BasBQ
Beef en Steak

steven & me Januari 2015; Sparerib (baby backs) in Aziatische stijl.

Hier mijn S&M van Januari.
Ik vond ze veel te droog en niet echt lekker, in Februari nu weer ribbels die indirect op de zelfde tijd/temp kunnen dus dan nog eens deze tegelijk mee maken voor een herkansing.





 
Deze maand de ribbels gemaakt samen met SBR voor de visite die we kregen.
Ribbels waren de dikke van de sligro.
De foto's van het totaal zijn gemist, de ribbels werden gelijk op tafel gezet samen met patat.


IMG_3260.JPG

De ingredienten voor de ribbels

IMG_3264.JPG

Close-up

IMG_3265.JPG

De meating op de Q

IMG_3267.JPG

De ingredienten en hulpmiddelen voor de saus

IMG_3268.jpeg

Het laatste plaatje van de ribbels voordat ze verslonden werden.


De aziatische ribbels waren in de smaak bij de volwassenen, de gewone bij de kids.

Thanks for watching
 
Poging 2, deze keer veel sneller eraf gehaald, de garing was perfect.
Samen met de ribbels van deze maand was het oordeel als snel gevallen en klonk het 'stop maar met ribs testen en doe maar gewoon die we altijd hebben en zo lang op de BBQ moeten'

En ze hebben nog gelijk ook........





Hier om en om met de februari ribbels
 
Deze inmiddels ook gemaakt en de volgende komt aankomend weekend! :)


Normaal ben ik een groot fan van buikribben. Deze babybacks heb ik nog niet vaak gemaakt dus dat is altijd leuk om te doen. Weet wel dat ze vaker gemaakt gaan worden, want och wat was het weer lekker. Eigenlijk ook niet te vergelijken met de buikribben die hier 'standaard' op het menu staan.
Uiteindelijk had de marinade niet echt gehoeven want de ribbels waren erg sappig en de marinade heeft voldoende zijn werk gedaan. Hij was overigens wel erg lekker! ;)

Heb verder enkel een salade en mais erbij gedaan, omdat ik dat normaal standaard bij mijn buikribben serveer..... vond het wel leuk om te vergelijken. Wat achteraf dus eigenlijk niet te doen was. :)


Alles verzamelen:

2015-02-08 Spare ribs baby back asian style 01 by Bidle, on Flickr


2015-02-08 Spare ribs baby back asian style 02 by Bidle, on Flickr


Dan de BGE XL voorbereiden:

2015-02-08 Spare ribs baby back asian style 03 by Bidle, on Flickr


2015-02-08 Spare ribs baby back asian style 04 by Bidle, on Flickr

Hoppa en de reus wordt langzaam wakker:

2015-02-08 Spare ribs baby back asian style 05 by Bidle, on Flickr


De ribbels liggen al ~10uur heerlijk in de marinade:

2015-02-08 Spare ribs baby back asian style 06 by Bidle, on Flickr


2015-02-08 Spare ribs baby back asian style 07 by Bidle, on Flickr


2015-02-08 Spare ribs baby back asian style 08 by Bidle, on Flickr


En eindelijk is het dan zo ver,.. we kunnen gaan knallen,.... alhoewel ~170C is niet echt knallen.

2015-02-08 Spare ribs baby back asian style 09 by Bidle, on Flickr


Na een uurtje even de mais aan de zijkant erbij gelegd en dus gelijk de mogelijkheid voor een tussentijdse update:

2015-02-08 Spare ribs baby back asian style 10 by Bidle, on Flickr



Zo en daar liggen ze dan klaar voor de verteermachines:

2015-02-08 Spare ribs baby back asian style 11 by Bidle, on Flickr


2015-02-08 Spare ribs baby back asian style 12 by Bidle, on Flickr


De vertrouwde close-up:

2015-02-08 Spare ribs baby back asian style 13 by Bidle, on Flickr



Bedankt voor het kijken en tot de volgende. :)
 
Oehaah, die close-up is zalig!
 
Nog even als nabrander in het offici?le draadje dus... het was mijn eerste dus ik was al enthousiast aan een eigen draadje begonnen.

Voorbereiding:



En zoals ze later bij de Winter Meating te proeven waren...



Groeten en tot de volgende Steven & Me, dit is erg leuk, ga ik vaker doen!
 
Mooie plaatjes weer Bidle! Tijdje niet online geweest ;)
 
Dank heren!
Ben langzaam weer op gang aan het komen. Ondertussen wel geQ'ed, maar helaas druk geweest met mindere dingen.
 
hier mijn bijdrage van januari was al een tijdje geleden gemaakt maar geen tijd gehad van posten

de groepsfoto


de marinade plus gemarineerd





we hadden visite dus op de achtergrond de steven en me december uitdaging


ik vond de smaak van de ribben fantastisch maar het vlees wat aan de droge kant.
ik ga er van uit dat dat komt door het niet inpakken dus de volgende keer pak ik ze gewoon ff een uurtje in met wat marinade o.i.d.
 
Ik heb deze begin januari al gemaakt, de foto's hebben echter nog nooit dit forum gehaald. Ik had weinig tijd om inkopen te doen dus ik heb bijna alle ingredi?nten in poedervorm gebruikt.

Bij deze de foto's

Ingredi?nten


Marinade


Marineren


Qtime





Done!


Echt heerlijk. Weer eens iets anders bij de nasi ;).



 
Grr dit ziet er te lekker uit.
ik ga een vrije dag nemen om alle stevens &me te maken.
 
Haha
 
Hehe eindelijk weer een Steven gemaakt. Eentje die ik van Sander al geproefd hat op de Wintermeating. Toen wist ik al dat het mijn volgende zou worden.

Groepsfoto.

67E28DC9-836D-4823-A9C3-6CE29B1CC43D_zpstqttegsn.jpg


In de natte rub

4A1F931A-8130-4AE3-84C3-E216F303A18E_zpsvlsobcjx.jpg


Sauuuus

D8BBAD0D-EC5A-4995-B569-E0647C2368D7_zpsdbrzd0rf.jpg


Prima op de Primo

EDA554A8-B756-4DCE-8D66-4AF653873F85_zps4b0bzupz.jpg


FBC1D28B-F95E-4775-AE19-F208E5498633_zpssl4z0nvy.jpg


Lekker bakje comfy food

C3969A61-F799-4125-B50F-D112C6276805_zpsjtdxt8jd.jpg


Plate up. Met nasi en de komkommer salade van een andere Steven

12432A33-29B6-406C-967B-928811EE7A31_zpsk7efszhg.jpg


Had ik al gezegd dat ik het mega lekker vond?
 
Mooi hoor, lekker bordje ook zo met die nasi!
 
Ziet er Primolicious uit!
 
.
 
Aangezien dat we een lang weekend hebben, heb ik ome Steven uitgenodigd om te komen bbq-en.

f5db99d709ad410f0f6f30d5f787eafa.jpg

De groepsfoto

d647d3b3002f5f66c391f784abadb312.jpg

Eerst maar eens de marinade maken.

e22eb0d579b2e55bc28ed06429acc875.jpg

Na een lekkere massage mogen ze nu overnachten in de ijskast.

90ebe209afa4087c25da0b0e320bce20.jpg

En hier het resultaat van de vietnameese dipsaus.

72911b371b26a847a2db0ecf2927383e.jpg

En nu langzaam gaar worden op de Q

805d7dbe464490856cf103861aaa2159.jpg

In de wok met paksoi en noodels.
En serveren maar.

71ab68fe626d7016fb8b72031a341f90.jpg

En zoals jullie aan mijn bord kunnen zien vond ik ze lekker.
 
Hierbij mijn bijdrage van deze Steven! Lekkere maaltijd en zeker een keer iets anders.

Bij de Ribs heb ik een salade gemaakt van sla, avocado, mango en taug? met een dressing.

Lekker comfyfood voor de zaterdagavond!

c650ed8ea74e352b3eda64b9c208be2d.jpg


56ece77524e53fd84e864d64deef9f9b.jpg


4cb6320cdc1fd9951e8d3ea52ab1b8f7.jpg


28d82fc0fc9b5bae8052e45a8cda3295.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan