BasBQ
Beef en Steak

Steven & Me: januari 2016: Roemeense Knoflooksteak met gegrilde pepers

dave79

Stoker
 
 
 
 
Berichten
384
Ziet er goed uit, en helaas zelf nog niet aan toe gekomen..... :(
 

Imperial Guard

Pitmaster
 
 
 
Berichten
749
dave79 zei:
Ziet er goed uit, en helaas zelf nog niet aan toe gekomen..... :(

Dave, deze is zeker de moeite waard!
 

Maccie

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
2.592
Ook hier is MR. Steven weer langs geweest. Hier de foto's.

De ingredi?nten






Op de Q ermee




Het resultaat




Was weer eens lekker. Bedankt voor het kijken.
 

Marieken

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
957
weet iemand wat de originele Roemeense receptuur voor pepersoort zou gebruiken? de cubanelle of anaheimpepers komen volgens internet uit de Cara?ben respectievelijk Mexico...  ik vond online wel steeds de romania pepper, maar is dat echt een soort? ik vind ook dat het recept waarschijnlijk ardei iute heet, maar daar kom ik ook niet verder mee  :p

qua pit zijn ze zo te zien de ordegrootte van jalapenos, dus misschien dat ik het daar dan mee ga proberen, hoewel ze er qua kleur (en dus smaak?) weer meer uitzien als turkse pepers, van die heel licht geel/groenige.
 

structor

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.708
Ik hobbel weer eens achter de feiten aan...

De ingredienten en dan er achter komen dat je geen verse peterselie (meer) hebt, dan maar smokkelen...
20160207-IMG_1037.jpg


Eigenlijk begon deze S&M al een avond eerder, in de rest warmte waren de punt paprika's gegrilled.
20160206-IMG_1035.jpg


Daarna ingelegd.
20160206-IMG_1036.jpg


Even insnijden...
20160207-IMG_1038.jpg


Even marineren.
20160207-IMG_1039.jpg


Daarna op de primo
20160207-IMG_1110.jpg


En na het rusten aansnijden.
20160207-IMG_1113.jpg


En wat vonden we er van, nou deze gaat zeker terug komen. Toen hij uit de koelkast kwam rook het al fantastisch en de combi van de ingelegde paprika met het vlees, wat mij betreft keihard 5 sterren!
 

Jappert

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
1.041
Een inhalertje voor mij. Vrouw was jarig en er moest wat op tafel komen zonder dat ik de hele dag achter de Q zou staan. Dus was dus een prima recept voor deze eis.

De verzameling:

321F269A-8178-42A9-B0D7-F805FBF3CD8F_zpszpwm70fh.jpg


Stukje Amerikaanse Bavette van 2,5 Kilo

CBDA77DB-1A19-43AF-8BD4-B5FC5F5F5FF0_zpstvfyekxz.jpg


In de marinade

22C8C2D0-98EA-442C-9D0E-EBF88FEA3A6D_zpsdf7ntuhl.jpg


Na vier uur in het vacuum eindelijk op de Primo

024BD7B9-6AAB-429A-BC98-B25A08156ECF_zpsxpdryoxr.jpg


386A2CD2-DC4B-4ED2-846C-D810BF1C4268_zpskte9eo57.jpg


Geserveerd met gevulde paprika's

1BD2B3CB-AD30-4E2A-B24D-55E402066BE9_zps9tjxavqm.jpg


Het was heel erg lekker!
 

picosuma

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.685
Vandaag deze Steven & Me Roemeense knoflook steak gemaakt wat een super heerlijk gerecht is dit.

Zaterdag de Roemeense pepers gemaakt ik heb oranje snoeppaprika en jalopene pepers gebruikt kan wel zeggen dat we die vaker gaan maken  :)

EB62_B011-_E99_F-43_A7-8_B71-47450404_E098.jpg


Op de BBQ.

CA9_E1_D01-_C1_A1-4_CBA-_B4_F3-2_E73204_F76_F8.jpg

IMG_0023.jpg


In de potten.

IMG_0055.jpg

IMG_0056.jpg


En dan vandaag om 12 uur de vinkelap in de marinade.

IMG_0047.jpg


IMG_0048.jpg


Dan rond 19.00 op de BBQ.

IMG_0051.jpg


Groene asperges erbij.

IMG_0052.jpg


En dan na 5 minuten rusten in plakjes gesneden en op het bord met airfryer aardappeltjes en de ingemaakte paprika en jalopene pepers en asperges het was perfect gelukt smullen.

IMG_0054.jpg


Deze wordt zeker vaker gemaakt 5 sterren of mag je het nog meer sterren geven  :D



 
Bovenaan Onderaan