BasBQ
Beef en Steak

Spareribs

Melis

Sprokkelaar
 
 
 
Berichten
35
Nou daar gaatie dan. Na vorige week een BCC en een tokkie verdiend te hebben, gaan we nu de spareribs proberen. Gisteren naar de Makro geweest, de blauwe doos, rub en Thick&Spicy gekocht. Vervolgens 3 ribs uit de doos in de koelkast gelegd.

Vanavond de ribs gekruid en terug in de koelkast gelegd. Morgen gaan ze er op. Ik ga voor de 'snelle' methode (die is mij al lang zat ;-)



Afgelopen woensdag de cocosbriketten gekocht bij Welkoop. Nu is het natuurlijk de vraag hoeveel kolen en doe ik nou de split-grill of gewoon aan beide kanten. Kommaarkommaar met de adviezen, waarvoor alvast hartelijk dank!

 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
13.210
Gewoon aan beide kanten, volle starter (bij 57). Na twintig minuten verdelen over beide kanten, luchttoevoer beneden vrijwel dicht en boven helemaal open.

Succes
 

Melis

Sprokkelaar
 
 
 
Berichten
35
TNX Frits, ik had zelf niet een volle starter gedaan (vorige week ook niet bij de BCC), maar dat is dus wel nodig?
ik probeer die hoeveelheid te optimaliseren, maar ben waarschijnlijk te zuinig met kolen;-)
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
13.210
Nee, drie kwart is waarschijnlijk ook genoeg, maar het is balen als het mislukt van zuinigheid.

Als je klaar bent de schuiven onder en boven helemaal sluiten. Het vuur zal dan doven en de briketten die je overhoud gebruik je gewoon de volgende keer.
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
10.632
Als je maar niet te weinig kolen gebruikt, de temperatuur regel je met je onderste schuif, hoe minder lucht er daar in kan, hoe minder hard je vuur brand.
 

Melis

Sprokkelaar
 
 
 
Berichten
35
En die briketten die doven en overblijven voor de volgende keer, gooi je die in de starter of gaan die vanzelf aan als je de nieuwe er op gooit?
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
13.210
Die gaan vanzelf aan als je er nieuwe brandende briketten op gooit.
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
10.632
Melis zei:
En die briketten die doven en overblijven voor de volgende keer, gooi je die in de starter of gaan die vanzelf aan als je de nieuwe er op gooit?

Ik ga er altijd even met een stoffer overheen om de as er een beetje af te halen. Dan doe ik een laagje verse briketten in de starter, dan de oude erop en aanvullen indien nodig met verse.
Maar zo heeft iedereen z'n eigen voorkeur. Gewoon kijken wat voor jou plezierig werkt.
 

Melis

Sprokkelaar
 
 
 
Berichten
35
Vervolg op zaterdag om 17:15
BBQ gestart en de kolen waren heet om 15:30. hout erop en een rook! te nat en teveel hout denk ik: iedereen roept of ik in een rookoven heb gestaan ;-)
Vervolgens de sparibs er op en wachten maar.
om 17:00 de spareribs 'besmeurd' met Thick-n-spicy:





17:15 de frietpan aan, frietjes bakken en over een 15 minuten eten!

17:30 eten! lekkere frietjes met spareribs. Ze waren heerlijk





Er was een puntje erg droog(waarschijnlijk net boven het vuur gestaan) Tevens was de Thick-n-Spicy een erg rooksmakerige saus en ik had al veel rookhout, dus zat er iets te veel rooksmaak aan.

Ik had denk ik 2/3 starter en er is best wat over.

Voor herhaling vatbaar!
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.373
ziet er goed uit, zal ook zo gesmaakt hebben denk ik
 

Mac

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.499
Oh, die wil ik nu ook wel ff eten z?g.
Zien er heerlijk uit.

Mac
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
10.632
Mooie ribjes hoor! En ja, de thick en spicy is erg rokerig, probeer eens je eigen saus te maken, is erg makkelijk hoor.
 
Bovenaan Onderaan