BasBQ
Beef en Steak

Steven & Me Augustus 2015 - New Orleans Shrimps

Gaan we maar eens maken, maar.... een saus met 12 el boter en 175ml volle room laten we toch maar achterwege.  :blush:
 
erik_schreurs8 zei:
Heb al anderen gehaald die nog gepeld moeten worden
Maar grillen jullie ze met schild ?
Ja. De rug openknippen/snijden en het darmpje eruit prutsen. Grillen gaat het best als je ze aan een spiesje rijgt
 
Ik ga eens kijken of het mij gaat lukken. Persoonlijk vind ik het helemaal niks als je gaat marineren, grillen en serveren als de garnalen nog in de schil zitten. Dus daar ga ik, eigenwijs zoals ik ben  :), van afwijken. Ik ga ze voor het marineren al uit de schil halen. Dit maakt het grillen dan wel wat uitdagender.

En van de koppen en schil kan ik dan de bouillon trekken.

Gr. Paul
 
Ik heb duidelijk een ander boek van Culinaire BBQ van Steve, bij mij staat op pagina 323 het zaken register.  :D Het scheelt maar 1 lettertje.
 
Deze ook maar gemaakt. Ik had nog garnalen in de vriezer liggen. Deze waren al van hun jasje ontdaan. Ik vond het erg lekker!

16a3cbbacedaadf1770060dad517e7a8.jpg
17a78e4c8f27c0462feaed21ecd7f38a.jpg

e3368119f7a0a6decbb813f9ab7e8eba.jpg

f81947204fe6d2d1893cd75b3c7263b9.jpg

4ec325fe1d553f4b73e32c6672bd9280.jpg

58d73ae606fd3e50ae8d8f36374c1dc9.jpg

bcce5a69689427581d67f779187e038f.jpg

fbe116f00e47fcb184fec74746b8639d.jpg

f287b505b2e489d70611bbb029fb0265.jpg

ee5a7f111593addc22e4c2a6a1df95bd.jpg
 
Hier ook mijn bijdrage. Ik had geen beeld, omdat ik niet het juiste boek heb. Ik vond de saus erg vet, het leek mij meer dat het 1 a 2 eetlepels was dan 12 maar dat kan ik  niet nazien. Toch vond ik het heel smakelijk. Hieronder mijn fotorepo.























 
Heel erg genoten van deze steven and me.
We hadden alleen maar reeds gepelde garnalen in huis. Misschien wat minder qua smaak meer wel makkelijker eten. En dat is ook wat waard.
De verzameling.
c46d93470f52e111c0e9b9a48e95eab7.jpg

De garnalen in de rub. Even in de vacuvin bewaardoos. Dan stinkt tenminste niet de gehele koelkast naar garnalen.
8664298cb3fc33c23b27e066a85815cb.jpg
2cc7fc820b3a636d9817035c2ea388b5.jpg

e4f8fd61559424d0b7b05cb2f1e40d3b.jpg

Zeker nog een keer maker.
 


De gedroogde kruiden vermalen



De saus, zoals Brab22 al zei, erg vet.... Omdat deze ook niet veel dikker wilde worden, geholpen met een beetje aardappelzetmeel  :)





De garnalen gespiesd



En op de WGA



Een deel van de saus over de garnalen, en een deel als pastasaus gebruikt:



Omdat het erg lekker was, gewoon nog een keer gemaakt  :D



Wat vonden we er van? Erg lekker, zal zeker vaker gemaakt worden. Saus iets aanpassen, minder boter en minder cayennepeper. Was te vet en aan de hete kant.


 
Even de profielnaam gewijzigd naar PaulB. Ceriel ik kon gisteren geen maizena in de kast vinden. Anders had ik die ook toegevoegd. De saus had ook constant de neiging om te schiften. Laat ik het zo zeggen het vet kwam razendsnel bovendrijven zodra je hem niet meer roerde.
 
Ook ik heb deze meegedaan. Alle niet van vis houdende huisgenoten het huis uitgestuurd. En aan de slag.

De ingredi?nten


De baby's


De dry rub.


Gemarineerd


De saus


Op de Q ermee


Het bordje


Damn wat was dat lekker. Deze gaan we vaker maken.

Bedankt voor het kijken.
 
Maccie, hoeveel boter had jij gebruikt? Het ziet er allemaal goed uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan