BasBQ
Beef en Steak

Spareribs

 
 

JohanD

Stoker
Berichten
344
Twee weken geleden de laatste spareribs uit de vriezer gegaard. Het was weer heerlijk. Zelf de dochter van 1 jaar oud zit er in te smullen.

IMG_0599.jpg


IMG_0604.jpg
 
Hoi Johan, de spareribs zien er erg lekker uit, ga ik ook nog een keer maken. Wat voor een rub heb je gebruikt?
 
lekkere ribbels heb je, lusten we hier ook wel
 
Altijd een lekker maaltje met spareribs!
 
Ik ben gek op ribs!
 
Tijmnan zei:
Hoi Johan, de spareribs zien er erg lekker uit, ga ik ook nog een keer maken. Wat voor een rub heb je gebruikt?

Ik heb de ribs gemarineerd, een avond van te voren in:
- 4 eetlepels bruine basterd suiker
- 4 eetlepels zoute sojasaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel chili en knoflookolie (olijfolie met knoflookpoeder en chilipoeder kan ook)
- 1 theelepel Chinese 5-kruidenmix

De volgende dag de marinade welke over was gekookt en ongeveer dezelfde hoeveelheid aangevuld met honing en de ribs hiermee ingekwast en daarna gewikkeld in folie en nog 2 uur in de BBQ, daarna uit de folie gehaald, weer ingekwast en nog een uurtje op de BBQ waarbij ik ze om het kwartier inkwast. Hier heb ik geen foto's van. Laat je niet afschrikken als ze erg donker worden, dit is geen verbranding maar honing die carameliseert. Let bij het inpakken in folie op dat er geen botjes door de folie gaan steken, deze ribs gaan wel deels verbranden.
 
Thnx, gaan we proberen  :)
 
Mooie ribs gaat er altijd in bij ons.
 
Hmmmm heb zin in ribs!!!
 
Ribs, altijd lekker... :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan