- Berichten
- 3.095

Dit receptje maakte ik al voordat ik wist wat MOINK ballen waren, dus bij voorbaat mijn nederige excuses voor de vrije interpretatie. Ik kende de regels nog niet.
Kruid een pondje rundergehakt met een flinke eetlepel Cajun kruiden (ik gebruik blikjes van de Jumbo van Fiddes Payne) en meng met een eitje en evt wat paneer of broodkruim.
Rol er langwerpige 'balletjes' van een rol daar een lapje ontbijtspek omheen. Daarna kun je ze per twee aan een stokje prikken en een half uurtje op de indirecte Q gooien bij zo'n 160 klein nulletje C.
Ik doe daar dan nog een paar chunks Elzen bij voor extra rookeffect.
Aflakken met Char Siu saus (Lee Kum Kee is een goede die je bij de toko kunt krijgen) en nog een paar minuutjes laten liggen.
Daarna komt het lastige gedeelte: een beetje geduld hebben een je mond niet branden

Smakelijk !