BasBQ
Beef en Steak

Steven & Me, december 2013 - Mojo marinated Varkenshaas

Ook ik heb voor het eerst een Steven & Me gerecht gemaakt. Omdat we nog een stuk varkenshaas over hadden van een aantal andere niet bbq gerechten kon ik mooi dit gerecht maken.

De ingredi?nten
2013-12-19210307_zpsc9e1fa2f.jpg


Ik ben helaas vergeten om uien te bakken. Daarnaast had ik ook de temperatuurprobe iets verkeerd geprikt. Dus eerst op de ene kant bakken voor een paar minuten en toen het stuk varkenshaas omgedraaid. Hij schoot snel richting de 71 graden, dus snel het stuk vlees van de bbq afgehaald. Tijdens het doorsnijden bleek al dat hij nog heel mooi rose was en toen ik het gaatje van de probe zag bleek ook waarom. Die zat bijna helemaal tegen de buitenkant aan.

2013-12-20171856_zps291b19a4.jpg


Het eindresultaat:
2013-12-20172102_zps505a3a24.jpg


Wat vond ik van dit recept. De combinatie van marinade/saus met daarnaast de sinasappel was erg lekker fris. Zeker een aanrader om nog een keer te maken. (en dan de thermometer op dezelfde manier te prikken)
 
Hierbij mijn eerste Steven & Me.

Ik hoop dat door de Steven en Me inhaal acties wat bekender raak met de 57 OTO en de camera. Het blijft toch een kunst om alles smooth te laten verlopen.

IMG_2305.JPG

De ingredi?nten, we hebben voor de munt gekozen omdat we niet van koriander (blad) houden.

IMG_2306.JPG

De Mojo Marinade nog zonder de munt. We hebben niet gelet op het zuurtje, eerder de geur van knoflook die het huis vult.

IMG_2307.JPG

De stukken varkenshaas in de Mojo.

IMG_2309.JPG

Op de BBQ met gegrilde paprika als sidedish

IMG_2311.JPG


Het eindresultaat, wij vonden het een heel lekker gerecht. De munt is heerlijk voor het geheel. De sinaasappel was lekker bij de sla, maar vonden wij geen succes met het vlees. Op naar de volgende Steven...
 
Met schaamrood op de kaken zit ik te kijken naar deze prachtige sessies, zelf ben ik door vanalles wat de laastste maand niet aan BBQ-en of forum toevoegingen toegkomen.

Met de kerst zelfs niet in NL geweest (was op vakantie dus das geen straf) maar moet deze zelf ingezonden uitdaging dus nu zelf gaan inhalen. Bij ook even bedankt aan de moderators om de resulaten draad te openen zelfs daar was ik niet aan toegekomen.........

Maarrrrr..... omdat het januari is zijn er de nieuwe voornemens en de nieuwe kansen etc etc etc dus gaat het helemaal goedkomen..... :D

 
Zit net de foto's van "voor de vakantie Steven & Me december 2013" te zoeken.
Had ze blijkbaar nog niet geupload en al wel van de telefoon verwijdert.....

Oftewel.....niet gebeurt..... :-&
(meteen de foto's van Steven & Me januari 2014 maar even in de photobucket gegooid...)
 
ReneR zei:
Zit net de foto's van "voor de vakantie Steven & Me december 2013" te zoeken.
Had ze blijkbaar nog niet geupload en al wel van de telefoon verwijdert.....

Oftewel.....niet gebeurt..... :-&
(meteen de foto's van Steven & Me januari 2014 maar even in de photobucket gegooid...)
Je had ze toch ook op je vleesboek? Staan ze niet in meer in dat album?
 
Ceriel zei:
ReneR zei:
Zit net de foto's van "voor de vakantie Steven & Me december 2013" te zoeken.
Had ze blijkbaar nog niet geupload en al wel van de telefoon verwijdert.....

Oftewel.....niet gebeurt..... :-&
(meteen de foto's van Steven & Me januari 2014 maar even in de photobucket gegooid...)
Je had ze toch ook op je vleesboek? Staan ze niet in meer in dat album?

Dat zou zomaar eens kunnen, even snel zoeken, thanks voor het idee!!!!
 
Goed idee Ceriel, volgende keer toch wat meer foto's op vleesboek plaatsen....

736235_489370964511090_366291238_o_zps5ddfc6c1.jpg
 
Ik meende de marinade-zak ook gezien te hebben...?
Maar het bewijs dat het gemaakt is, is geleverd!
 
Ceriel zei:
Ik meende de marinade-zak ook gezien te hebben...?
Maar het bewijs dat het gemaakt is, is geleverd!
Serieus?
Jij kent mijn foto's beter als ik
Zou ik nog een keer moeten gaan zoeken:D
 
Mijn  6de steven en me

de ingredienten
Xni4wX1SP2Ux3pmnV_U8qUZmhqEhtEJbBQF_qQGwaG0=w400-h300-p-no

Mojo, dat rook erg apart. vond het erg ruiken naar een door vele zeer specifieke hollands groen genoemt.
TgqT4tXIyCkkmPCWe6mYk_v2kDTVnN6VrkVyDJkrQeY=w400-h300-p-no

haasjes in de marinade en gebonden
qjAfDwIrXglaitPnEs9xycgKZolC6xv9j96piVP9I9Y=w400-h300-p-no

op de q
P0kcyeKq0pc6RiBZi3nmyeoNWG2OJT4eTVvvgR2S6Ws=w400-h300-p-no

eind resultaat
MQMKwzERAsq2_HHxyLQHNCBiuDRY8HOoO30KlnIY7O4=w680-h306-p-no


Wat ik ervan vond.
de kern temperatuur van 71 vond ik achteraf veel te hoog. Het was toch te droog geworden. ook merkte ik weinig terug van de mojo, extra jammer na al dat werk.
Maar toch goed het geprobeert te hebben. en wellicht nog een keer maar dan lagere temperatuur.
Groet,
KippetjeHaasje
 
Vandaag is Steven weer even langsgeweest en Mojo marinated varkenshaas stond op het menu.


De voorbereidingen
AE7AA5A6-0473-4BB9-881F-9B953A253855_zps2tu9lhqj.jpg

EE00259B-B0E1-4678-B6DA-C32B6197FDFD_zpsrlwdep0m.jpg



De marinade:
9089A748-5607-4424-A267-9B39ADB27890_zpse1eopdyv.jpg



Het marineren:
9DA19B05-0F6E-46E9-911B-4D42ACE769B4_zpso8grzjug.jpg



Op de Q ermee:
D0F5B365-D52F-4057-B754-B84CD9B072F5_zps47znwgdt.jpg



Het bordje:
AC2F310E-940D-4A7D-952A-081E772C4205_zpshgkdy7dr.jpg



Ik en mijn dochter vonden het lekker. Mijn wederhelft was er niet kapot van
 
Tijd voor weer een inhaal aktie. Kleine wijziging, geen sinaasappel maar ma?skolf en tagliatelle.
du4u6a2e.jpg


6yvuqezu.jpg


yduzy5un.jpg


pume2a6y.jpg


 
En vandaag, hoe kan het ook anders, stond dit gerecht van Steven Raichlen op het programma. Voorlopig de laatste, want moet weer veel reizen. Afgelopen weken/maanden nagenoeg elke dag kunnen bbq'en dus heb me volop vermaakt.
Dit gerecht zou niet direct mijn eerste keus zijn, maar de marinade was verassend lekker. Denk dat ik deze nog wel een keer ga maken.


Alles verzamelen,... althans de dag er voor:

2014-08-31 Mojo marinated Varkenshaas 01 by Bidle, on Flickr


Marinade heeft zijn werk gedaan, helaas niet thuis om het vlees te kunnen draaien. Qua smaak niks van gemerkt. Uit het zakje de bbq op:

2014-09-01 Mojo marinated Varkenshaas 02 by Bidle, on Flickr


2014-09-01 Mojo marinated Varkenshaas 03 by Bidle, on Flickr


En bij 71 graden kon het opgediend worden. Bezoek en ik hebben er van genoten:

2014-09-01 Mojo marinated Varkenshaas 04 by Bidle, on Flickr


Nog een snelle close-up:

2014-09-01 Mojo marinated Varkenshaas 05 by Bidle, on Flickr



 
Ook hier was het tijd voor de eerste Steven & Me, ik heb nog verder geen reactie gehad op mijn opgave maar kon niet meer wachten.
Alleen vergeten een groepsfoto te maken.

20141004_004506.jpg

De Mojo :D

20141004_010522.jpg

De haasjes klaar voor een nachtje slapen.

20141004_184216.jpg

Lekker warmpjes op de Q

20141004_202105.jpg

Na advies van anderen in het receptentopic heb ik ze er bij 62?C vanaf gehaald.

20141004_203211.jpg

Nog even mooi aansnijden en klaar is Youri.

Ik was alleen zo slim geweest om alle Mojo in de zak te gooien dus had niets meer voor er over maar het smaakte er niet minder om :D
Wij hebben deze zo gegeten samen met de (niet zo)Pecan Crusted Pork Tenderloin.

Deze gaan we zeker vaker maken, heerlijke smaak en super mals vlees!
Eerste bezoekje van Steven was een groot succes hier  :D
 
Bij deze mijn Mojo marinated Pork

Heb kophaasjes gebruikt, en door alle berichten van te zuur het sap vervangen voor een pakje vruchtensap.
Hierdoor had het de marinade een hele mooie zachte fruitsmaak en heel het huis rook lekker!
Jammer genoeg proefde ik van de marinade niet veel terug na bereiding.











 
Terug
Bovenaan Onderaan