BasBQ
Beef en Steak

Rub voor Zalm

 
 

Richard

Stoker
Berichten
261
ik wil graag zalm roken weten jullie nog een lekkere simpele rub??
Ik wil de zalm warm roken. Tips altijd welkom :)
 
zeezout met citroenpeper
 
je kunt ook deze nemen, ik denk dat het ook zonder plankje maar bij warm roken werkt? is de meest populaire op het forum zou ik zeggen:

http://www.bbq-nl.com/2009/06/bobby-flays-cedar-plank-salmon.html

en anders dingen met dille, maar dat zou ik NA het roken toevoegen, dus vooraf alleen zout.

Schotse of Ierse zalm (insmeren met whisky/whiskey naar keuze ; )
en als de whisky op is desnoods piraten zalm (een zoete rum doet het ook leuk)

voor een droge rub zou ik denken aan mosterd(poeder), citroenrasp, venkelzaad, zout, peper en wat suiker, en evt koriander (zaadjes) of jeneverbes. maar het kan natuurlijk ook heel anders, thaise kruiden ofzo.
 
Dank Dank
Nu moet ik kiezen :p :-? =))

Dank zal foto's er bij zetten straks hoe het is gegaan
 
De variant met maple syrup en bacon is ook een aangename afwisseling
 
Het was een rub geworden met zout, basterd suiker, peper en een beetje ketjap.
De zalm er mee ingewreven en na een goede anderhalf uur afgespoeld en laten drogen.
De uds aangestoken en zalmpje er op, op 80C en weer na anderhalf uur eraf. Heerlijke zalm en intern was hij net over de 45C. Even onder de folie laten rusten.
Heerlijk, sorry helaas geen foto's  :(
 
Terug
Bovenaan Onderaan