- Berichten
- 1.983
Hoppa en voordat je het weet is het dan zo ver en ben je aan de beurt. Momenteel erg druk en veel in het buitenland, maar deze kans laat je natuurlijk niet liggen.
Ben zelf helemaal bij en tot nu toe alle Steven & Me's gedaan en sommige zelfs een paar keer. Mede dankzij hier ook veel andere recepten gemaakt uit de vele boeken.
Uitdaging was om het recept een beetje passend bij het weer te houden en daarnaast niet alledaags. Dus gekozen voor garnalen,...... tja,. niet iedereen zal er van houden, maar denk dat daar bijna geen ontkomen aan is. Normaal heb ik garnalen het liefst zo simpel mogelijk, maar wie niet waagt wie altijd hetzelfde blijft eten of zoiets.
Enfin,....komt die.
Te vinden in het prachtige boek "Culinair Barbecue?n" op blz. 323. Ik maak er altijd een hoofdgerecht van voor 4 personen.
Benodigdheden voor een paar garnalen :-O :
- 1kg grote garnalen in schaal (verkrijgbaar bij de betere viszaak of groothandel)
- 1,5tl cayennepeper
- 2tl gedroogde tijm
- 2tl gedroogde oregano
- 2tl verkruimelde gedroogde rozemarijn
- 1,5tl knoflookpoeder
- grof zeezout
- zwarte peper
- 2el olijfolie
- 12 el boter
- 3 teentjes knoflook uit een knijper
- 175ml selpdierenbouilon of vergelijkbare
- 175ml volle room
- 175ml bier (zoet)
- 2el worcestersaus
- 2el rietsuiker(stroop)
- 1 ? 2el tabasco
- 1 schijfje citroen met schil. Mooie dike plak van ~0,5cm.
- 1,5el citroensap
- 3tl paprikapoeder
- 2el verse bladpeterselie
Fase 1; rub:
1. Garnalen schoonspoelen onder koud water en afdoppen met keukenpapier.
2. Garnalen prepareren; Rugjes insnijden en darmkanaal verwijderen. (mooie foto's in het boek dus kopen!!)
3. Rub maken met: cayennepeper, tijm, oregano, rozemarijn, knoflookpoeder, 3tl zout, 2tl zwarte peper.
4. Strooi nagenoeg alles (3tl bewaren) over de garnalen en goed husselen. Probeer het mengsel ook goed in de opening op de ruggetjes te krijgen.
5. Schenk de olie erover 2el,... maar ik doe er een scheutje meer bij.
6. 40 minuten wachten.
Fase 2; saus:
1. Smelt de boter in een steelpan.
2. Knoflook en fruit toevoegen. Mooi bruin laten worden ~2min.
3. Voeg nu de bouillon, room, bier, worcestersaus, rietsuiker, tabasco, citroenschijf, citroensap, paprikapoeder, snufje zout en de overgebleven rub er door.
4. Onafgedekt laten sudderen totdat het mooi dik is ~12min.
5. Verwijder de citroenschijf.
6. Breng op smaak met extra zout, peper, suiker en/of tabasco.
Fase 3; grillen:
1. In de tussentijd is de wederhelft zo lief geweest de garnalen op spiesen te zetten.
2. Direct de garnalen grillen. Niet al te lang,.... de schaal moet moet mooi roze zijn en de garnalen nog een beetje glazig. Ze worden anders snel taai.
3. Dan de garnalen in een kom met de saus eroverheen.
4. Besprenkel het geheel met peterselie en als tip in het boek enkele broodkruimels,..... zelf vind ik deze snel zacht worden.
Dit moet hem zijn, doe vooral je eigen ding. Heb ik ook gedaan, maar wil niet te veel weg geven. Ik ben iig erg benieuwd hoe de gerechten eruit komen te zien. B-)
Nu maar weer wachten en wachten,... tot ik weer aan de beurt ben,.. althans als ik nog toegelaten word.
ps. Titel zal nog wel worden aangepast, ik stond namelijk voor september. Echter deze zal wellicht het recept voor augustus worden.
Ben zelf helemaal bij en tot nu toe alle Steven & Me's gedaan en sommige zelfs een paar keer. Mede dankzij hier ook veel andere recepten gemaakt uit de vele boeken.
Uitdaging was om het recept een beetje passend bij het weer te houden en daarnaast niet alledaags. Dus gekozen voor garnalen,...... tja,. niet iedereen zal er van houden, maar denk dat daar bijna geen ontkomen aan is. Normaal heb ik garnalen het liefst zo simpel mogelijk, maar wie niet waagt wie altijd hetzelfde blijft eten of zoiets.

Te vinden in het prachtige boek "Culinair Barbecue?n" op blz. 323. Ik maak er altijd een hoofdgerecht van voor 4 personen.
Benodigdheden voor een paar garnalen :-O :
- 1kg grote garnalen in schaal (verkrijgbaar bij de betere viszaak of groothandel)
- 1,5tl cayennepeper
- 2tl gedroogde tijm
- 2tl gedroogde oregano
- 2tl verkruimelde gedroogde rozemarijn
- 1,5tl knoflookpoeder
- grof zeezout
- zwarte peper
- 2el olijfolie
- 12 el boter
- 3 teentjes knoflook uit een knijper
- 175ml selpdierenbouilon of vergelijkbare
- 175ml volle room
- 175ml bier (zoet)
- 2el worcestersaus
- 2el rietsuiker(stroop)
- 1 ? 2el tabasco
- 1 schijfje citroen met schil. Mooie dike plak van ~0,5cm.
- 1,5el citroensap
- 3tl paprikapoeder
- 2el verse bladpeterselie
Fase 1; rub:
1. Garnalen schoonspoelen onder koud water en afdoppen met keukenpapier.
2. Garnalen prepareren; Rugjes insnijden en darmkanaal verwijderen. (mooie foto's in het boek dus kopen!!)

3. Rub maken met: cayennepeper, tijm, oregano, rozemarijn, knoflookpoeder, 3tl zout, 2tl zwarte peper.
4. Strooi nagenoeg alles (3tl bewaren) over de garnalen en goed husselen. Probeer het mengsel ook goed in de opening op de ruggetjes te krijgen.
5. Schenk de olie erover 2el,... maar ik doe er een scheutje meer bij.
6. 40 minuten wachten.
Fase 2; saus:
1. Smelt de boter in een steelpan.
2. Knoflook en fruit toevoegen. Mooi bruin laten worden ~2min.
3. Voeg nu de bouillon, room, bier, worcestersaus, rietsuiker, tabasco, citroenschijf, citroensap, paprikapoeder, snufje zout en de overgebleven rub er door.
4. Onafgedekt laten sudderen totdat het mooi dik is ~12min.
5. Verwijder de citroenschijf.
6. Breng op smaak met extra zout, peper, suiker en/of tabasco.
Fase 3; grillen:
1. In de tussentijd is de wederhelft zo lief geweest de garnalen op spiesen te zetten.
2. Direct de garnalen grillen. Niet al te lang,.... de schaal moet moet mooi roze zijn en de garnalen nog een beetje glazig. Ze worden anders snel taai.
3. Dan de garnalen in een kom met de saus eroverheen.
4. Besprenkel het geheel met peterselie en als tip in het boek enkele broodkruimels,..... zelf vind ik deze snel zacht worden.
Dit moet hem zijn, doe vooral je eigen ding. Heb ik ook gedaan, maar wil niet te veel weg geven. Ik ben iig erg benieuwd hoe de gerechten eruit komen te zien. B-)
Nu maar weer wachten en wachten,... tot ik weer aan de beurt ben,.. althans als ik nog toegelaten word.

ps. Titel zal nog wel worden aangepast, ik stond namelijk voor september. Echter deze zal wellicht het recept voor augustus worden.