05b7d22514930991a.jpg

6f73be9effa0e21a28f0277db0dee989.jpg

bf8d20f383373502d744ce5e479609e5.jpg

6fa60d36a747aeba0864f7afb198246c.jpg

195cd62cd7f277a5a01683dd8cd2fce5.jpg


Was een erg lekkere combi. De paprika's in het zuur paste perfect bij de gemarineerde steaks.
 
Erg lekker gerecht! Voor het eerst met een bavette gewerkt wat een heerlijk mooi stuk vlees zeg en wij vonden de gegrilde pepers ook een succes! Die gaan we binnenkort nog eens ergens bij serveren. En als bijgerecht hebben we zoete aardappel chips gemaakt uit de oven.

Hierbij mijn bijdrage:

POABSCD.jpg


YeoQB1K.jpg


LsoAIpe.jpg


HXREot1.jpg


HlcfRwZ.jpg


5d1MUq4.jpg
 
Was weer zeer geslaagde Steven, ik heb er gevulde ipv gegrilde paprika bij gegeten.

Maar een paar ingredi?nten

Goed fijn snijden

Vlees ingesneden

Goed masseren

Paar strepen erop zetten

Gevulde paprika's erbij

Heerlijke combi


Nog mooi rood
We hebben weer heerlijk gegeten
 
Ik begin spontaan te kwijlen :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan