BasBQ
Beef en Steak

Spareribs

JohanD

Stoker
 
 
Berichten
344
Twee weken geleden de laatste spareribs uit de vriezer gegaard. Het was weer heerlijk. Zelf de dochter van 1 jaar oud zit er in te smullen.

IMG_0599.jpg


IMG_0604.jpg
 

Tijmnan

Stoker
 
 
Berichten
416
Hoi Johan, de spareribs zien er erg lekker uit, ga ik ook nog een keer maken. Wat voor een rub heb je gebruikt?
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
lekkere ribbels heb je, lusten we hier ook wel
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.742
Altijd een lekker maaltje met spareribs!
 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.767
Ik ben gek op ribs!
 

JohanD

Stoker
 
 
Berichten
344
Tijmnan zei:
Hoi Johan, de spareribs zien er erg lekker uit, ga ik ook nog een keer maken. Wat voor een rub heb je gebruikt?

Ik heb de ribs gemarineerd, een avond van te voren in:
- 4 eetlepels bruine basterd suiker
- 4 eetlepels zoute sojasaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel chili en knoflookolie (olijfolie met knoflookpoeder en chilipoeder kan ook)
- 1 theelepel Chinese 5-kruidenmix

De volgende dag de marinade welke over was gekookt en ongeveer dezelfde hoeveelheid aangevuld met honing en de ribs hiermee ingekwast en daarna gewikkeld in folie en nog 2 uur in de BBQ, daarna uit de folie gehaald, weer ingekwast en nog een uurtje op de BBQ waarbij ik ze om het kwartier inkwast. Hier heb ik geen foto's van. Laat je niet afschrikken als ze erg donker worden, dit is geen verbranding maar honing die carameliseert. Let bij het inpakken in folie op dat er geen botjes door de folie gaan steken, deze ribs gaan wel deels verbranden.
 

Tijmnan

Stoker
 
 
Berichten
416
Thnx, gaan we proberen  :)
 

riona

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.911
Mooie ribs gaat er altijd in bij ons.
 

Gerard777

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.031
Hmmmm heb zin in ribs!!!
 

Kurre

Stoker
 
 
 
Berichten
454
Ribs, altijd lekker... :D
 
Bovenaan Onderaan