Tijmnan zei:
Hoi Johan, de spareribs zien er erg lekker uit, ga ik ook nog een keer maken. Wat voor een rub heb je gebruikt?
Ik heb de ribs gemarineerd, een avond van te voren in:
- 4 eetlepels bruine basterd suiker
- 4 eetlepels zoute sojasaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel chili en knoflookolie (olijfolie met knoflookpoeder en chilipoeder kan ook)
- 1 theelepel Chinese 5-kruidenmix
De volgende dag de marinade welke over was gekookt en ongeveer dezelfde hoeveelheid aangevuld met honing en de ribs hiermee ingekwast en daarna gewikkeld in folie en nog 2 uur in de BBQ, daarna uit de folie gehaald, weer ingekwast en nog een uurtje op de BBQ waarbij ik ze om het kwartier inkwast. Hier heb ik geen foto's van. Laat je niet afschrikken als ze erg donker worden, dit is geen verbranding maar honing die carameliseert. Let bij het inpakken in folie op dat er geen botjes door de folie gaan steken, deze ribs gaan wel deels verbranden.