Beef en Steak

spek spek spek spek

  • Onderwerp starter Onderwerp starter arjan
  • Startdatum Startdatum
A

arjan

Gast
Het moest er toch een keer van komen.... Buikspek.
Ik had al een tijdje een buik in de vriezer liggen, maar nog geen ideeen.
Tot ik een paar weken geleden dit mooie forum tegenkwam.

Ik heb nu het geluk dat ik heel veel mooie stukjes spek voorbij heb zien komen. Alleen een beetje jammer dat ik nu geen keuze kan maken wat voor spek het wordt.
Daarom heb ik maar besloten om heel veel smaakjes te maken.

De eerste liggen nu te wachten in de koelkast.


800 gram standaard bacon:


1,5 kilo Golden bacon. Hier heb ik hoge verwachtingen van. Ziet er erg lekker uit!


Van de week gaat er nog een stuk zeeuws spek en een stuk walchers gilden spek bij.  het Walchers lijkt me ook heerlijk.
Ga morgen even kijken wat we nog aan appelhout in het houthok hebben liggen om voor het rooksmaakje. Anders wordt het beuk.

Wordt vervolgd...


 
Ben benieuwd!! :D
 
spek is altiijd okee Arjan.
mijn favoriet is buikspek in dikke plakken snijden van tussen 1 en 2 cm.

mooie rookton  zag ik net in jouw welkomdraadje met mooie vis  B-)
k hoop dat je je visrook ervaring ook gaat delen hiero.

sucses met je buikspek.
 
lekker hoor, is o zo lekker zelf gerookte spek
 
Jij gaat smullen
 
Veel mooie smaken dat gaat helemaal goed komen
 
Aah...weer een stukje altijd-lekker-past-overal-bij-kan-bijna-niet-fout-gaan vlees. Yummie :P
 
Everything taste better with bacon!!!!!
Gaat helemaal goed komen!
 
lekkert!
 
Spek, spekker, spekst ;D  Gaat goedkomen dit, ik voel het!
 
Ik heb vanavond de rest van het spek klaar gemaakt voor het rookfestijn van het weekend.
Een aanvulling in de koelkast is bijna een kilo Walchers gilde spek
y6be.jpg


en een goeie 900 gram Zeeuws spek
38jc.jpg


Voor het zeeuws spek heb ik een beetje gerotzooid met de ingredi?nten.
Op internet staan heel veel verschillende varianten. Alles samengevoegd kwam ik op deze ingredi?nten uit.

1 kilo spek
10 gram colorosazout
4 eetlepels ketjap
2 eetlepels mosterd
4 tenen knoflook
1 ui
3 theelepels paprikapoeder
2 theelepels peper
2 eetlepels olie


Nu alleen nog een paar dagen geduld.....

 
wat me trouwens wel opviel is dat bij de Standaard bacon het vocht in de zak minder wordt. Zou het vlees het weer opnemen? zit in een vacumeerzak dus kan er niet uit lopen
 
Het hoeft ook geen week in de koelkast te liggen natuurlijk en de ketjap is al zout genoeg van zich zelf.
Vlees in de supermarkt ligt ook gerust dagen in de koeler.

In het walchers gildespek wordt een gelijke hoeveelheid gebruikt.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
hahaha, nee gewoon in de rookton met een vuurtje eronder. Verhitten tot 72 graden. De bacon heeft veel meer erin zitten net als het standaard recept.
koud roken staat nog wel op het verlanglijstje, maar dat komt nog wel binnenkort
 
Ik denk dat ik het met de temperatuur iets rustiger aan doe als die 165 en wat meer rooksensatie. We zien het zaterdag wel hoe het loopt. Als de kerntemperatuur maar goed komt.
Foto's volgen.
Wordt vervolgd
 
Terug
Bovenaan Onderaan