Vandaag eindelijk de grote dag aangebroken. Heel de week heeft het spek liggen loeren in de koelkast.
gister de bacon en golden bacon gespoeld en te drogen gelegd. Vanmiddag m'n rookapparaat weer lekker opgestookt.
In de rookton heeft alleen nog maar vis gehangen dus vandaag is hij ontmaagd door de vleessappen. Met het opstoken rook het eerst naar paling in de tuin van al het vet wat daar weer van warm wordt.
Al gelijk problemen als je een ton hebt bedacht voor het roken van vis. Ik heb een los rooster tegen het vallen van de vis op de helft van de ton zitten. Deze eerst maar even naar boven geknutseld. het spek hangen werkt niet natuurlijk, en op die hoogte is het veels te dicht bij het vuur.
Ik heb de ton gestookt en gerookt met een mix van appel en eik, af en toe een paar handen beuknippers erop voor een beetje extra rook.
De temperatuur tussen de 80 en 100 graden schommelend, in een uur of 2,5 naar de 72 graden.
Het zijn 2 rooksessies geworden omdat ik te veel spek klaar had liggen......
vannacht ff rusten en morgen snijden en testen. de eerste stukjes warm zijn al geproeft natuurlijk.
Warm stoken
Garen en roken
klaar!!