BasBQ
Beef en Steak

Rookworst

Stijn

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.250
De winter komt er aan en het onderwerp deze maand is vakantie, hoe kan ik dat combineren.
Als je over de Franse marktjes loopt is er meestal wel een kraampje met Saucisson, maar die zien geen vuur...
Daarom rookworst, deze ziet wel vuur en kan achteraf ook nog wat gedroogd worden.

Ingredienten: Schouder, kinnebak, colorozo, witte peper, nootmuskaat

Vlees licht aangevroren en in stukken gesneden
11.jpg


Eerst door plaat 8, dan door plaat 3.
12.jpg


Worstjes vullen en opknopen
13.jpg


Koud roken voor een aantal uren gevolgd door een warmrooksessie tot kern 65°C.
15.jpg


Laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna zijn ze in de droogkast gehangen.
18.jpg


Apéro hapje voor het bezoek 's avonds
Rookworst, chorizo, reeworst, lomo, coppa, gedroogde hesp, gerookte nootjes en veenbessen.
21.jpg


De rest van de rookworst hangt nu in de droogkast.
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.422
Wow, respect. Aan worsten heb ik me nog niet gewaagd.
 

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.825
Heel gaaf gedaan!
Charcuterie durf ik me nog niet aan te wagen.
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
4.483
Ziet er weer erg lekker uit Stijn, gewoon meesterlijk.
 

Peter64

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.734
Om van te smullen.
Doe je ook catering plankjes maken ?
 

SandyMan

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.579
Ja! Zelf gemaakte rookworst is fantastisch!!
Het allerlekkerste als die net uit de rook komt.

Ziet er fantastisch uit Stijn, een waar feestje.
Die meest linker in de rookkast is voor papa zeker..


Wow, respect. Aan worsten heb ik me nog niet gewaagd.

Ik heb spullen zat Frits, "huren" mag: kost je een worstje van elke smaak die je maakt 🤣
 

Stijn

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.250
Ja! Zelf gemaakte rookworst is fantastisch!!
Het allerlekkerste als die net uit de rook komt.

Echt? ik vind ze net lekker als ze een paar dagen gehangen hebben zodat de rook echt door de worst is getrokken.

Ik heb spullen zat Frits, "huren" mag: kost je een worstje van elke smaak die je maakt 🤣

Dan wordt je vulbus eindelijk eens gebruikt :censored::LOL: (of is dit onder de gordel?)
 
Laatst bewerkt:

SandyMan

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.579
Ja ik vond juist dat ze een beetje rook kwijt raken.
De vulbus grap kan ik goed hebben hoor :ROFLMAO:
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.694
Mooi gemaakt Stijn :love: dat is een plank met allemaal lekkers geworden.
Ik zou je worst ook wel eens willen proeven, ik neem de drank mee en jij je worst 🥳
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.960
Mooi gemaakt Stijn. Een lust voor het oog. TOP
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
9.181
Charcuterie porno
Meesterlijk gemaakt kerel. Echt, respect
 
Bovenaan Onderaan