- Berichten
- 384
Beste BBQers,
Bij deze eerst allen een heel goed, gelukkig en vooral gezond 2016 toegewenst!!
Dat het voor iedereen een heel mooi jaar mag worden, en met mooie blauwe rook pluimen...
Mijn keuze voor deze Steven & Me is gevallen op de Roemeense Knoflooksteak, en daarbij gegrilde pepers als side-dish.
De recepten zijn te vinden in Planet BBQ op blz. 135 en blz. 542
Roemeense Knoflooksteak:
750 gr vanglap
1-2 eetl zoet paprikapoeder
6-8 hele teentjes knoflook en hak deze zeer fijn, gebruik verse knoflook voor de juiste smaak
1/2 kop zeer fijn gesneden bladpeterselie
2 eetl. plantaardige olie
Vlees kruislings 3mm diep insnijden met 5mm ruimte ertussen.
Royaal bestrooien met zout, peper, en de paprikapoeder.
Verdeel de knoflook en op 2 eetl. na de peterselie over het vlees.
Hierna de olie over het vlees verdelen en de knoflook met peterselie goed aandrukken.
Hierna 1 to 4 uur marineren, hoe langer hoe sterker de smaak.
BBQ gereed maken voor directe grill, en hier begint Steven weer over invetten en schoonmaken, mijn visie is gewoon heet stoken en een borstel erover en gaan met die Q!! ...
Het vlees 4 tot 7 minuten per kant, per zijde een keer diagonaal verplaatsen voor een mooi grillpatroon.
Serveren met de overgebleven peterselie en eventueel met de onderstaande pepers.
Roemeense Pepers:
700 gram kleine paprika's, het recept geeft dit als alternatief op de hier niet te verkrijgen cubanelle of anaheimpepers.
1 theel. zout
1/2 kop gedestilleerde witte azijn
1/2 kop plantaardige olie
3 eetlepels gehakte verse dille
BBQ gereed maken voor directe grill, en hier begint Steven alweer over invetten en schoonmaken, mijn visie is dus ook weer gewoon heet stoken en een borstel erover en gaan met die Q!! ...
Grillen tussen de 6 en 8 minuten, dus ongeveer 2 minuten per zijde, totdat er blaasjes ontstaan.
Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur en schraap dan het vel eraf.
Meng het zout en de azijn tot de het zout is opgelost, voeg dan de olie en de dille toe.
Schep het dan over de pepers/paprika's tot ze bedekt zijne n laat tussen de 2 uur en 2 weken ( :-O!!!!!) marineren, hoe langer hoe intenser de smaak.
Serveren op kamertemperatuur met de marinade.
Servische Pepers:
Hetzelfde als de Roemeense, maar dan met Chilipepers en in plaats van de dille, 2-3 teentjes knoflook gebruiken.
Dat is meer een tip van Steven en dus ook van Me!! B-)
Succes!!
Gr Dave
Bij deze eerst allen een heel goed, gelukkig en vooral gezond 2016 toegewenst!!
Dat het voor iedereen een heel mooi jaar mag worden, en met mooie blauwe rook pluimen...

Mijn keuze voor deze Steven & Me is gevallen op de Roemeense Knoflooksteak, en daarbij gegrilde pepers als side-dish.
De recepten zijn te vinden in Planet BBQ op blz. 135 en blz. 542
Roemeense Knoflooksteak:
750 gr vanglap
1-2 eetl zoet paprikapoeder
6-8 hele teentjes knoflook en hak deze zeer fijn, gebruik verse knoflook voor de juiste smaak
1/2 kop zeer fijn gesneden bladpeterselie
2 eetl. plantaardige olie
Vlees kruislings 3mm diep insnijden met 5mm ruimte ertussen.
Royaal bestrooien met zout, peper, en de paprikapoeder.
Verdeel de knoflook en op 2 eetl. na de peterselie over het vlees.
Hierna de olie over het vlees verdelen en de knoflook met peterselie goed aandrukken.
Hierna 1 to 4 uur marineren, hoe langer hoe sterker de smaak.
BBQ gereed maken voor directe grill, en hier begint Steven weer over invetten en schoonmaken, mijn visie is gewoon heet stoken en een borstel erover en gaan met die Q!! ...

Het vlees 4 tot 7 minuten per kant, per zijde een keer diagonaal verplaatsen voor een mooi grillpatroon.
Serveren met de overgebleven peterselie en eventueel met de onderstaande pepers.
Roemeense Pepers:
700 gram kleine paprika's, het recept geeft dit als alternatief op de hier niet te verkrijgen cubanelle of anaheimpepers.
1 theel. zout
1/2 kop gedestilleerde witte azijn
1/2 kop plantaardige olie
3 eetlepels gehakte verse dille
BBQ gereed maken voor directe grill, en hier begint Steven alweer over invetten en schoonmaken, mijn visie is dus ook weer gewoon heet stoken en een borstel erover en gaan met die Q!! ...

Grillen tussen de 6 en 8 minuten, dus ongeveer 2 minuten per zijde, totdat er blaasjes ontstaan.
Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur en schraap dan het vel eraf.
Meng het zout en de azijn tot de het zout is opgelost, voeg dan de olie en de dille toe.
Schep het dan over de pepers/paprika's tot ze bedekt zijne n laat tussen de 2 uur en 2 weken ( :-O!!!!!) marineren, hoe langer hoe intenser de smaak.
Serveren op kamertemperatuur met de marinade.
Servische Pepers:
Hetzelfde als de Roemeense, maar dan met Chilipepers en in plaats van de dille, 2-3 teentjes knoflook gebruiken.
Dat is meer een tip van Steven en dus ook van Me!! B-)
Succes!!
Gr Dave