- Berichten
- 4.946
Hallo genoten.
Afgelopen vakantie van m?n pa 5kg wildzwijnen rug gekregen. Met een mooie vet rand. Hier wilde ik Canadian Bacon van gaan maken. Dus een natte pekel in elkaar gezet met sali, tijm, siroop, suiker en colorozozout. Alles netjes afwegen. In een pan gedaan. En even laten koken. En dan goed terug koelen en samen met het vlees de ziplock zak in.
Hier de stukken vlees. Super vers. Het weekend geschoten. Even af laten sterven in de koelcel. Slachten en vervolgens nog even in de koeling verder laten besterven. En invriezen.
Ik had een stuk van 1300gr apart gehouden waarvan ik bacon wilde gaan maken. Pekel gemaakt. Af laten koelen en in de zak met die handel.
Dit kon nu mooi de koelkast in. En elke dag even draaien.
Alles goed en wel. Tot dag 5
Paniek. De pekel werd troebel. Even wat info ingewonnen. En besloten de bacon bij dag 6 er maar uit te halen. En kijken ruiken. Nou het was alleen maar erger. Vlokkig en slierten. Op een of andere manier besloot ik om de dome probe van m'n iGrill2 in de koeling te leggen en de temp in de koelkast nog eens te meten. SHIT! 14gr. Koelkast naar de vaantjes (staat op de koudste instelling) Vlees om zeep en mijn bier niet koud. Ik was dus helemaal niet in m?n nopjes.
o
De pekel en het vlees was helemaal stroperig geworden. Er zat een soort kleverige laag op het vlees. Niet iets wat ik nog graag zou willen eten.
Dus koelkast gaat naar stort. En moet een nieuwe komen. En een digitale temp meter die in de koelkast hangt. Liefst een die een alarm geeft als de ingestelde temperatuur afwijkt...
Je ziet. Het kan niet altijd goed gaan.
Afgelopen vakantie van m?n pa 5kg wildzwijnen rug gekregen. Met een mooie vet rand. Hier wilde ik Canadian Bacon van gaan maken. Dus een natte pekel in elkaar gezet met sali, tijm, siroop, suiker en colorozozout. Alles netjes afwegen. In een pan gedaan. En even laten koken. En dan goed terug koelen en samen met het vlees de ziplock zak in.
Hier de stukken vlees. Super vers. Het weekend geschoten. Even af laten sterven in de koelcel. Slachten en vervolgens nog even in de koeling verder laten besterven. En invriezen.
Ik had een stuk van 1300gr apart gehouden waarvan ik bacon wilde gaan maken. Pekel gemaakt. Af laten koelen en in de zak met die handel.
Dit kon nu mooi de koelkast in. En elke dag even draaien.
Alles goed en wel. Tot dag 5
Paniek. De pekel werd troebel. Even wat info ingewonnen. En besloten de bacon bij dag 6 er maar uit te halen. En kijken ruiken. Nou het was alleen maar erger. Vlokkig en slierten. Op een of andere manier besloot ik om de dome probe van m'n iGrill2 in de koeling te leggen en de temp in de koelkast nog eens te meten. SHIT! 14gr. Koelkast naar de vaantjes (staat op de koudste instelling) Vlees om zeep en mijn bier niet koud. Ik was dus helemaal niet in m?n nopjes.
De pekel en het vlees was helemaal stroperig geworden. Er zat een soort kleverige laag op het vlees. Niet iets wat ik nog graag zou willen eten.
Dus koelkast gaat naar stort. En moet een nieuwe komen. En een digitale temp meter die in de koelkast hangt. Liefst een die een alarm geeft als de ingestelde temperatuur afwijkt...
Je ziet. Het kan niet altijd goed gaan.