Als je wat nieuws hebt, kun je niet wachten om het te gebruiken. Nou had ik het rooster met de Sear Grate al een tijdje geleden gekocht, maar omdat ik een pizza-ring laat maken had m'n pa het rooster nodig voor de afmeting... Gisteren is het cadeautje eindelijk op de juiste plek gekomen en kon ik het stuk vlees wat ik vrijdag gekocht heb gebruikt worden voor een maiden run. Ik heb een mooi stuk staartstuk gekocht bij de slager van 600 gram. Die elk 3 minuten voor de mooie tekening en daarna een 15 minuten aan de zijkant voor de temperatuur. Beetje zout en even in de folie.
Nieuw! en niet duur...
Best stuk vet
Dat eraf gehaald (houden we niet van...)
En op de sear grate. Zie dat rooster eens blinken! (oh ja, size does matter)
Even aansnijden. Rood = goed! (die doorbakken lederen dingen eet ik wel als ik bij m'n ouders ben)
Bordje:
Leer voor de volgende keer:
* kan wel 5 minuten langer op aan de zijkant of gewoon reverse-sear doen.
* saus
* dit keer niet vergeten om hasselbecks te maken
Maar, na een kinderfeestje van m'n dochter die 2 geworden was en daardoor in de haast nog wat moest maken, hoor je ons niet klagen.
Nieuw! en niet duur...

Best stuk vet

Dat eraf gehaald (houden we niet van...)

En op de sear grate. Zie dat rooster eens blinken! (oh ja, size does matter)

Even aansnijden. Rood = goed! (die doorbakken lederen dingen eet ik wel als ik bij m'n ouders ben)

Bordje:

Leer voor de volgende keer:
* kan wel 5 minuten langer op aan de zijkant of gewoon reverse-sear doen.
* saus
* dit keer niet vergeten om hasselbecks te maken
Maar, na een kinderfeestje van m'n dochter die 2 geworden was en daardoor in de haast nog wat moest maken, hoor je ons niet klagen.