Door de komst van een tweede kind, nieuwe baan en woning is het even geleden dat ik met de bbq en het op forum in de weer ben geweest. Toen ik van de week een bericht kreeg van Structor dat ik aan de beurt was voor steven & me was dat een mooi startschot om weer lekker aan de gang te gaan.
Dit recept komt uit het boek Planet BBQ blz 247. Het recept komt van een restaurant in Servi? dat Dacho heet vandaar de naam. Ik heb het zelf nog nooit gemaakt dus ik ben benieuwd.
Ma?zenamengsel
1 kop fijne gele ma?zena (Ma?zena, handelsnaam voor ma?szetmeel)
? kop zoete paprikapoeder
1? theelepel zeezout
1? theelepel versgemalen zwarte peper
De spiesen
Een aantal spiesen alu of hout
700 gr varkensschouder
1 middelgrote ui
170 gr gerookte bacon, in dikke plakken van 2,5 cm
Zeezout
Plantaardige olie
1 kop kajmak(te koop bij de turkse slager) of kop zure room of mascarpone of clotted cream
Bereiding
1. Doe de ma?zena, het paprikapoeder, het zout en de peper in een kom en roer alles door elkaar.
2. Snijd het vlees in blokjes van 2,5 cm. Snijd de ui doormidden en dan beide helfeten in kwarten. Verdeel de kwarten in lagen.
3. Rijg de stukken vlees aan de spiesen en plaats tussen elk stuk vlees een stuk bacon en ui. Houd onderaan de spiesen 5 cm vrij.
4. Maak de bbq klaar voor directe grill methode. En verhit hem tot matig vuur.
5. Vet het grillrooster in met olie. Bestrooi de spiesen met zout en leg ze op het rooster. Grill de spiesen 2-3 min per kant. 8-12 min in totaal, tot het vlees driekwart gaar is.
6. Bestrooi de spiesen aan alle kanten met het maizenamengsel en schud het te veel af. Sprenkel wat olie op de spiesen en draai ze rond, zodat ze rondom mee bedekt raken. Grill de spiesen nog 1-2 min per kant en (4-8 min totaal), tot het vlees gaar is.
7. Dien de spiesen direct op met de kajmak? eet smakelijk!
[/font]
Dit recept komt uit het boek Planet BBQ blz 247. Het recept komt van een restaurant in Servi? dat Dacho heet vandaar de naam. Ik heb het zelf nog nooit gemaakt dus ik ben benieuwd.
Ma?zenamengsel
1 kop fijne gele ma?zena (Ma?zena, handelsnaam voor ma?szetmeel)
? kop zoete paprikapoeder
1? theelepel zeezout
1? theelepel versgemalen zwarte peper
De spiesen
Een aantal spiesen alu of hout
700 gr varkensschouder
1 middelgrote ui
170 gr gerookte bacon, in dikke plakken van 2,5 cm
Zeezout
Plantaardige olie
1 kop kajmak(te koop bij de turkse slager) of kop zure room of mascarpone of clotted cream
Bereiding
1. Doe de ma?zena, het paprikapoeder, het zout en de peper in een kom en roer alles door elkaar.
2. Snijd het vlees in blokjes van 2,5 cm. Snijd de ui doormidden en dan beide helfeten in kwarten. Verdeel de kwarten in lagen.
3. Rijg de stukken vlees aan de spiesen en plaats tussen elk stuk vlees een stuk bacon en ui. Houd onderaan de spiesen 5 cm vrij.
4. Maak de bbq klaar voor directe grill methode. En verhit hem tot matig vuur.
5. Vet het grillrooster in met olie. Bestrooi de spiesen met zout en leg ze op het rooster. Grill de spiesen 2-3 min per kant. 8-12 min in totaal, tot het vlees driekwart gaar is.
6. Bestrooi de spiesen aan alle kanten met het maizenamengsel en schud het te veel af. Sprenkel wat olie op de spiesen en draai ze rond, zodat ze rondom mee bedekt raken. Grill de spiesen nog 1-2 min per kant en (4-8 min totaal), tot het vlees gaar is.
7. Dien de spiesen direct op met de kajmak? eet smakelijk!
[/font]